Tips wedding photography

Bismillahirrahmanirrahim


Teaser wedding Ain & Hanafi, Cheras


Dah lama aku tak menulis tips-tips pasal photography atau majlis kahwin kat blog ni. Aritu aku ada tulis sedikit pasal ‘tips kepada bakal pengantin ketika berjumpa photographer’. Tapi belum sempat aku save tiba-tiba blackout dan semua yang aku tulis hilang. Pastu dah malas aku nak taip lagi,haha.

Sementara aku nak amik mood menulis lagi dalam kesibukan sekarang, aku letak dulu tips-tips yang pernah aku tulis dan kongsi kat sini. Tips yang aku tulis ni sebenarnya berdasarkan pengalaman aku sebagai seorang customer yang tak reti apa-apa pasal photography sampailah aku sendiri amik gambar orang kahwin.

Berikut aku listkan tips-tips yang pernah aku kongsi dalam blog ni. Harap membantu serba sedikit.

  1. Kenapa Photographer tak reply Quotation korang?
  2. Nak hire photographer sekali ngan album atau shoot and burn?
  3. Tips bekerjasama dengan photographer
  4. Kenapa wedding photographer mahal?
  5. Tips pilih wedding photographer part 1
  6. Tips pilih wedding photographer part 2
  7. Tips untuk pengantin perempuan di hari majlis
  8. Tips kendalikan group foto keluarga
  9. Kualiti vs Harga
  10. Tips kenapa kita perlu wedding photographer?
  11. Tips perbaiki komposisi gambar?
  12. Tips amik gambar wedding untuk newbie?

Insyaallah dalam masa ke semasa aku akan terus tulis benda-benda camni sebagai perkongsian. Kalau korang ada cadangan nak suh aku tulis tips pun lagi bagus. Tak payah aku penat fikir nak tulis apa,haha. Tapi ini semua hanya merupakan pendapat peribadi aku dan tak mewakili mana-mana pihak. Wallahua’lam.




Nota kaki : Tahniah kepada sahabat aku yang popular yang bertunang baru-baru ni. Semoga sampai ke jinjang pelamin,hehe.




Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography
Twitter : http://www.twitter.com/acaiijawe

Thanks for Comments