Majlis Pernikahan Shahidan & Hanifah

Bismillahirramanirrahim



Kali ni aku nak update Majlis Pernikahan dan Persandingan antara 2 orang cikgu :) Cikgu Shahidan ni aku kenal melalui blog lama aku dulu. Dia ni terer ulas filem-filem baru dan lama tau. Aku rasa ulasan dia dah bleh masuk ruangan kritik filem kat surat khabar,hehe. Kedua-dua orang cikgu ni mengajar kat Perak sana.

Sebenarnya korang perasan tak muka cikgu-cikgu ni macam ada aura tersendiri tau. Kekadang macam boleh agak dia tu cikgu :) Mungkin sebab tu kalau aku mengaku cikgupun orang tak percaya sebab muka aku macam buruh kontrak indonesia je,hahaha. Seronok bekerja ngan diaorang ni. Tutur bicara dan kata2 teratur dan tersusun je. Sampai aku yang naik segan,hehe. Layanlah dulu gambar-diaorang ni.



Majlis ni diadakan kat Kg Sungai Kelambu belah keluarga Cikgu Hanifah. Rumahnya dekat je ngan rumah sahabat baik aku. Tak sangka aku akan amik gambar kat situ,hehe. Aku doakan semoga kedua-dua mempelai dapat menjalani kehidupan rumahtangga dengan sabar dan berbahagia hingga akhir hayat,amin.

Oh ya, majlis ni merupakan kali pertama aku cuba lens baru aku,hehe. Sebenarnya dah lama aku cari lens ni. Ada lagi beberapa benda aku kena beli sebelum equipment aku lengkap. Aku tak mampu nak beli sekaligus sebab harganya boleh beli sebijik lagi motor aku,hahaha. Rasa nak rompak bank je. Selepas ni update kat Majlis Bertandang di Perak plak ye.

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

mamazahra – slm kak, thanks ye..:) thanks juga sudi singgah sini ye..ooo, sy memang ada amik gambar untuk family picture dan baby kak..:) cuma diaorg tak bagi publish je kat sini,hehe..

salam..
kabare?
tenkiu singgah blog sy…
tp blog acai neh mmg menarik tertarik…kau mmg da bom..
amik wedding pic jek ke?
xde wat outdoor pic tuk baby or family potraite ke?

one – slm awk..:) itulah..kekadang mmg cuba cari emosi dalam satu gambar tu..:) sbnrnya memang nampak tenang tapi dalam hati mmg berdebar gila tau,hehe

salam
emosi juga memainkan peranan utk menggempaqkan sesebuah gambar..
terasa sampai ke hati tengok dua mempelai tu (besides ur fotoshuting skil)
credits utk (certain) pics yg menawan emosiku
#cam terasa dugdag saat nak kawen tu,tp pengantin tenang je

kak qaseh – slm kak,thanks kak ye..sy masih lagi belajar dalam bidang ni kak..:) kalau akk nampak cam tak cantik tu tegur2lah ye untuk sy perbaiki diri sy,hehe..:) cisss betul akk cakap org cam org indon,hahahahaa

salam Acai…
makin lama makin cun2 gambar yg Acai amik..kengkadang sampai rase nk g beli je camera cam Acai nih…. kalau selonggok seribu nk gak beli..tapi satu pon lom tentu seribu…telan air liur je le….

muka macam buruh kontrak indonesia – sekali pandang x perasan..dua kali pandang..betol lerr cam Acai cakap…muahahhahahaha…

Khairul Faizin – thanks bro..waaa, aku lagi kagum ngan gambar2 ko beb..:) thanks sudi singgah sini ye..aku budak baru belajar lagi nih..sila beri tunjuk ajar tau.

Arjuna Angkasa – slm bro, thanks sudi singgah sini ye..:) aku masih belajar lagi beb..blehlah jumpa,hehe..

Qayyum – waaaa ayum, hebat ko sekarang..:) sampai ke johor sengsorang je,hehe..:) lenkali ajaklah aku beb.

atong – thanks atong..wei bila masa aku nak jual lens aku,hehe..aku masih guna lagi lens tu..aku ngah cari lens tele nih,hehe..

fajar – thanks ye sudi singgah blog ni..:) terima kasih atas komen yang diberikan..kenal ye cikgu jimi ni? :)

Beb,

aku suka gila collection shot2 ko… neat and clean! cayalah!

wah dah pakai lens baru ya pak .makin meletup..biler nak jual lens yg ko bg aku pakai time sepupu aku kawin tue.huhu.bape leh nego.

Peveyhack – wakakaka, siot je..ko kan dan ada..pastu ranggiepun dah ada..jeles ah aku,hehe…aku nak bahan ranggie ni kalau dia datang tt,kekeke..

sisHoney – slm sis, thanks sis..alaa, adalah rezeki skit2 nak amik lens nih..alhamdulillah..acai amik gambar camtu selalu guna 17-50 sis..sbb acai cuma ada satu body je, mana sempat nak tukar2 lens nak ambil gambar wide plak,hehe..:) alaa, kalau photographer tak payah segan sis..diaorg faham tugas kita…:)

b4tikz – slm awk, terima kasih sudi singgah sini ye..:) sy jadkan benda ni sampingan je wak..alhamdulillah, semuanya ok sekarang..:)

shairulfaiz – kekekeke, siot je ko..ko bukan nak tukar ke canon ker?hahaha

ejal – bila ko free weii..bleh aku ajak teman shoot..)

cot – ahhaha,bleh je cots,ko nak amik gambar pe wei?kekek

Kak Masy – aah, selamat pengantin baru cikgu..:)

cantik gambarnye..mesti dah tinggi bayarannye. seronokkan dpat buat benda yang kita minat dan jdikan die sebagai kerjaye..

salam sifoo acaii,

wah…hebat punya lens die dah ada.tahniah cai.berkat usaha gigih cai.dah mampu pakai lens hebat.itulah bila kita sll share ilmu.maka rezeki kita makin murah n berkat.amin..rindu plak dgn projek cacing cai…

sis sll alami masalah nak snap pix pengantin lelaki gengam tangan tok kadi :(.sll xjadi.cai guna lens pe tu ek..50mm ke?.tambah2 sis ni pompuan.nak dekat sgt dgn tok kadi segan la plak.tambah pakai jeans je atas masjid~huhuhu

waduh2… sudah ada mata ikan… leh pinjam nih…. acai… ranggie dah lupa jalan nak gie bangi… mana nak lepak ngan kita dah… dia lepak ngan otai2 jer… mueheheheh

Rangie – wakakakaka, brengsek ko ranggie..bukan ko dulu beli baru aku ke?kekekek..berani turun tt lah esok ranggie,hehe..