Cerita tentang PRU13

Bismillahirrahmanirrahim Dalam musim PRU13 ni, kat sana sini bercerita tentang pilihanraya. Ia semacam satu perayaan yang ditunggu-tunggu oleh seluruh penduduk negara kita. Paling menarik sebenarnya dapat mendengar pendapat ilmuan agama tentang politik. Sesuatu yang di luar bidang ilmu mereka. Jangan risau pendapat mereka bukanlah sesuatu yang muktamad. Kita boleh sahaja berbeza pendapat asalkan perkara dasar tentang keadilan & tidak lari … Read More

Cerita pre-pilihanraya umum ke-13

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, dapat aku coretkan sedikit kat blog ni. Kerja di kantor agak sibuk sekarang. Kita semua maklum, pilihanraya umum semakin hampir. Sana sini bercerita tentang politik dan pilihanraya. Teringat dulu entry politik dalam blog lama pernah cecah 700 komen untuk satu entry. Biasalah, ketika itu darah masih muda. Semangat masih tinggi. Asyik nak berdebat sahaja tegakkan apa yang diyakini. … Read More

Salam Maal Hijrah 1434H

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, dapat juga aku update blog ni ditahun baru 1434H. Selamat tahun baru hijrah semua sahabat yang dirahmati Allah. Dalam 2-3 minggu ni memang tempoh yang agak sibuk dan memenatkan. Kesihatan aku kurang baik, rumah mak di kampung banjir, proses berpindah rumah dan beberapa tugasan wedding di luar Selangor. Semua tu perlukan tenaga dan perancangan masa yang sangat teliti. … Read More

Cerita tentang banjir

Bismillahirrahmanirrahim Pagi Isnin lepas masa aku bersiap nak pergi kerja, dapat panggilan dari mak. Jarang mak telefon waktu pagi. Risaunya hati masa jawab panggilan tu. Rupanya mak bagitau air dah naik sampai dalam rumah. Kampung aku dilanda banjir sekali lagi. Kali kedua dalam tempoh 4 tahun. Semua penduduk kampung aku dipindahkan ke pusat pemindahan banjir. Bila dengar berita tersebut tiba2 … Read More

Syurga di telapak kaki ibu

Bismillahirrahmanirrahim Semalam aku sempat pulang ke kampung melawat mak ngan abah. Mak tak berapa sihat sebab demam. Mak baring je atas katil masa aku sampai tu. Rasa bersalah sangat sebab dah lebih sebulan tak balik kampung sampai tak tahu khabar mak. Tapi sepanjang aku kat rumah mak ceria je layan kitorang sampailah kitorang balik. Mudah-mudahan mak bertambah sihat hari ini,amin. … Read More

Eid Mubarak semua :)

Bismillahirrahmanirrahim AllahuAkbar! AllahuAkhbar! AllahuAkhbar! Sebenarnya agak berat aku nak buat entry pasal Syawal ni sebab Ramadan pun masih berbaki 3 hari ketika aku menulis entry ini. Mood Ramadan memang masih kuat dan rasa xnak tinggalkan Ramadan. Aku rasa Ramadan kali ni agak meriah dari segi sambutan dan penghayatannya. Semoga semua amalan kita pada bulan Ramadan ini diterima oleh Allah dan … Read More

Ekspedisi Gunung Datuk, Rembau

Bismillahirrahmanirrahim Kali ni aku nak update tentang pendakian aku dan budak2 ofis ke Gunung Datuk, Rembau Negeri Sembilan pada 6 Mei 2012 lepas. Sebenarnya akupun tak sangka boleh join diaorang ni. Entah bila masa aku registerpun dah lupa. Sedar-sedar aku dah ada atas bas menuju ke sini,haha. Seramai 35 orang join program kali ni. Semua gambar dalam trip ni aku … Read More

Cerita tentang kerja

Bismillahirrahmanirrahim Sepanjang 2 minggu ni aku ada training di luar office. Insyaallah sistem baru kat office ni nanti akan guna Java programming language. Banyak benda baru kena belajar dalam masa singkat sebab kitorang akan support pengguna menggunakan language yang berbeza dengan sistem yang digunakan sekarang. Aku anggap tu sebagai cabaran. Mudah-mudahan aku dapat menyumbang sesuatu ke arah organisasi zakat yang … Read More