Luahan seorang kaki bola

Bismillahirramanirrahim



Macam biasa kalau tiba hari Isnin mesti rasa semacam je. Lelagi selepas cuti lama :) Weekend aku macam biasa, tangkap gambar orang kahwin sana-sini. Cuma satu perkara yang buatkan aku tensen ialah bila Chelsea kalah game aritu. Memang spoil kan hujung minggu aku je. Entahlah akupun tak tahu camne nak jelaskan perasaan takde mood tu. Bagi orang yang tak minat bola, sebenarnya memang takkan faham perasaan kaki bola ni, serius :)

Teaser majlis wedding di Sabak Bernam


Teringat dulu masa piala dunia, bila team fav kalah aku boleh demam. Gila kan, hehe. Memang aku fikirpun macam tak logik je. Tapi itulah yang terjadi. Perasaan ‘attached‘ pada team kita tu sangat kuat. Bila game-game penting macam final ke, sehari dua sebelum game dah berdebar semacam je. Beberapa jam sebelum game memang tak tentu arah. Sepanjang game plak memang jantung berdegup kencang je. Bila team kita score ataupun bolos memang sakit je jantung, muka jadi merah, mata jadi besar.

Tapi sekarang aku dah boleh kawal perasaan tu, hehe. Sebab tu lelaki hargai sesangat pasangan yang faham ‘kegilaan‘ sementara ni. Kalau boleh janganlah ajak dating time team kesayangan tengah main. Janganlah buat lawak time team dia tengah ketinggalan. Memanglah tak dilayan. Bukan sebab tak sayang tapi kekadang orang gila bola ni memang ‘tak betul‘ dari segi tu.

Alaaa, lagipun benda tu 90 minit je. Pastu ok balik. Bagi aku lagi bagus lelaki minat bola ni dari minat perfume, fesyen, artis2, hiburan dan sebagainya. Memanglah boleh tapi bagi aku memang tak nampak maskulin sangatlah kalau lelaki camtu berbanding kaki2 bola ni, hehe.


Nota kaki : Nantikan full entry majlis-majlis yang aku shoot ni. Pertama kali aku shoot outdoor ada dua persalinan :)

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Jom Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Untuk Lelaki Disini….Agar Anda Kelihatan Lebih Kacak Dan Macho….
Jangan Segan2..Milikilah Badan Impian Anda Sekarang…..

dah² la tu caii..
berpijaklah di bumi yang nyata caii..
terima kenyataan yang chelsea xbest…
whoahahahhaha..
cabotttttssss…

broyoes – salam yoes, waaaaa camne kehidupan selepas kahwin yoes? sorrylah aritu tak dapat singgah umh ko sebab ada joblah,huhu..lama betul tak jumpa ko :P ko memang kaki bola yang lagi hardcore dari aku..kalau tengok bola orang pijak perut ko pun tak sedar agaknya,hahahaha..

ko juga satu2nya orang yang sanggup bangun naik motor pagi2 buta pegi safiah taman U tu..naik motor aku plak tu,kekekeke..sok pagi nak kejut gi kelas memang susah gila sebab ko tido mati,hahahah..

Liverpool sekarang tak boleh celen chelsea, MU ngan arsenallah yoes..sian ko,wakakakakkakakka

atong – hahahah, takdelah, manalah tau…:P nanti dapat anak lelaki kena ajar main bola dari kecik tau tong,hehe

din – hahahah, tidak mungkin din..chelsea mesti menang punyelah,kekekek..:) hahahha macam siot betul…aku ngah berusaha kuruskan badan ni din..tengoklah nanti aku dah kurus dan fit, boleh kejar ko main bola,hahahhaha

tengok bola boleh dok main tak leh anak aku kan wedok caii bukan lanang.klu lanagan aku memang galakkan.hehehe

Salam bro…hehehe..cakap pasal fanatik bola ni, aku pun fanatik jugak…teringat satu game live masa kita study kat UTM dulu, pukul 12tgh malam time tu, aku pergi tengok sorang2 kat Safiah…masa tu hujan lebat, orang pun dah penuh, kerusi pulak takder tp steady jer aku duduk atas motor dalam hujan sambil tgk match melibatkan Liverpool…mmg best giler…tp skrg, isteri aku tak minat bola…adoi yaii…

ak harap arsenal bole mng BPL season ni. hehee..

hahaha awe2.. acai bole lompat la tp bila acai lompat akan nmpk…. tut!!! hehehee.. buktinya gmbr di bukit broga. ekekekee…

aduhhh..bl bdepan ngan kaki bola camtu la keadaan ye..time tu gak la ade rncgn peberet time tu la nk tgk bola..sib baik ade 2 tv..ihhiiihhii :)

atong – hahahah, habislah ko atong..kang dia dah jadi cam ko minat bola je,hehe..:) tapi bagus gak, boleh jadi pemain bola sepak malaysia,hehe..

awe – hahahahha, siot ko awe..aahlah kan time game tu korang ngah kat umbai sana,hehehe..weekend ni nanti aku bagitau lagi awe..aku boleh lompat lagilah, siot je,hahahhaa

Chealsea kalah ke? 4-2 ke? Banyak ke? Huargg…huargg..bakar2. Nasib baik aku tengok sambil makan ikan bakar malam tu. Lagipun ManCity ni team no 2 favarote aku. Nak arapkan liverpool tak tahu la boleh lagi ke tak…

Hujung minggu ni lawan LHDnN Caii..ko free tak?? Lama dah perut ko x exercise…ntah boleh lompat lagi ke tak nak tanduk bola…hee..hee…

anak dara aku memang agak ligat sikit lar caii.dulu aku ngat klu nagis aku bagi dia tngk BOLA terus diam.
tapi aku suka ayat COT tue suwuh ko sokong MU.hehehe

bahdin – salam din, haha biasalah tu din..lelagi ngan member2 yang sekepala bola..kalau tak tahan memang boleh jadi gaduh,kekeke..tapi orang2 yang emo dan bukan peminat sejati bola je yang sampai camtu..kalau rasional dan matang memang takkan buat camtu punye,heheh..aku risau gila ngan kemaraan arsenal sekarang,huhu…orait din, silakanlah..

Salam acai, waaa cai. mmg sm le kite. dak rumah ak suka provoke ak mase tgk game. kalo Arsenal kene je ak bole jd emo. lelagi yg mulut longkang predict Arsenal kalah. rs nk lastik je. hehehee.. *suke tgk mu ngn chelsea seri@kalah… Arsenal ada chance. ekekekee..

cai, ak minta izin sharing entri ko kat fb ak. menarik entri ko kali ni. hehehee..

Mr Fathi – salam fathi, hahahahha, camne boleh pilek tu,kekke..aku kalau game2 besarlah yang memberi kesan kepada badan ni,hehe

cot – salam cot, waaaa dari melakau ni,hehe..takdenya aku nak sokong MU yang tak best tu,wakakakakkakaka..hahahah, mana da, aku ok jelah..saje je bikin panas line,kekkeke..

salam caii..
baru sempat online ni…
bz handle bgkel kt melaka…
psl bola ni bese la caii…
kalu dh kipas susah mati,
mmg rase nk nangis je klu team kite kalah..
alaaa..
mcm chelsea kalah baru ni lah…
mst ko sedih kn..
aku dh kate sokong MU…
ko degil…
wakakakkakkaa

*paling best provoke ko time game bru ni..siap kuar sume bnde yg xpenah kuar kt mulut ko slame ni…
whoahahahhahahaha..
ampun ye sifooo…kekke :P

fuiyoo kalah pun boleh demam ke??Saya lain,kalau la Man U tu kalah,saya boleh pilek tau…selsema…ahhhcumm!!¬!¬!¬!¬

zenn – salam bro, itulah..masa ketinggalan tu aku rasa macam tak percaya je..rasa macam dah lama gila chelsea tak kena teruk camtu,hehehehe…:) takpe, chelsea boleh bounce back!!!

sitizya – World cup aku sokong italy ngan argentina ti,hehehe..:) tahun ni WC kat africa, mybe game start kul 1 or 2..awal lagi..bukan kul 3-4 cam eropah sana..:)

atong – hahahaha, siot je..janganlah merajuk atong,hehe..:) makin ganaslah anak ko atong,hehe..tapi memang comel anak dara ko tu,hehe

tak per lar caii org tak ingat aku kan nak wat camner.anak aku memang bese layan bola ngan aku.klu g stadium pun bese aku bawak dia .hhuu..

world cup team mane caii? teringat last time masa world cup.. balik kerja awal2, tdo cepat2 sbb nk bangkit kul 3 tgk bola. huhuhu.

Salam bro..aku tgk lewat skit sbb ade hal..skali tgk chelsea kene 4-1..x percaye aku rase..2-3 kali aku tukar channel lain kot2 la mate aku salah tgk…akibatnye, sampai ari ni aku keciwa..adoiii…

atong – wakakakakaka, hapmeh ko atong…:) aku rasa setiap kali aku neves sebelum game mesti ada petanda buruk kat chelsea,kekkee..sorrylah atong, semalam aku lupa call ko ajak outdoor..wei, anak ko mesti minat bola nanti,kekek

kak azieazah – salam kak zie, alaa chelsea kalah sebab main 9 orang vs 11 orang kak zie,heheh..:) waaaa, siap anak pompuan kak ziepupn suka gak bola ek,hehe..:) bagus2..boleh dapat lelaki kaki bola pasni,hihi..

salam acaii
patut lar aku tngk ko mase ambik ganbar kat anadalas tue muka ko suram sikit caii sampai bocor lar tayar kete.rupa2nya ko dah rasa kekalahan yang akan dialami chelsea kot.hehehehehee.

Salam dindaku ESAL..

rasanya CHELSEA kalah teruk tu… 2-4 ek?

Kak Azie dah lali keadaan kaki bola nih. Dalam rumah bukan anak lelaki (termasuk hubby gak) yang rajin duk sengkang mata tunggu bola awal pagi. Ada kala anak dara pun sama.

Kalu terlepas, si anak dara bangun pagi soalan pertama mesti nak tanya, “sapa menang semalam..?” Heeeee rasa nak marah jerrrr…

Firdaus™ – salam sifoo, kekekkeke…nak kena betul..:) malam tadipun aku tengok, kononlah nak harap MU kalah ke,hahahah..sekali menang gak..tak boleh harap langsung aston villa ni,hehe..:) dua2 player tu sengal bagi aku,haha

Kak Masy – wakakakakkakakaka, itulah, susah nak jelaskan kak..:)

Salam sifu, sabarlah acai, tak semestinya asik kat atas takleh kalah kan…aku pun dah terbiasa dgn team pebretku, malam tadi aku senyum lebor, lebor abes…hehe…chelsea oh chelsea, sampai ada orang tak nak bersalaman tu….hehehehehehehe