Outdoor Falin & Amin

Bismillahirramanirrahim Hujung minggu aku sekarang sangat bizi ngan kerja sampingan dan kenduri kendara. Sampai kurang masa untuk berehat,huhu. Alhamdulillah aku masih sihat dan bebas dari apa2 penyakit berjangkit :P Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan Falin dan Amin yang berlangsung di UPM Serdang. Akupun lupa apa nama dewan tu. Besar dan cantik dewan majlis tu. Sebenarnya aku datang sebagai … Read More

Melawat cahaya mata Halil & Nana

Bismillahirramanirrahim Weekend lepas ni aku sempat melawat sabahat baik aku yang baru menimang cahaya mata sulungnya. Nama diberi Muhammad Ammar bin Norhalil :) Alhamdulillah baby sihat je walaupun terpaksa duduk seminggu kat hospital sebab lahir awal. Berat masa lahir tu 1.7kg je. Semoga Halil sekeluarga diluaskan rezeki yang halal dengan kehadiran orang baru dalam keluarganya. Bila tengok wajah seorang bayi … Read More

Majlis Pertunangan Marena & Zul

Bismillahirramanirrahim Hari ni update Majlis Pertunangan Cik Marena dengan pasangannya Zul yang berlangsung kat Presint 11, Putrajaya. Terima kasih kepada ex-school mate aku Falin yang kenalkan aku ngan beliau. Pada hari tu juga aku ditemani sabahat aku Cots hensem yang masih lagi mencari pasangan hidupnya,wakakaka *gurau je cots. Alhamdulillah majlis berlangsung dengan lancar. Marena ni walaupun pemalu tapi dia peramah … Read More

Cerita pasal durian :)

Bismillahirramanirrahim Semalam aku makan durian. Memang best gak sesekali layan durian ni. Lelagi kalau dapat D700, eh silap D24,hehe. Sambil makan tu terkenang dulu kecik-kecik selalu tunggu kat pondok durian ngan arwah atuk aku. Masa tu ada lagi dusun durian kat kampung tu. Kalau ada bunyi durian jatuh memang aku terus lari cari durian tu. Masa tu aku rasa aktiviti … Read More

Outing ke Bukit Lalang, Semenyih

Bismillahirramanirrahim Sabtu lepas aku ikut Sifoo Adiman hensem gi panjat Bukit Lalang (Broga Hill), Semenyih. Sebelum ni jeles je tengok member2 lain panjat bukit ni. Mula2 aku ingat bukit ni rendahlah macam Bukit Tadum belakang kampung aku je. Tapi sekali panjat, mak aii. Rasa macam panjat Gunung Krakatoa kat Indonesia je,haha. Kitorang berenam start naik dalam pukul 5 petang camtu. … Read More

Setelah 6 bulan berlalu :)

Bismillahirramanirrahim Sedar tak sedar dah 6 bulan aku amik gambar2 perkahwinan ni. Setahun yang lepas aku hanya mampu mengagumi gambar2 yang dihasilkan oleh photographer idola aku. Aku juga masih menyangka orang yang ada lens panjang2 dan kamera besar2 tu adalah professional dan gambar mereka mesti gempak. Aku juga masih berfikir yang megapixel kamera yang lagi besar kat kamera adalah lebih … Read More

Majlis Bertandang Shahidan & Hanifah

Bismillahirramanirrahim Musim cuti sekolah ni memang ramai orang mengadakan majlis perkahwinan. Masa buat Outdoor kat Putrajaya Sabtu lepas lebih 20 pasangan pengantin aku jumpa kat sana,hehe. Memang trend pasangan zaman sekarang buat outdoor dalam majlis perkahwinan mereka. Macam-macam gaya photographer aku jumpa :) Kali ni aku nak update Majlis Bertandang pasangan Cikgu Shahidan dan Cikgu Hanifah kat Kampar, Perak. Aku … Read More

Majlis Pernikahan Shahidan & Hanifah

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Pernikahan dan Persandingan antara 2 orang cikgu :) Cikgu Shahidan ni aku kenal melalui blog lama aku dulu. Dia ni terer ulas filem-filem baru dan lama tau. Aku rasa ulasan dia dah bleh masuk ruangan kritik filem kat surat khabar,hehe. Kedua-dua orang cikgu ni mengajar kat Perak sana. Sebenarnya korang perasan tak muka … Read More