Wedding & Outdoor Najlah+Fairoze

Bismillahirramanirrahim


Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan pasangan Najlah & Fairoze. Sebenarnya Najlah ni satu ofis ngan aku :) Dia kerja kat bahagian audit. Jadi dia memang nampak garang lah kat ofis. Tapi bila dah jadi client dia plak kena dengar cakap aku, hahaha. Sebenarnya aku shoot dari majlis nikah. Tapi memandangkan banyak komitmen sekarang aku upload majlis persandingan diaorang jelah :)

Majlis ni diadakan di dewan RRIM, Sungai Buloh. Akupun tak tahu apa nama penuh RRIM tu, hehe. Ada berkaitan ngan getah2 lah. Warna tema majlis Najlah ni memang sangat cantik dan lembut je. Aku pernah cakap tak aku suka pengantin kaler purple? dan warna yang paling aku suka time amik gambar pula ialah putih. Jadi sekali tengok kombinasi Putih+Purple kat majlis ni memang sangat bestlah. Semangat je nak amik gambar, hehe.


Majlis berlansung dengan meriah walaupun pengantin tiba agak lewat. Biasalah sebab majlis nikah pasangan ni diadakan pada sebelah pagi tu juga. Sesi outdoor petang tu aku buat kat dalam area RRIM tu je. Sebab banyak pokok getah yang aku idamkan ada kat situ. Takdelah banyak nyamuk sangat macam hari tu, hehe.

Layan sikit sesi Outdoor diaorang ni. Korang boleh tahu kenapa aku suka warna putih :)



Pada majlis tersebut aku dibantu sahabat baik aku iaitu Otai Nanba yang turut shoot dari sesi nikah hingga outdoor. Memang aku jeles ngan gear yang dia pakai. Membuatkan aku nak berhijrah kem Canon je,hehe. Takpe, aku harap satu hari nanti aku boleh sampai tahap tu :)

Tahniah untuk pasangan Najlah dan Fairoze. Terima kasih atas kerjasama yang baik sepanjang majlis berlangsung..:) Aku doakan semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga akhir hayat. Nantikan entry pasangan ni pada majlis bertandang di rumah Fairoze di Taman Melewar, Gombak pasni ye.

Nota kaki : Untuk makluman semua aku dah tidak available untuk bulan Februari, Mac, April, Mei dan Jun. Terima kasih yang bertanya ye. Aku hargai sesangat.

Nota kaki 2 : Aku tensen gila chelsea kalah malam tadi :( nak updatepun takde semangat, huhu..


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

jivebumz – salam awak..:) waaaa dah nak kahwinlah,hehee..rasanya tarikh tu masih available lagilah..nanti sy check..laptop tinggal kat rumah plak,huhu..errkk, ada mintak quotation ye? alamak tak perasan plak..nanti check lagi mail..

Intrigcinta – salam sahabatku..:) waaaa, rasa gembira hati ni bila tengok ada link dalam komen ni,hehe..:) terima kasih sahabat..saya masih lagi belajar dan masih byk kekurangan..moga dapat perbaiki lagi nanti..:)

Zanariah – aah main agak2 je..custom album tu sbnrnya byk tempat nak hantar..sekarang byk hantar kat JB sebab kualiti dia..:) standard custom album 20 pages je..kalau 22 dah kena cas lain..:) harga tu bergantung kepada finishing, material dan pages..

ooooo…agk2 je ek nak amik angle camtuh..nak tanya lg, selalu custom album hantar print kat mana??saya ada compile gmbar ank size 8″x12″, mmg nak buat dlm bentuk custom..bp estimate roughly??selalunya 22 pages kan??

lindosh – salam lindosh, waaaa lamanya tak dengar kabo..dah nak kahwin rupanya..:) kena tengok jadual dulu lindosh..lama lagi tu bulan 12,hehe..

cikpingu – thanks cik pingu..:)

raihan – salam raihan :) aah memang suka buat camtu..tapi takdelah sampai jadi trademark,hehe..:P itulah, sbnrnya memang dalam wedding ni benda yang sama je..mungkin 5% tu je yang lain..dan 5% tu lah yang susah nak buat dan kekadang idea tu tak datang,hehe

nanba – hahahaha, ko memang otai siot!! thanks nanba follow aritu ye..

Zanariah – Salam zanariah, thanks ye..:) kamera sy ada yang ada live view tapi rasanya tak pernah guna melainkan amik video,hehe..sbnrnya kalau gamabr dari bawah tu memang sy amik beberapa kali..letak kamera kat bawah dan snap ke atas sampailah puas hati..:) gambar no 5 tu amik guna lens 50mm 1.4..jadi effect camtu memang original..cuma naikkan contras je dalam photoshop..

gambar yang ada border hitam tu memang byk sangat cara nak buat dalam ps, tpai yang biasa sy guna klik (Ctrl+Alt+C) untuk canvas dan tambah kat kat width dan kalerkan hitam..tp ni kat website je..kat custom album tak ada canvas2 camni..:)

awe – hahahahah, sbnrnya akupun jangka liverpool menang besar gak malam tu..sekali tengok kalah,heheh…:) alaaa, apa nak pelik awe ramai je lelaki tak minat bola ni,hehe..tapi sbnrnya memanglah pelik,hahahahhaha..

imam – salam mam, permohonan apa tu mam? macam projek besar je?hhehehe

one – salam awk,hehe…nanti kalau nak kahwin kena boook awallah..:) waaa, bagus2 nanti sy komen ye pasal tu..ni baru masuk kerja..maklumlah bercutipun byk kerja nak buat tak sempat nak masuk2 internet,hehe..pengantin tu dah keletihan sangat masa tu,hehe..

atong – siot ko tong..apa kaitannya dengan chelsea nih?!!! hahaha

Diya – salam diya, hehe..takdelah diya..takde maksud apa2pun acai bagitau camtu..:)sebab diya ada cerita tentang soal jodoh je kebelakangan ni kot,hihi…:P

nouva nova – waaaaaaa pengantin komen,hehe..tahniah pengantin baru..mesti ngah senyum je sekarang ni balik rumah kan,?kekeke…apapun terima kasih atas layanan yang baik haritu ye..:) tunggu album siap nanti ye..kena que dulu,hehe

salam. suke tgk knsep nature ni. shot gmbo ranting2 pokok dari bwh.rase mcm trademark mr.acai sejak dari dulu. cume raseny gmbo dulu lg agak mantoopp… mgkn mr. acai nk elak dr wife sound sebab baju kotor kot.. hehe! neway good job! thumbs up! =)

salam..acai..lg 1..hehehe..blh bgtao x exif utk gambar yg no. 5 tu..ori dari kamera cenggitu atau dah touch up ngan ps??tq agai..

salam..acai..
saya suka gmbar yg no.5 tuh..cool..gambar yg kat pokok banyak dhn tu, yg angle dari rumput tuh,guna live vie ker mmg fokus tengok viewfinder??lg 1, blh ajr x cemana nak wat dlm fotoshop, gambar yg ada border hitam cam acai buat utk semua2 gmbar dlm blog ni yg tulis nama event @ pengantin tuh??sy amat beginner dalam ps..tq bbnyak..

salam
hahah..naik pangkat pun dah tmbh keje,yg ni pun sampai jun 2 full-booked,time saya nanti camne a nk tempah…ekekek

o/door cik fesal mmg best. ce tgk 2nd and 3rd last,kind of very the like. 3rd pic seolah2 cite hindustan kan,lari2 dlm tmn. kalu pengantin boleh bagi expression “syurga” (instead of muka letih lepas berlari2)utk 2nd last tu, sure terindah..spt pic pengantin yg berkucupan (cam dlm cite korea)..

*ada masa nanti cuba2lah “juadah yg dikirim” tu ye.

Aku lagi lambat nak komen kat sini…sebabnya malam tu aku berjaga semata2 nak tengok liverpool belasah arsenal..sekali kena plak sebijik. Kalu kena 5 bijik aku tak kisah la…nasib baik chelsea pun kena gak..
Kenapa pa..paa..kenapa paa..paa

Kadang2 hiburan dalam bolasepak membuatkan kita hilang gak stress dalam bekerja…tapi aku pelik ada gak orang lelaki tak minat bola..spesis apo ni agaknya???

Thanks Acaii.. Best sgt gambar2 tu tak sabar nak tgk albumnyer… tak sia2 penat senyum bergambar aritu bile tgk gambar2 tu macam tak caya je yang modelnyer kitorg..hehe. pepun mmg terbaiiiikk…

Oh eh? Arsenal menang lawan team lain kot. Hihi. Takpe la acai, chelsea leh menang lagi pasni ;)

“moga diya bertambah ceria sekarang ni ye,hehe”

Macam ada maksud tersirat je ayat nih =p

MANTAP CAIII..CUN MELECUN.AKU MEMANG SUKA LAR NGAN GAMBAR2 KO NIE DAN SATU LAGI AKU SUKA GAK NGAN KEKALAHAN CHELSEA..HAHAHAHA

ViniL – salam bro, lama tak dengar khabar..:) sbnrnya aritu tertinggal 50mm jadi terpaksa gunakan 17-50 tu,heheh..:) sama je sbnrnya..ladang2 getah ni biasanya bukan milik individu tapi macam syarikat..sebab tu kekadang diaorang pagar..kat sinipun lebih kurang sama je,hehe..kebun sayurpun ornag pagar,haha

amor_mie – salam kak, waaa nak betul ke?hehe..boleh kek kak nak lari2 ala2 romantik gitu,hihi..

Mr Fathi – salam bro,hehe…cantik kan pelaminnya…jangna risau chelsea mesti boleh jadi EPL Champ punye..

julie dahlan – hahahha, ko dari dulu tak habis2 nak racun aku tom,kekkekee…sapa nak jual?keke

diya – salam diya, waaaaaa lamanya tak dengar khabar berita..:) moga diya sihat2 hendaknya ye..acai memang sangat bizilah sekarang ni diya,huhu..rasa lotih badanpun ada,hehe..chelsea ngan arsenal aritu menanglah diya..tapi malam semalam kalah ngan team kecik je,huhu…sedihnya..:( moga diya bertambah ceria sekarang ni ye,hehe

Fisol – thanks bro..:) sila beri tunjuk ajar ye..

Faiz Faiza – hehehe, aah sy memang suka amik gambar camtu..:) mungkin boleh jadikan trademark juga,hehe..aahkan kelapa sawit yang besar kat situ tka pernah amik lagi,hehe.nantilah cuba carik :P

kurzz – hahaha, takdelah sampai jemu kurzz..:) cuma ada sedikit teracun,hahaha..takpe, aku rasa liverpool mampu nak dapat tempat ke empat,hehe

din – hahahaha, arsenal lawan team biasa kekadang memang lain macam semangatnya..tapi bila lawan big team kekadang macam takut2 plak,hehe..waaaa, siot je..kalau ada nanti bagitau lah din..ko janganlah jual mahal sangat din, mesti ko ramai peminat punye, aku tahu,hehe

wah ungu!!!warna ter….bukan faveret.cantik memang cantik pelaminnyer…huhu…

Selingan:hmm Chelsea???Oh…no komen…

salam abam acai…

as usual hehehe semua santik.. ekekek close up time makeup tak pakai 50mm dah ke abam acai.. macam 17-50 je.. sharp beb…

outdoor kat area ladang getah mmg best… tambah2 blah utara nih… macam autumn kat oversea dah… kemarau la katakan… but banyak yang ada pagar.. ekekke

kang kena halau lak bila masuk… huhuh

nway kipidap~ (^_^)

salam acai
mempelai & sebatang pokok-semacam dh jd trademark acai ye? cantik!

err, kebun getah dah…ladang kelapa sawit bila? =P

Acaiiiiii!!!

Cantikkk tema kaler purple putih nih!!! Matching betul! Mungkin sebab dia guna kaler purple lembut, tu yang nampak best dengan kaler putih. Huhu.

Acai sibuk bebeno ye skrg ye sampai bulan jun tak available nya de. Nasibbb majlis diya belum plan lagi. Hik hik.

Owh. Semalam Chelsea kalah dengan Arsenal eh? Patut la dalam kelas tadi, dak laki kelas diya tetiba tanya “Kau tahu tak Arsenal menang semalam?” dengan muka bangga gile. Hahaha. No thanks aje lah, kita tak ambil tahu dah pasal bola2 nih *mesti bengkek je acai kalau bekawan ngan classmate diya tu, haha

~ aku sihat Alhamdulillah.. LV kalah sbb arsenal lebih kuat dr LV. hehee.. kalo MU mng pun beza xjauh cai. baru 2 tiang. game ada bnyk lg. hehee.. bru ko tau cm ne rsnye bile team febret kalah. mood bole lari woo.. ish3..

~ purple tu mmg dlm prncgn. mkin hensem?? Amin.. mudah2an cai. hehee.. setakat nk kenalkan tu xda hal la cai tp kena tunggu ak kenal orgnye dululaa. smpai smrg ak lum tau sape lg ni. hehehee..

ermm…aik sudah jemu dgn nikonian ker cai..mau berubah ke kem canonian..hehehe..
p/s: aku pun xde mood sgt nih cai..elok2 bleh tinggal 3,4 tiang..leh kalah plak huhuhu…

ejal – alaaa, takpe lah jal..:) akupun sorang2 je time tu,hehe..kalau2 ko free plaklah join,hehe..aku dari sabtu smpai petang ahad kat sana..

waduh wak acai..time ada area sana aku ada projek plak..mau ngantar ibu ku ke rumah besannya..klu x mmg boleh sesangat memfolo tu..kerugian2..

zenn – salam bro, hahahahah siot je..:) boleh je insyaallah..nanti kita borak lagi..aku lagi suka ada member teman,hehe..fish eye kerul tu baru beli tu..bleh deal terus ngan dia..boleh hasilkan gambar superb!!

Salam bro..aku pun xde semangat pg td sbb Chelsea kalah tp lepas tgk gambar2 ko ni, semangat aku naik balik kakakaka…sume bestttt..aku nk ikut ko la 1 ari nnt..april kot..

kerul: fish eye nk tolak brape..?

kerul shukor – salam kerul, hahaha..tunggu ko punye keluar dulu nanti kita sembang lagi,hehe..:) kepada kengkawan yang cari kamera dan fisheye, fully recommended..sebab kerul ni cermat orangnya..:) aku kenal sangat,hehe

ejal – salam jal..:) hehe..thanks ijal..ko balik kampung tak minggu ni jal? aku amik gamabr kat sungai besar sabtu ahad ni,hehe..:)

azman – salam bro azman, thanks sudi singgah sini..gambar ni byk tukar2 lens..ada 80-200, 10.5, 10-20 ngan 17-50 :)

kak azieazah – salam kak zie yang dihormati, waaaa thanks kak zie bagi nama penuh tu,hehe..ada tulis gak kat pintu masuk tapi tak baca,hahaha..terima kasih kak ye..:) selamat bercuti dan berehat juga ye..

zam – salam zam, waaaaa dulu menoreh getah gak ke zam? cantikkan tempatnya..:) pertama kai aku masuh sini sebenarnya..:) thanks bro..

acaiiiiiiiii…!! 5dm2 mmg best..tapi..tapi..meh kita sembang dgn aku lu cai b4 btukar..hihi

gud work cai..!!

p/s:cai..tumpang iklan cket.

nikon D50 for sale!!
Tokina fisheye 10-17 for sale!!

tq..hihi

~ tgk pokok getah teringat plak, dah lama tak pi menoreh getah. gegege
~ aku pernah pi kenduri kat LGM tu cantik2 tempat kat situ..
~ rasa mcm nak bergambar semula plak..;)

Salam dindaku ESAL…

RRIM = Rubber Research Institute of Malaysia.

Wahhh teruja gak tengok kombinasi warna paberet Kak Azie PURPLE + Putih. Sungguh menawan..
Tahniah buat pengantin sekeluarga juga si tukang gambar..:)

Selamat bercuti ESAL…

cot – thanks cot..kredit kat nanba..best betullah 5D Mark 2 cot..aku macam terasa nak juallah gear aku nih,hehe…:) kalo ko ada mesti lagi best gambar 2 ko cot..:)

din – Salam din, aku waras je alhamdulillah..:) ko waras porak? haha, siot je..akupun pelik liverpool bleh kalah ngan arsenal..sebab kan liverpool ngah naik sekarang ni..taklah kuat sangat diaorang,hehehe..:) nasib baik malam tadi MUpun draw je..kalau tak susah dah nak kejar MU,huhu..

Bagus2 kalau ko kahwin nanti buat je warna purple din,hehe..mesti makin hensem ko,hehe..wei, bila nak kenalkan aku ngan si dia? hahahaha

Salam – kabare cai?? ari ni ak berlainan sikit dgn ko sbb ak excited nk komen entri ko sbb arsenal mng ngn liverpool pg td. yg best lg mu draw, chelsea plak kalah. chelsea ngn mu wat le lg biar arsenal potong nt. heheheee..
~ ak pun minat gak purple cai dan mmg plan ak kawen t nk pakai kaler purple biar ko lebih brsmngt nk amik gmbr t. hehee..
~ gmbr ko mmg lawa2. xsbr rsnye nk ada gmbr dr hasil tgn ko.. =)

sishoney – salam sis, waaaaaaaaaa lamanya tak dengar khabar sis..:) moga sis sihat2 hendaknya ye..aah, acaikan mmg suka purple,hehe..baju lah bukan warna fav acai secara keseluruhannya,hehe..sis, yang tu acai guna fish eye..kalau guna wide memang tak boleh dapat camtu,hehe…:) thanks sis atas sokongan kat acai selama ini..acaipun doakan rezeki sis murah,amin.

sil – thanks sil..:) itulah, memang kalau putih nampak neutral dan boleh blend dengan semua persekitaran..:) tapi warna lainpun ok gak sbnrnya..terima kasih awak ye..

purple warna faveret saya jugak ;p

pics outdoor tu nampak classy dan klasik. putih campur warna2 semulajadi. memang lain dari yang lain.

salam wak acai..

mmg cantek purple+puteh.acai dah pernah cakap masa wedding honey xsilap :).masa acai kawen sebelah fiza pun acai pakai purple kan :).sis suka pic cai yg pokok or dahan tu.dah mcm trademark cai je.guna wide lens ke cai…

cai semoga rezeki cai terus mencurah2 ye.sis pun mcm kak masy gak.kena cari tarikh yg cai availabe :)

kak masy – salam kak, hahahaha…siot je akk..:) dalam ladang getah tengok gak kak, kalau takde semak byk tu oklah..kalau byk semak samun tu yang ada ular,hehe

tpaksa akak tangguhkan wedding akak smpi lepas bln jun. HAHAHAHAHHAAHAAH

tp lawa laa kan dlm ladang getah pon. terasa cam industan pon iye gak. sibbaik xde ulau sawe… opsssssss