Bertandang Fairoze & Najlah

Bismillahirramanirrahim



Alhamdulillah dah masuk kerja kembali hari ni. Bila dah cuti lama ni memang lemau betul nak kerja, hehe. Walaupun cuma raya cina tapi yang melayupun gembira tak terkata sebab dapat cuti lama kat rumah :P Dulu masa belajar aku ramai kawan2 berbangsa cina. Rindu kat diaorang semua. Rindu nak tengok Chu Men Seng melompat2 selepas habis kelas time nak raya cina, hehe.

Aku ada seorang kawan baik geng buat assignment. Lee Khoon Long namanya. Hampir setiap assignment kitorang buat bersama. Bukan aku taknak geng dengan budak2 melayu lain tapi aku suka cara dia belajar. Kalau buat assignment bersama, tarikh final hantar assignment tu adalah copy yang ketiga atau keempat diberi kepada lecturer. Maksudnya mmg confirm dapat A sebab lecturer dah betulkan banyak kali, hehe. Kalau ngan member2 melayu, err faham2 sendirilah..esok nak hantar malam ni baru menaip sampai pagi :) Selamat tahun baru cina sahabat, semoga bertambah kaya pasni :)

Layan sikit Majlis Perkahwinan Najlah dan Fairoze yang di adakan di Taman Melewar Gombak ni :


Sesi Outdoor ni kitorang buat dekat Masjid Wilayah. Memang sangat kagum ngan rekabentuk masjid ni. Ini kali kedua aku shoot kat sini..:) Banyak section tak boleh masuk masa ni, jadi aku amik mana yang sempat je sebelum maghrib. Kalau korang perasan aku ngah belajar main kaler2 dalam editing aku, hehe. Aku masih belajar lagi, kalau salah tolong tunjukkan ye kawan2.



Sebenarnya aku nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada semua pengunjung blog ni. Sama ada pernah tinggalkan jejak ataupun tidak. Walaupun aku bukan professional photographer dan selalu tulis mengarut2 dalam ni tapi korang tetap gak datang ke sini. Aku hargai sesangat. Tanpa korang semua aku takkan berada kat sini. Terima kasih semua :)

Kalau ada bicara aku yang tidak menyenangkan hati, tegurlah aku. Kalau bahasa yang aku guna nampak melampaui batas, tegurlah aku. Kalau gambar aku perlu diperbaiki, tegurlah aku ye. Aku memang perlukan benda camtu supaya aku terus beringat dan bergerak kehadapan tanpa memijak atau menyakiti mana2 pihak. Wallahua’lam.



Nota kaki : Ada sedikit delay dalam penghantaran album sebab company printing album bercuti 2 minggu sempena Raya Cina ni. Setiap client yang delay album aku akan bagi FREE gambar besar+frame sebagai gift :)

Nota kaki 2 : Sabtu ni aku nak naik Bukit Broga, Semenyih. Sapa nak follow kul 6:30 pagi ada kat kaki bukit. Jom shoot sunrise kawan2..:) ni ENTRY BUKIT BROGA aku panjat dulu.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

kemat – salam bro kemat yang hensem, alahai..tak dapat nak jumpa bro camni..takpe, nanti kalau ada lagi aku ajak bro ye..:)

Xora – salam xora, waaaaaaaaaaaaaaa terima kasih bebanyak wak ye..:) sangat terharu tau ada link kat blog awk yang terkenal tu, ceewaahh..thanks xora ye..sbnrnya benda tu sbg menghargai semua client2 dan meraikan diaorang..:)

one – waaa tak pernah cakappun duduk sana,hehe..aritu memang lalu kat masjid tu..:) memang kat taman melewar gombaklah..:)

awe – salam awe,hehe..thanks awe..akupun suka dengar lagu ni,hahahaha

nuryko – salam nury, yolah tu..memang otw nak kesana…:) jomlah naik nury kalau berani,hahahaha…

ViniL – hahahaha, biasalah tu..sebagai menghargai kesabaran diaorang..:) alaaa, aku masih belajar lagi lah,hehe..

min – salam min, alaaaa omlah jumpa min boleh borak panjang..:) kalau kat sini susah nak belajar secara langsung,hehe

Mr Fathi – hehe, thanks bro..:) bukan apa nak kasi mereka gembira juga sebenarnya..:) asalkan mereka suka, akupun sukak juga,hehe..:)

shut di taman melewar? TAMAN MELEWAR yg dekat area gombak? yg orang selalu pegi time ceramah?..
kalu betullahhh..awat tak habaq hang nih..

Nota kaki pertama tu sangat bagus :D keep it up ye Acai :) Pasal tu saya letak Acai sebagai vendor Minggu Ini kat blog saya :).. erm.. dah dekat 3 minggu gak dah ni.. jadi vendor bulan ini la :P

Aiseh, bro..minggu nie wedding adik aku sebelah laki… ruginya, dah lama teringin panjat bkt broga nie… lenkali buat lagi bro

oh g bukit broga semenyih nun? dah dekat la tuh ng fadzlilah kamsah pnye kem motivasi diri. ritu kompeni aku wat kem motivasi kt sana. sejuuuukkkkkkkk bangaaaatttt~

Cap jempol nyong wehi karo koe…cantik banget!!!

koe tenanan pemurah atinei…wehi free gambar + frame…pasti client sukak!!!

wah wah wah nak jadi client yang delay tuh leh tak abam acai…
ekekeke

nice.. thumbs up… ur my inspiration la abam acai… kipidap~~

sil – salam sil, terima kasih ye..:) ececehh..ni puji2 ada pape ke ni sil?kekeke…:) orip wong jowo banting,kekkee..

kasih – alahai cik kasih.tak teringatpun sebab memang shoot sorang2 je aritu..:) lagipun bizi shoot dari pagi sampai petang..takut awkpun bizi,hehe

amboi… da dekat sgt ngan umah kasih.. sampai ati tak bitau nak dtg.. huhu.. ni yg nak majuk nih.. :(

memang gambar nomber 3 tu terrrbaik la..maksudnye, best of the best ;D.setakat saya baca blog ni, acaii memang bagus dan merendah diri serta berwibawa. haha yg hujung tu tambah je. hidup orang jawa banting!!! ;P heheheee

ejal – hehehe..orait je..bisa diatur pak..ejal, minggu ni aku naik bukit broga..mau follow ke..kat semenyih..:) bawaklah bini ko sekali..kita shoot atas bukit..

waduh wak acai..tu la kerugian dong enggak dapat mem folo kamu menembak..xper,satu hari nnt aku mesti nak polo gak..klu bini aku bising2 aku ajak jer skali..wakakaka..mggu ni job mana abam acai…

ejal – salam wak ejal,kekeke..siot jelah ko nih..:) itulah aku ajak shoot sama tak mau, kalau tak boleh aku turunkan ilmu,hehhe

Saufwan – salam bro, thanks…:) bilalah nak jumpa nih,hehehe…bolehlah shoot sesama..

muiz – salam muiz, hahaha..nak berguru apanya muiz..:) akupun baru belajar je lagi ni..

sishoney – salam satu penang sis,hahaha..:) alaaa, manadaa..korang punye gambarpun lebih kurang sama jelah..:) haha, inilah kita..masih ebrgantung kat pihak lain nak baut benda2 camtu kan sis,hehe..:)

salam wak acai,cun betul penangan wide n mata ikan mu itu..tak tergambar oleh kata2..chewahh..lagi 1 anggle ko..aku cukup suka nengok..pelik2 jer..tp bile aku bt tak jadi plak..kn training lg la kot..wakaka..

salam satu malaysia caii :),

a’ah la cot.kuasa wide dgn fisheye cai ni manyak bikin hamba jeles looo.tapi wa kena carik itu body dulu..sbg backup.lepas tu baru wa boleh angkat itu wide..

incik acai manyak butul.itu kedai company alak tutup itu 2 minggu jugak.wa punya album ada 1 lagi belum sempat plint.itu nasib baik wa munya kazen sendili lo.lambat sket pun tak apa lor.sebab halaga pun manyak kulang….ekekekkekeke

salam kang.. memang cun la gambo kang ni.. nk gak aku berguru ngan ko .. lom ada kesempatan jer.. :)

Maliah – salam lia, yeaaaayyyy..:) memang akan dapat punye..termasuklah lia,hehe :) thanks lia selalu bagi sokongan kat acai ye..:) May Allah Bless u too lia..:)

“Setiap client yang delay album aku akan bagi FREE gambar besar+frame sebagai gift :)”

Salam acai nota di atas itew mmg menarik tertarik da bomm… yeayyyy… tema kaceh bebanyak la yo..hihihihi..

hope acai terus maju n maju n maju n terus maju… May Allah bless U Acai..Amin.

cot – salam cot,thanks bro..:) hahaha, siot je..ko pun dah pandai cot..:) bila job ko? bleh follow nanti..aku ada rehat2 skit bulan 3 ngan 4 nanti…weekend ni jadi tak cot?

kuasa wide & fish eye mmg best…
best je tgk gmbr² ko caii…
bile la nk pndai ni..
kekekkekeke

*sampai 2 mggu cuti?..
mmg betu² raye kdai tu..
whoahahhaha