Masalah orang agama

Bismillahirramanirrahim Kadangkala aku rasa sangat sedih bila baca perkara yang tidak elok di akhbar sekarang. Anak bunuh ayah, Ibu bawa teman lelaki tinggal bersama, anak gadis lari dengan teman lelaki dsb. Tapi itulah realiti yang berlaku sekarang. Semakin lama masyarakat kita semakin jauh dari agama. Sebenarnya memang mudah kita nak salahkan kekurangan penghayatan agama yang menjadi punca mereka jadi begitu. … Read More

Wedding Adi & Yanti, Kelana Jaya

Bismillahirramanirrahim Pengantin aku kali ni bukan sembarangan orang. Memang aku belum sampai tahap nak amik wedding celebrity lagi. Tapi client aku kali ni Adi lagi hebatlah. Sebab pelakon Rosyam Nor tu jadi driver dan pengapit dia kahwin je!! iyea Rosyam Nor yang menang anugerah err..aku lupa..byklah anugerah dia dapat dalam industri perfileman di Malaysia ni..Sahabat aku, kerul yang bantu aku … Read More

Tips pilih Wedding Photographer Part 1

Bismillahirramanirrahim Ada seorang teman meminta pandangan aku untuk memilih photographer kahwin untuk majlisnya. Jadi aku ingat nak kongsi kat sini beberapa tips sebagai panduan kepada semua. Aku tulis ni bukan bermakna aku nak cakap aku yang terbaik atau suruh pilih aku. Tu sengal ubi namanya. Ini semua berdasarkan pengalaman aku berkawan dengan ramai photographer dan pengalaman menjadi customer sblm ni … Read More

Sanding dan Outdoor, Anne & Halim, N9

Bismillahirramanirrahim Masa dalam perjalanan ke Serting, Negeri Sembilan aku tersesat kat sebuah jalan kampung. Yela, ketika orang lain semua dah guna teknologi GPS aku masih lagi guna teknologi zaman dulu iaitu bertanya orang kat tepi jalan. Nasib baik ada orang, kalau tak mesti aku kena tengok arah matahari terbit atau kedudukan bintang, hehe. Lebih kurang camnilah perbualan kitorang ngan penunjuk … Read More

Pengorbanan Ibu

Bismillahirramanirrahim Sebenarnya hati aku sangat tersentuh melihat gambar seorang ibu yang melawat anaknya yang dituduh membunuh baru-baru ini. Benarlah kata orang “Kasih ibu sepanjang jalan, tak terkira sepanjang masa, hanya memberi dan tanpa harapkan balasan..” Sembilan bulan bukanlah tempoh yang singkat mengandungkan seorang anak. Kemudian berjuang melahirkannya dengan susah payah dan kesakitan. Selepas itu membesarkannya dengan bermacam dugaan hidup dan … Read More

Majlis Nikah Anne & Halim, N9

Bismillahirramanirrahim Bila dah jumpa ramai pasangan pengantin ni kan, kekadang aku dah boleh baca karakter pasangan tersebut, ceewaahh. Contohnya ada pasangan yang mungkin dah lama kenal dan kurang malu dengan pasangannya. Ada juga pasangan yang masih malu-malu dengan pasangan dia. Pasangan kali ni Anne dan Halim memang masuk kategori tu lah aku tengok, hehe. Dua-dua masih malu antara satu dengan … Read More

Cerita Bunga Manggar :)

Bismillahirramanirrahim Teaser wedding kat Felda Raja Alias, Serting Negeri Sembilan :) Masa kecik dulu antara perkara yang aku suka kalau pergi kenduri kahwin ialah berebut bunga manggar. Ingat lagi selepas pengantin berarak tu budak2 semua kejar kepala betik yang taruk bunga manggar tu. Budak yang lari tu dahlah lari sungguh2 sebab kedekut takmo bagi orang lain. Kitorang ni yang kejar … Read More

Sanding & Outdoor Lini dan Man

Bismillahirramanirrahim Dalam perjalanan ke tempat kerja tadi aku jumpa seorang bapa bersama 2 orang anaknya menaiki motor untuk ke sekolah. Dengan usianya yang sudah tua dan motornya yang sudah usang, si bapa tadi berusaha mengawal motornya melalui celah2 kereta. Tiba-tiba teringat dulu abah hantar aku adik beradik ke sekolah menaiki motor juga. Dengan kesejukan pagi, abah hantar kitorang 5km untuk … Read More