Tips : Group Foto Keluarga

Bismillahirramanirrahim Aku minta maaf sebab belum dapat upload gambar majlis sebelum ni sebab kesibukan kerja sekarang. Kali ni aku nak cerita sikit tentang group photo keluarga dalam majlis perkahwinan. Walaupun nampak seperti remeh tapi kadangkala benda ni memang terlepas pandang oleh pasangan pengantin sebab melayan kawan2 yang datang ke majlis. Bila dah habis majlis baru sedar gambar ‘core family’ masih … Read More

Luahan seorang kaki bola

Bismillahirramanirrahim Macam biasa kalau tiba hari Isnin mesti rasa semacam je. Lelagi selepas cuti lama :) Weekend aku macam biasa, tangkap gambar orang kahwin sana-sini. Cuma satu perkara yang buatkan aku tensen ialah bila Chelsea kalah game aritu. Memang spoil kan hujung minggu aku je. Entahlah akupun tak tahu camne nak jelaskan perasaan takde mood tu. Bagi orang yang tak … Read More

Wedding Lina & Fazli

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update pasangan Lina & Fazli yang diadakan di Pangkalan Gate Tambahan, Ipoh. Ni merupakan kali pertama aku amik gambar kat area Ipoh. Lina ni seorang cikgu di Port Dickson :) Dia merupakan sahabat lama aku sejak dari belajar dulu lagi. Family Lina ni memang meriah dan ceria semuanya. Asyik gelak je sampai kekadang takde papepun … Read More

Entry Panjat Bukit Broga

Bismillahirramanirrahim Seperti yang aku bagitau tempoh hari, aku dan beberapa sahabat aku telah berjaya menawan (menawanlah sangat) Bukit lalang atau Bukit Broga, Semenyih. Pukul 5 pagi dah bangun untuk ke sana, bersemangat gila. Napelah kalau gi kerja tak semangat camtu, hahahaha. Lepas solat Subuh kat surau berhampiran kitorang mulakan perjalanan ke kaki bukit Broga. Pukul 6:30 pagi kitorang dah sampai … Read More

Jom naik Bukit Broga

Bismillahirramanirrahim Gambar kat puncak broga Cuba bayangkan korang berada di tempat ni pagi2. Pastu ada angin dingin bertiup sepoi-sepoi bahasa kena kat muka korang. Pastu melihat keindahan alam dari tempat yang tinggi seluas saujana mata memandang. Pastu boleh termenung mengenangkan kisah lalu ataupun berehat sambil baring melihat langit di atas batu2 besar. Pastu ditiup angin lagi. Sangat tenang bukan? Jadi … Read More

Bertandang Fairoze & Najlah

Bismillahirramanirrahim Alhamdulillah dah masuk kerja kembali hari ni. Bila dah cuti lama ni memang lemau betul nak kerja, hehe. Walaupun cuma raya cina tapi yang melayupun gembira tak terkata sebab dapat cuti lama kat rumah :P Dulu masa belajar aku ramai kawan2 berbangsa cina. Rindu kat diaorang semua. Rindu nak tengok Chu Men Seng melompat2 selepas habis kelas time nak … Read More

Wedding & Outdoor Najlah+Fairoze

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan pasangan Najlah & Fairoze. Sebenarnya Najlah ni satu ofis ngan aku :) Dia kerja kat bahagian audit. Jadi dia memang nampak garang lah kat ofis. Tapi bila dah jadi client dia plak kena dengar cakap aku, hahaha. Sebenarnya aku shoot dari majlis nikah. Tapi memandangkan banyak komitmen sekarang aku upload majlis persandingan … Read More

Jangan mengeluh :)

Bismillahirramanirrahim Bila aku kepenatan dan rasa nak mengeluh selepas membuat sesuatu kerja, aku selalu terbayang kesusahan abah cari rezeki masa aku kecik2 dulu. Bila aku bandingkan kesusahan dan kepenatan aku memang masih jauh ketinggalan berbanding kesusahan mencari rezeki ketika tu. Apalah sangat nak bandingkan penat kerja2 kat ofis dan angkat kamera dengan membanting tulang di ladang dari pagi sampai petang. … Read More