Farihah & Fakri, Bangi

Bismillahirrahmanirrahim

fairiha

Bukan bahagia yang membuatkan kita bersyukur. Tetapi dengan bersyukurlah kita dapat rasa bahagia. Kebahagiaan bukan terletak pada status dan gambar-gambar yang kita kongsi di sosial media. Tetapi ia dirasai dalam jiwa. Ia menerbitkan rasa syukur yang dalam atas nikmat tersebut kepada pencipta.

Lama tak update blog. Jadi update majlis pernikahan Farihah dan Fakri yang diadakan di Bandar Baru Bangi yang tak sempat update sebelum ini.

fairiha1
fairiha2
fairiha3
fairiha4
fairiha5
fairiha6
fairiha7
fairiha8
fairiha8a
fairiha9
fairiha10
fairiha11
fairiha12
fairiha13
fairiha14
fairiha15
fairiha16
fairiha17
fairiha18
fairiha19
fairiha20
fairiha21
fairiha22
fairiha23
fairiha24
fairiha25
fairiha26
fairiha27
fairiha28
fairiha29
fairiha30
fairiha31

Semoga ikatan yang terjalin berkekalan antara kedua mempelai ini berkekalan bahagia sampai ke syurga, ameen.

Wassalam.

Solemnized Amnani & Amirul, Manjalara

Bismillahirrahmanirrahim
nani

Syawal hampir berakhir. Mudah-mudahan kita sempat untuk berpuasa 6 syawal bagi merebut ganjaran pahala seperti berpuasa sepanjang tahun. Minggu ini ada 2 berita kematian yang aku terima. Salah satunya adalah sahabat photographer iaitu Azlie yang dikenali sebagai Cik Lee.

Semoga Allah ampuni dosa-dosa arwah dan menempatkan beliau di kalangan hambaNya yang beriman. Mati itu pasti untuk kita. Cuma masa kematian sahaja yang tetap jadi rahsia Allah.

Aku update sikit majlis pernikahan pasangan Amnani dan Amirul yang berlangsung di Manjalara.

nani-2nani-3nani-4nani-9nani-6nani-51nani-20nani-13nani-8nani-16nani-18nani-12nani-25nani-23nani-22nani-21nani-27nani-19nani-15nani-44nani-29nani-37nani-38nani-41nani-40nani-39nani-36nani-42nani-26nani-49nani-47nani-61nani-50nani-53nani-60nani-58nani-66nani-72nani-74nani-70

Semoga ikatan perkahwinan yang terjalin ini berkekalan bahagia dalam sakinah, rahmah dan mawaddah.

Wassalam

Pernikahan Natrisya & Amirul, Sepang

Bismillahirrahmanirrahim

natrisya12

Alhamdulillah, aku dapat update entry baru kat blog ni. Kena paksa diri juga waktu cuti untuk update dan draft. Dulu masa zaman blogger, setiap hari teruja nak tulis entry baru,hehe.

Masa aku tulis entry ni tengah cuti tahun baru cina. Sana sini berlaku kesesakan ketika pulang balik kampung. Aku rasa satu perkara yang dipandang rendah ketika memilih pasangan ialah jarak kampung halaman kedua-dua pasangan tersebut. Mula-mula memang rasa tak kisah sebab dah cinta.

Tetapi bila selalu terperangkap dalam jammed berjam-jam, kereta rosak dll ia akan menguji sesetengah rumahtangga. Aku ada terbaca pasangan yang bergaduh sebab ini secara terbuka di Facebook. Nauzubillah. Tapi ia sebenarnya bergantung kepada pasangan itu juga. Ramai lagi pasangan yang tiada masalah ketika bersesak pulang ke kampung.

Kali ni aku nak update sikit pasangan Amirul & Natrisya yang diadakan di Kota Warisan Sepang. Pertama kali shoot area sini walaupun sebelah kampung aku je.

natrisya1
natrisya2
natrisya3
natrisya4
natrisya5
natrisya6
natrisya7
natrisya8
natrisya9
natrisya10
natrisya11
natrisya13
natrisya14
natrisya15
natrisya16
natrisya17
natrisya18
natrisya19
natrisya20
natrisya21
natrisya22
natrisya23
natrisya24
natrisya25
natrisya26
natrisya27
natrisya28
natrisya29
natrisya30
natrisya31
natrisya32
natrisya33
natrisya34
natrisya35
natrisya36
natrisya37
natrisya38
natrisya39
natrisya40
natrisya41
natrisya42
natrisya43
natrisya45
natrisya46
natrisya47
natrisya48
natrisya49
natrisya50
natrisya51

Majlis pernikahan berjalan dengan tenang dan lancar. Alhamdulillah kedua pasangan berjaya diijab qabul dihadapan keluarga dan sahabat handai. Tahniah Amirul dan Natrisya. Semoga ikatan perkahwinan yang dibina ini berkekalan bahagia sampai ke syurga, amiin.

Wedding Izan & Gadaffi, Telok Panglima Garang

Bismillahirrahmanirrahim

 

 
Alhamdulillah harini dah masuk bulan terakhir dalam kalender Islam iaitu 1 Zulhijjah 1435H. Seronok tengok ramai umat Islam yang menunaikan haji di Baitullah. Mudah-mudahan mereka semua mendapat haji yang mabrur, amiin. Kepada yang tidak menunaikan haji, kita sangat-sangat digalakkan untuk berkorban kerana pahalanya juga sangat besar.

Jangan lupa 10 hari pertama dalam bulan Zulhijjah ini kita digalakkan perbanyakkan ibadah, zikir, selawat dan jangan tinggal puasa sunat terutamanya puasa Hari Arafah. Niatkan ibadah itu kerana Allah sahaja. Mudah2an Allah membalas sewajarnya pada hari akhirat kelak.

Kali ni aku nak update pasangan cikgu Izan dan Gadaffi yang berlangsung di Kebun Baru, Telok Panglima Garang. Mereka berkenalan semasa kedua-duanya mengajar di sekolah yang sama. Walaupun tidak mengajar sama lagi sekarang, tapi hubungan tu terus mekar dan sampailah ke jinjang pelamin ni :)

Layan sikit majlis mereka ni :
 

 
 
Aku doakan semoga kedua-dua pasangan ini dilimpahkan rahmat dan hubungan mereka berkekalan bahagia sampailah ke syurga kelak, amiin. Selamat menjalani kehidupan berumahtangga. Insyaallah nanti aku update lagi blog ni. Wallahua’lam

Wassalam.
 
 
Wassalam.

Pernikahan Farhana & Naim, Temerloh

Bismillahirrahmanirrahim

 

 
Semalam adalah hari ibu. Ramai juga menyambutnya bersama ibu tercinta. Tak kisahlah apa jua yang kita lakukan, yang penting kita kena pastikan ibu kita redha dengan kita. Ada yang menyambutnya dengan kek, ucapan dan majlis khusus. Namun untuk menggembirakan hati seorang insan bernama ibu ada banyak lagi cara lain. Ia berbeza mengikut keluarga dan tidak semestinya sama untuk semua.

Kita selalu dengar maksud Hadis Tirmidzi tentang redha Allah terletak pada redha kedua ibu bapa. Semakin usia kita bertambah setiap tahun dan meningkat dewasa, tanpa sedar usia kedua-ibu bapa juga semakin singkat di atas muka bumi ini. Jadi sesiapa yang masih mempunyai ibu bapa berbaktilah selagi hayat mereka masih ada. Satu hari nanti bila mereka meninggalkan kita, kita pasti rindu dengan senyum tawa, nasihat, kasih sayang dan sentuhan dari seorang ibu.

Kali ni aku nak update majlis pernikahan Farhana & Naim yang berlangsung di Taman Temerloh Jaya, Temerloh, Pahang. Rasanya ni dah kali ke 6 atau 7 aku shoot di Temerloh. Dah macam kat Klang je,hehe.
 

 
 
Keluarga Naim datang dari Penang dan Selangor. Walaupun jauh, tetapi ramai juga yang datang meraikan kedua mempelai ini untuk majlis ijab kabul. Memandangkan Farhana merupakan anak sulung dalam adik beradiknya jadi memang terasa kemeriahan majlis ini.

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz Farhana menjadi isteri Naim yang sah. Mari kita semua doakan semoga kedua-dua pasangan ini hidup dalam aman damai dan bahagia sampai ke syurga nanti,amiin. Insyaallah nanti aku sambung majlis sandingnya pula. Wallahua’lam
 
 
Nota kaki : Selamat hari ibu juga kepada semua sahabat-sahabat yang juga merupakan seorang ibu. Semoga Allah rahmati dan berikan pahala yang besar untuk kalian memelihara ahli syurga insyaallah.
 
 
Wassalam.

Pernikahan Aizatul & Firdaus, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah dapat tulis entry lagi di sini. Aku nak kongsi satu tazkirah di ofis semalam. Ustaz kata orang beriman ini perlulah bijak. Jangan sebarkan sesuatu berita tanpa berfikir. Dan jangan sibukkan dengan perkara sia-sia.

Banyak isu dan berita di sekeliling kita yang berlaku setiap hari. Penceraian, pergaduhan di kalangan artis ataupun teman-teman dan sebagainya. Kadangkala tanpa disedari ramai termasuk dalam perbahasan sia-sia seperti ini waima mereka seorang yang berilmu.

Kadangkala ia bukan setakat membuang masa, tapi ia menambah dosa kita dengan membincangkan benda sia-sia dan membuka aib orang lain. Ketika ilmu kita masih lemah, amalan kita kurang dan umat Islam lemah, kita masih belum dapat pisahkan benda remeh begini dalam hidup kita. Sibuk dengan benda sia-sia yang tidak bawa manfaat.

Mudah-mudahan kita perbaiki perkara ini.

Kali ni aku nak update majlis pernikahan antara Aizatul dan Firdaus yang diadakan di Shah Alam. Majlis persandingan dilaksanakan pada hari yang sama. Aku update dulu majlis pernikahan beliau pada sebelah pagi. Layan dulu.

 
 

 

 
Mari kita semua mendoakan semoga ikatan pernikahan ini berkekalan bahagia sampai ke syurga,amin. Bapa Aizatul meninggal dunia beberapa bulan sebelum majlis pernikahan ini berlangsung. Semoga roh arwah bapanya ditempatkan di kalangan orang beriman dan diampunkan dosa-dosa beliau yang lepas,amin. Insyaallah minggu hadapan aku update pula majlis persandingan kedua pasangan pengantin ini.

Wassalam.

Solemnized Syu dan Ebby, Kampung Bukit Lanchong

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, syukur kerana Allah beri kita semua peluang untuk hidup pada hari ini. Salah satu sikap yang kita semua kena perbaiki pada masa ini ialah sikap suka mencari salah orang dan jadikan bahan gurauan bersama rakan-rakan. Aku merujuk kepada tranding di Twitter tentang kesilapan JAKIM dalam menterjemah bahasa english dalam laman web mereka minggu lepas.

Mudah-mudahan Allah pelihara kita semua daripada diaibkan bila kita melakukan kesilapan yang kita tidak tahu pada masa akan datang. Sentiasa beringat, apabila kita jaga aib orang lain, Allah akan jaga keaiban kita pada masa hadapan.

Kali ni aku update majlis pernikahan Syu & Ebby di Bukit Lanchong, Puchong. Imam jurunikah ada masalah kesihatan dan terpaksa buat di atas meja. Pertama kali aku sampai Kampung Bukit Lanchong ni walaupun dekat je ngan rumah aku.
 

Alhamdulillah majlis berlangsung dengan meriah. Mari kita sama-sama mendoakan kedua-dua pasangan ini semoga ikatan perkahwinan mereka diberkati dan dirahmati Allah serta berkekalan sampai ke syurga Insyallah.

Wassalam.