Farhana dan Mustakhim, Taman Maluri

Bismillahirrahmanirrahim Kelmarin aku melawat seorang sahabat ofis yang diuji Allah dengan sakit kanser darah di PPUM. Rasa sedih dalam hati sebab semasa sihat sahabat tersebut sangat ceria dan tubuh badannya agak berisi. Tetapi dengan ujian kanser tersebut tubuh badannya kelihatan sangat kurus dan cengkung. Beliau masih muda dan mempunyai anak-anak yang masih bersekolah rendah. Dalam satu ayat Quran, Allah ada … Read More

Majlis Pernikahan Farhanah & Mustakhim, Taman Maluri

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah dah lama sungguh aku tak update apa2 entry kat blog ni:) Harini dah hampir pertengahan Syawal. Tapi kat sana sini masih ada mood raya terutamanya bila office banyak jemputan rumah terbuka. Walau bagaimana sibuk sekalipun kita, kalau boleh luangkan masa untuk tunaikan puasa 6 yang sangat dituntut dalam agama. Ia sebagai kesinambungan puasa Ramadan yang memberikan pahala seperti … Read More

Salam Lebaran 1434H:)

Bismillahirrahmanirrahim Ramadan semakin melabuhkan tirainya. Rasa sayu mengenang masih tak mampu nak manfaatkan sebaiknya Ramadan dengan amal kebaikan. Selepas ni jemaah masjid dan surau kembali seperti asal. Solat Zohor, Isya’, Subuh akan terasa sangat berkurangan jemaahnya. Semoga amalan kebaikan yang kita lakukan sepanjang bulan Ramadan ini diterima oleh Allah. Semoga madrasah Ramadan jadikan kita semua insan yang lebih baik. Allahu … Read More