Jom naik Bukit Broga

Bismillahirramanirrahim


Gambar kat puncak broga


Cuba bayangkan korang berada di tempat ni pagi2. Pastu ada angin dingin bertiup sepoi-sepoi bahasa kena kat muka korang. Pastu melihat keindahan alam dari tempat yang tinggi seluas saujana mata memandang. Pastu boleh termenung mengenangkan kisah lalu ataupun berehat sambil baring melihat langit di atas batu2 besar. Pastu ditiup angin lagi. Sangat tenang bukan?

Jadi aku ajak sapa2 yang free jomlah join aku dan beberapa member aku nak panjat bukit ni esok pagi. Kitorang berkumpul pada pukul 6 pagi di Petronas Semenyih untuk solat subuh berjemaah :) Selepas tu pukul 6:30 pagi dah start naik atas tu. Kita tengok keindahan alam dan menikmati matahari terbit bersama-sama. Ada otai2 photography pun naik bersama, jadi sapa2 nak belajar amik gambar bolehlah tanya diaorang semua. Jomla jomla..Daripada tido membuta sampai tengahri kat rumah baik naik sini, hehe..



Nota kaki : Ini PETA LOKASI untuk ke tempat tersebut.

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

kak azieazah – salam kak zie yang dihormati..:) alhamdulillah sy sihat2 je kak..moga akk sekeluargapun sihat2 hendaknya ye..:) best kak atas tu..lenkali bolehlah join kak zie..

Salam dindaku ESAL…

apa khabar..

Wahh.. dah banyak kali baca kisah orang mendaki Bukit Broga ni, cemburu betul. Pasti best dan indah sekali di atas sana..

Syukur ESAL berupaya naik sampai situ.. Menghayati keindahan.

Kerul Shukor – salam kerul..:) alaaa mana da orang kerja ari sabtu kerul,hehehe..:) dah dekat sangat tu kerul..lenkali boleh kita naik,hehe

sil – salam awk,hahahaha..bukit jugra dulu sekali je naik masa sekolah rendah..:) tapi kat broga ni kena panjat jalan kaki, bukan naik kenderaan,hehehe..:) lenkali nak outing gliding plaklah..

amyn – weh min, apesal tak join? jomlah..:) aah esok beday dia..nak bawak kek naik bukit broga,hehe

chai,tolong sampaikan salam kat hencek litium.eh,esok birthday die kan?tiup lilin atas Broga lah?

la..bukit broga tu jauh dari banting. bukit jugra bile lagi? heheee. best gak kat bukit jugra bole tengok view sungai langat, bole berparagliding ;D

bahdin – jomlah din..:) member akupun ada yang dari shah alam..alaaa, bukannya nak amik gambar sangatpun din..just nak menikmati pemandangan kat atas tu je,hehehe..pape calling2 aku din..datang tau!!

salam cai – waa… ak teringin cai. kalo ada teman nk g, kite jumpe kat sane. nk join riadah ngn ko. tp ak xde kamera, yg ada kamera hp je. huhuhu.. ada rezki kite jumpe sok, InsyaAllah. tp kalo xde leklok cai.

wakakakaka, hampeh ko sifooo..:) dah dah..dah nak zohor tu..jom gi solat jumaat,hehe

*sifoo, aku dah tukar lagu pas balik solat jumaat tadi,hehe

Bismillahirramanirrahim

lepastu lagu lady gaga.

AHAHAHAHHAHAA

apa la sifuuu ni

bai de wei,

jumpe di petronas esot~~!!

huna – surau kat situ kecik je..:) kena bergilir2lah..kalau nak besar kat masjid teruslah..rasanya sypun di masjid dulu..

awe – hahaahaahaha, siot je ko ni..ni kali pertama naikkan awe..ko jangan pakai selipar je..pakai kasut,hehehe…:) jom sama2 tangkap gambar kat atas sana..:) dah kerja ko bagi taklimat dah tentu lecturer kat sanapun kena bagi taklimat gak,hehehe…:)

razif – kekekek, cantik..jumpa kat sana bro..:)

Cots esok tumpang aku je…aku pun on the road je tuhh…

University Northinham tu aku pernah pegi bagi taklimat zakat kat lecturer dia…best tak aku?? hee..hee

Alhamdullilah….ramai yang bangun pagi esok lihat kebesaran Allah. Biasanya buat peta sebesar Bukit Broga pagi2 sabtu ni…hee..hee

Aku join sensei…lama tak naik bukit ni..asyik naik bukit lain je..hikk..hiiikkk..hikk

kitaorg pn xlame..pastu berendam kt tekala plk..hehe..

korang subuh kt petronas semenyih ae?..besar ke surau kt situh..

cot – hahahahaha, cayalah cot…:) saje je aku nak promote supaya mengamalkan cara hidup sihat,ceeewahhh..betul tu dari membuta je sampai tengahri tido..baik join naik bukit ni,kekeke

Razif – cantiklah tu bro..dah dekat tu kajang,heheh..ada yang datang dari gombak, shah alam, KL lagi..:) masa tu ada member2 yang lagi hebat dari aku amik gambar,hehe..tanya diaorangpunye pakej sekalipun takpe,hehe..boleh ngeteh pastu..

cayalah…
siap promot kt blog…
kpr reader blog budak jawe ni..
jom join kitorg esok..
best..
xrugi naik sane…
drp membuta je kt rmh..
baik kite ubah skali skala dgn melihat keindahan alam ;)

salam cai,

den dok kjg,blh join?
blh bncang skali pasai pakej yg dtwarkn tok den kawen nti.ok x??
blh jgk blaja2 amek gmbo skali

ejal – petronas tu depan lagi skit dari masjid semenyih tu..kat tepi jalan besar je..:) simpang broga tu nak masuk ke university notthingham..:) aku tak pakai no tu lagi jal..nanti aku msge ko..

fuh,macam best jer wak..aku rasa macam nak ikut la klu x jadi balik pahang..tp petronas tu kat mana wak..aku jarang2 la pegi semenyih tu..ko masih pakai no 0122*****2 tu lg ker wak acai ker dah pki no laing…