Majlis Pertunangan Marena & Zul

Bismillahirramanirrahim



Hari ni update Majlis Pertunangan Cik Marena dengan pasangannya Zul yang berlangsung kat Presint 11, Putrajaya. Terima kasih kepada ex-school mate aku Falin yang kenalkan aku ngan beliau. Pada hari tu juga aku ditemani sabahat aku Cots hensem yang masih lagi mencari pasangan hidupnya,wakakaka *gurau je cots.

Alhamdulillah majlis berlangsung dengan lancar. Marena ni walaupun pemalu tapi dia peramah tau :P Walaupun baru pertama kali jumpa tapi selesa bekerjasama ngan dia dan ahli keluarganya. Sebenarnya sepanjang pemerhatian aku kalau ramai kengkawan datang ke majlis kita ia boleh kurangkan perasaan berdebar2 menghadapi majlis tersebut:) Sebab tu ramai kengkawan dia pada haritu,hehe. Layanlah dulu gambar majlis tersebut ye.




Aku cuba post processing yang baru dalam gambar Marena ni. Aku cuba unsur2 cool dalam gambar2 dia berbanding gambar warm yang selalu aku buat. Nampak macam ok gak kat mata aku. Aku memang suka explore benda2 baru dalam photoshop ni,hehe. Aku masih perlukan kritikan dan teguran dari sahabat lain untuk perbaiki kerja aku ni.

Aku doakan semoga ikatan pertunangan yang dibina ini kekal hingga ke jinjang pelamin,amin. Oh ya, terima kasih Marena sebab bagi makanan banyak gila aritu. Balik rumah tu terus makan lagi sekali sebab sedap lauk rewang tu :) Abislah aku bertambah gemuk pasni,kekekeke.


Nota kaki : Tahniah kat Falin yang akan bernikah Jumaat ni. Darah ngah manis ni,hehe. Err, kenapa ek orang cakap darah orang nak kahwin ni manis?

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

dulu mase ko nk kawen ko tak rase ke darah ko manis ke tak caii? hehehehe.

caii, sekian lama dah aku tanam btg pokok naga yang ko bg tu, baru2 ni baru tumbuh tangkai lg. hehehehe.

amm – alaa amm, takde rezekilah nampaknya..ko pun nak bertolak ke sana,huhu..malam ni turunlah tt..blh jumpa buat kali terakhir sebelum ko berangkat jauh,hehe..:) ingat tau, aku nak kesana nanti,hahaha..

FarEast – Slm bro, thanks sudi singgah sini ye..kalau ada pape kekurangan atau silap tolong tunjuk ajar ye..thanks..

Glizzy – hehehe..) tu guna 50mm reverse glizzy..tapi fish eye punye close up pun bleh tahan gak..:) dah nak 1:1 tu..

chot – thanks chot..:) kita sama2 belajar..byk aku nak belajar dari ko gak nih,hehe..

SisHoney – slm sis, alahai siannye sis bizi gile,hehe..:) takpelah, nak buat camne dah tugasan kan sis..:) semoga semuanya baik2 je ye..nanti kalau jumpa acai ajar cara nak buat ye..:)

Kak Masy – slm kak,hehe..thanks ye..nak sy buatkan utk akk tak?hehe

firdee – Thanks bro sudi singgah sini ye..:) kalau suka lagu2 kat sini maksudnya bro punye taste lebih kurang aku gaklah,hehe..

Mel Cinta – Slm kak, waaaaaa thanks sudi singgah sini ye..:) terharu jab,hehe..blehlah pasni kita bekerjasama kak ye..:) sila beri tunjuk ajar kak ye..thanks.

Kak Azieazah – slm kak, waaa tak sempat nak tengok semalam..sat lagi sy singgah kak ye..thanks kak..:)

pyan – waaa, thanks sudi singgah sini bro..:) bleh buat tak? kalau tak nanti aku ajar time tt,hehe..

salam cai,

wah.dah banyak komen baru sempat sis masuk sini.bz menggiler sis skang ni sampai aktiviti photog pon sis kene stop sat.nak wat mcam mana kan.sy menurut perintah kerajaan.sis suka gambaq cincin tu cai.nnt ajarkan yer.

acaii.. best gambo.. huhuhuhu..

p/s : nak TT anytime, tapi aku nak tag ko tak dapat2 lagi ni.. ape cer? wakakaka.. kempunan aku..

salam acai…
perh… gambar cincin tu memang superb… meleleh gak la sket air liur aku.. tapi sempat sedut balik la… ark..ark..ark.. anyway… wa caya lu!..

Acai – hu hu hu hakak manusia biasa jer, ada 2 mata, 2 telinga, 1 hidung & tak lupa skill makeup yg boleh menghasilkan rezeki… ;P

punk5hitam- Slm sifu, thanks sudi singgah sini..:)hish, aku punye gambar byk lagi kelemahan ni..nak mintak tunjuk ajar dari orang2 spt bro ni..orait, insyaallah aku akan datang tunjuk support kat hang ngan kengkawan lain..jumpa kat sana bro!! dari description ko tu, aku bleh cari ngan senang ko nanti,hehehe..

cikpingu – thanks sudi singgah sini..:) takpe, slow2..insyaallah ada rezeki bleh beli dslr tu..:) hehe,awkkan buat picture hitam putih guna photoshop kan? tu sy tunjukkan cara sy buat gambar hitam putih tu dalam potoshop,hehe..:)

Kak azieazah – slm kak zie,hahaha..anak dara akk tu dah besar ke?hihi..blehlah kak, nanti panggil sy amik gambar,ceewahh..

punk5hitam – takdehal black, aku rasa benda2 camni perlu penghargaan dan sokongan dari orang2 kita gak..dengan cara tu baru bleh berkembang aliran tu..tak semestinya kita taksub ngan satu aliran je..betul tak?hehe..:) betul, komuniti kita ni kecik..tak besar sbb tu kena bersatu beb..jumpa sana, insyaallah.

Vinil – hehee, layanlah lagu..:) best gak kekadang layan indon,hehe..

izda – hehe, bleh je bro..nanti kalau turun tt ko tanyelah apa yang ko nak tanye bro..:)

nurul ain – thanks kak..:) waaa, nak shoot pregnant ke kak? bisa diatur tu..kalau kena timing ngan masanya memang sy boleh je, insyaallah..

rais – hehe..jomlah setiap jumaat malam sabtu kat area kopitiam bangi..:) kitorang selalu lepak situ start kul 10 sampai mabuk,hahahaha

ok tq for your support bro…sepatutnya semua warga seni punya attitud yg sebegini…bukan tikam belakang bagsa sendiri…komuniti kita ni baru dan kecil lagi dlm industri ni…unite for the sake of art…salute dari aku utk hang…achung kembali!!! jumpa di sana…insyaallah

yela.. mmg minat dlm bab2 ni.. blm ade rezeki la nk beli dslr 2..huhu.. tgh kumpul duit la ni.. ermm.. thanks k support me..
yg awk komen kat sy 2..ape die.. xphm lorhh.. huhu..

tq bro melawat aku…perghh..mantap pix2 wedding hang…boleh aku berguru serba sedikit dari hang nanti…serius…cun…
aku turun dgn trademark standard aku la…antaranya:topi-wajibbbb/skin tone-tinted/janggut-stylo…x susah nak cari aku…hang seru aja nama aku 3 kali…nak lagi best jerit kuat2…confirm org kata gila…ha..ha..ha…x jumpa gak hang contact aku…0125800145

gambar kamu mmg terang cantik. alahai adik lama akak tggu :(.

adik ada wat shoot utk org pregnant? bg feedback kat blog akak. kalu ada quotation :)

Rais – waaa, pevey photog pujaan ko ker?hehe..dia tu sifu aku lah..:) selalu lepak ngan dia kat bangi setiap minggu..orait, nanti aku add YM ko ye..:) thanks bro..

dek one – hehehe..:) thanks..memang akan diperbaiki dari masa ke semasa.:) harap beri tunjuk ajar ye,ceewahh..

liyananaznim – slm liyana..:) hahaha..beli jgn tak beli liana..suh si adiman beli skali,kekeke

mass – slm mass, thanks mass..:) putrajaya kat presint 11..:) mass presint brape?

fathiyyah – slm fathiyyah, waaa tak dapat pergilah ni kendiri dia ek? takpelah, takde rezeki..kalau pergi bleh jumpa kat sana,hehe..:) pasal email tu takpelah, kalau ada masa bleh bincang lagi :)

salam

frust sungguh,kalau flight saya diawalkan sehari,mesti dpt pegi kenduri kak falin!!

waaa,frust2

p.s: bro, lately bz ngn exam.tak sempat reply email itu. tunggu cuti summer nnt,sy lebih ‘detail’
takut bro tertunggu2:D

wah gambar cincin bleh lawan gambar cik cot punya..
second last is cool bbebeh

ada ym tak ? aku selongkar ko punya FP.. sekali tengok ada photog pujaan aku lah.. PEVEY. ..he..he.. Patut lah hebat semacam jer..he..he..

Rais – slm bro, kekeke, siot je..aku bukan sifulah..aku budak2 baru belajar lagi..:) jom ngeteh,hehe

wah.. saya pun dah lama tak menjengah ke sini . Pic kat sini pun dah taraf sifu . Atau bro nie memang sifu .. he..he.. Tolonglah ajar saya yang masih setahun jagung ni. Tq sudi menyinggah . Ada masa kita mengeteh sama he..he..

nazira – slm nazira, thanks sudi singgah sini ye..:) waaa, ramainya kawan marena ni sampai ke jb sana,hehe..pasal photography tu bleh email saya ye nazira..:) kat faisalhjrahim[at]yahoo.co.uk..
thanks..:)

hai……….
sy kwn k. marena dr jb……
memang cntk giler la gmbr k. marena 2…
da mcm artis popular g2…
mana la twu kalo2 owg jb pun nak gne photographer dr kl kn… so mcmana ek???????

snm – Slm falin, hehe..aah itulah cots yang selalu singgah sini tu..nanti kalau jumpa chiki2 blehlah kenalkan kat dia ye,kekeke..:) waaaaa, thanks falin ye..insyaallah abg akan cuba tingkatkan skill supaya dapat puaskan hati semua orang :) kak mel tu macam artislah, segan abg,hahaha..insyaallah datang weekend ni..:) pasal org ckp camtu biasalah tu nak mengusik pengantin baru,hehe..time2 camni kena byk bertenang dan jaga kesihatan falin.

kerul shukor – kekek, kerul..mana sih gambo mata ikang mung..aku tunggu lama dah ni,hehehe..:)

ejal – wakakakakaka..siot je ko..40D aku rasa sesuai pakai lens macro kot,hehe..bleh jelah buat reverse lens tu jal..:)

eijahashim – aiikkkk, kat mana nih online? thanks,hehe

marena – Slm marena, waaaa bestnya, thanks ye..i’m glad u like it*smile. bleh je bagi diskaun masa kahwin nanti,ceewahhh..:) apapun tahniah lagi skali ye..smoga kekal sampai tarikh nanti..tunggu album siap ek :) thanks..

salam acai…

sy puas hati hasil keje awk…

sy dah tlg wt promotion utk awk ni..untung2 leh dapat diskaun masa kawen nti…hahahha

kak mel dh mintak contact no. ari tu…mana la tau kan ada rezeki nti..insyaallah…

anyway thanks a lot…

Salam senpai :) *yg warna inai dia merah lg* peewwiittt :p

ohh..itulah dia cot yg falin ada dok baca komen dia kt blog abg faisal ni :p single lagi kan (kak marena yg ckp cmtu :p)

abg faisal..byk job abg tau lps ni. kak mel (make-up kak marena aritu) pun dh mula usha2 :p

apa pun, gmbar abg mmg best!

terima kasih atas ucapan :) dtg tau!

err..tension gak bila org kata darah manis ni :p aritu ada kwn falin ckp cmtu, tetiba falin cm mneyirap terus ckp cmni: aik, penah rs ke darah aku ni manis ke masin ke apa? :p tp minx maaf kt dia cpt2..skrg mmg emo je :P

shairulfaiz – kekeke.alaa, ko kan kaye faiz, beli jelah mata ikan tu,hehe..:) best gak layan tau..:) ringanpun ringan,hehe..

ejal – hehehe, thanks jal..aritu bukan aku dah tunjuk ko ke cara nak buat, dah jadi lum?

huhuhu godjob acai ku..cuma aku cemburu ko pakai mata ikan…heheheh ko suh komenkan so jgn laa byk sgt pakai mata ikan..hahahaha tk geram beb..tgk…bagi laa aku pakai sehari 2 ker…..heheheh

sham – slm sham, lens aku sume takde filter,hehe..aku main color balance banyak..:)

cot – wakakaka..:) thanks ikut aku aritu cots..ada gak teman wat sembang2,hehee..:)

airizz – slm airizz, thanks ye..:) tiba2 rasa nak buat camtu,hehe..

cissss…
siot je name aku cm²…
kkekkekke..
terbaik bro…
mmg xrugi tag dgn ko..
byk ilmu yg aku dpt…

*mate ikan mmg layann…whoahahahha