Syaza dan Zaki, Cheras

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah dapat gak aku update blog ni. Nampaknya betullah keputusan aku nak bersara dari shoot wedding ni sebab kekangan kerja hakiki aku. Sekarang dah semakin sibuk. Mudah-mudahan Allah permudahkan. Mungkin kalau aku rindu nak shoot wedding boleh amik pakej Shoot & Burn sikit-sikit. Aku update sikit majlis perkahwinan Syaza & Zaki yang diadakan di Cheras. Kemudian kitorang shoot outdoor … Read More

Update Kerja Kahwin

Bismillahirrahmanirrahim, Ya Allah lamanya aku tak update blog ni. Mohon maaf aku agak bizi kebelakangan ini. Ya, aku masih lagi shoot gambar wedding sesekali. Ni aku update dululah teaser beberapa wedding yang aku shoot dari last update lepas. Aku rasa macam sikit tapi banyak juga rupanya,hehe. Semoga semua pasangan ini diberikan kebahagian, ketenangan, kegembiraan dan kemudahan dalam menjalani kehidupan berumahtangga. … Read More

Nadiah & Azman, Ampang

Bismillahirrahmanirrahim, Seringkali kita melihat peniaga Islam yang daif, menjual makanan dan sayuran yang sangat ala kadar di pasar pagi atau pasar malam. Sekiranya barang jualannya habis sekalipun keuntungannya hanyalah belasan ringgit sahaja. Alangkah baiknya kita membeli, bukan untuk keperluan tetapi untuk bersedekah. Pada kita kecil, tetapi mungkin itu besar untuk menampung keperluan keluarganya. Kita ini kadangkala terlalu sombong untuk membeli … Read More

Zimah & Safwan, Gombak

Bismillahirrahmanirrahim Dalam hidup ni, alangkah indah kalau semua yang kita lakukan sesuai dengan syariat agama. Apa yang kita suka itu merupakan anjuran agama dan apa yang kita benci merupakan perkara yang dilarang agama. Begitu jua denga perkahwinan. Ada yang memilih untuk bercinta selepas berkahwin, menjaga batas pergaulan dengan baik dengan bakal pasangan supaya ia dapat dinikmati dengan lebih baik mengikut … Read More

Nazwa & Ijad, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim, Kata orang, kita tidak akan nampak keaiban pada orang yang kita kasihi. Bahkan sedikit keaibannyapun kita tak nampak bila kita menyintainya. Mata yang redha itu rabun untuk melihat kelemahan dan keaiban insan yang kita sayang. Sedangkan mata yang benci itu sentiasa nampak kesalahan dan kesilapan orang yang sudah tidak kita sayang lagi. Tidak mengapa. Apa yang berlalu itu tak … Read More

Tentang dakwah

Bismillahirrahmanirrahim, Kita seringkali tidak menghargai proses dan kurang bersabar dalam hidup. Kebaikan walau sekecil manapun pasti memberi kesan dalam hidup kita. Seringkali orang yang melakukan maksiat bukan tidak mahu bertaubat daripada dosa. Tetapi putus asa oleh dakwah yang menghakimi dan tidak memberikan harapan. Kita tidak boleh menghalalkan perkara haram dan dosa yang dilakukan mereka, tetapi bukan bererti kita tidak boleh … Read More

Ramadan datang lagi

Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah!! Marhaban ya Ramadan. Subhanallah, walaupun aku banyak sangat berbuat dosa tetapi Allah masih berikan kesempatan untuk berjumpa bulan Ramadan tahun ini. Beberapa hari menjelang Ramadan ni, aku terima berita kematian sahabat dan ahli keluarga mereka. Semoga Allah limpahkan rahmat kepada mereka semua. Kepada kita yang masih hidup, bersyukurlah atas peluang yang Allah berikan ini. Sempena bulan … Read More

Natrisya & Amirul, Dewan PKPS, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah, aku sekadar nak berkongsi tazkirah pagi tadi. Kita semua hidup di dunia ini kelihatan melakukan benda yang sama setiap hari. Bangun tidur, pergi kerja, balik kerja, tidur dan ulang benda yang sama keesokkan harinya. Tetapi sebenarnya setiap orang melakukan sesuatu dengan motivasi berbeza. Tanpa sedar ia juga berkait dengan pengiraan pahala amalan kita. Ada orang yang bekerja dengan … Read More