Panggilan agung haji

Bismillahirrahmanirrahim Aku masih ingat semasa kecil dulu, pengalaman menghantar arwah atuk yang mendapat panggilan haji. Ketika itu zaman 80an. Jarang benar orang kampung dapat pergi menunaikan ibadah haji. Sebelum berangkat naik kenderaan ke Kelana Jaya, bilal surau berdekatan mengalukan azan. Mendayu-dayu suaranya. Ramai saudara mara termasuk orang kampung menangis kerana mungkin ia pertemuan terakhir dengan atuk. Ketika itu atuk memang … Read More

Majlis Pernikahan Ain & Hanafi

Bismillahirrahmanirrahim Sebenarnya sejak aku mula amik gambar 2 tahun lepas paling ramai client aku namanya Ain. Sampai kekadang aku keliru Ain mana satu kat phonebook aku,hehe. Bukan sekali juga aku salah call sebab nama yang sama. Ada sekali tu aku call nak tanya dah bersiap belum sebab pengantin lelaki dah tunggu nak berarak. Sekali dia jawab “Abang Acaii, saya dah … Read More

Tips wedding photography

Bismillahirrahmanirrahim Teaser wedding Ain & Hanafi, Cheras Dah lama aku tak menulis tips-tips pasal photography atau majlis kahwin kat blog ni. Aritu aku ada tulis sedikit pasal ‘tips kepada bakal pengantin ketika berjumpa photographer’. Tapi belum sempat aku save tiba-tiba blackout dan semua yang aku tulis hilang. Pastu dah malas aku nak taip lagi,haha. Sementara aku nak amik mood menulis … Read More

Wedding Herizal & Balqis, Manjalara

Bismillahirrahmanirrahim Lamanya tak update blog ni. Pemalas betul!! Sebenarnya aku sekarang terlibat secara langsung dalam pembangunan sistem baru di tempat kerja. Dalam mana-mana system development, stage yang paling kritikal ialah stage permulaan ini iaitu untuk kumpulkan keperluan pengguna (user requirement study) dan design struktur sistem. Kalau gagal fasa ni memang boleh menjejaskan keseluruhan projek dan sebabkan variation order dari vendor … Read More

Cerita Raya 2011

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah hidup lagi aku nak update blog ni. Beraya sungguh aku. Memang dah bekerja tapi mood tu aku kena ambil weekend ni kat kampung. Tertinggal masa beraya kat sana haritu:) Tahun ni aku beraya di kampung Banting dulu. Dari aku kecik dulu memang ada warna tema satu family. Tahun ni warna oren pulak. Thanks abah sponser kitorang semua,hehe. Tahun … Read More