Normaszarina & Airie, Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim     Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana berikan nikmat iman kepada kita semua. Nikmat keluarga yang mendamaikan hati dan sahabat yang selalu mengingatkan kepada kebaikan. Dalam kuliah baru-baru ini, ustaz bagitau seorang sahabat yang baik akan menjadikan kita lebih hampir dengan agama. Sebab itu, jika perasaan kita tidak tenteram dan selalu gelisah, selain mendekatkan diri kepada Allah kita sebenarnya … Read More

Outdoor Aizatul & Firdaus, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim     Alhamdulillah bersyukur dapat mencoretkan sesuatu di sini. Dalam tazkirah yang aku dengar baru-baru ini, ustaz bagitau antara cara nak tahu kita ini seorang yang sombong dan ego ialah kita sangat terasa hati bila orang ada orang menegur dan betulkan kesilapan kita. Lebih-lebih lagi apabila yang menegur itu tarafnya lebih rendah dari kita. Kata ustaz lagi setiap teguran … Read More

Syu & Ebby, Taman Tasik Perdana

Bismillahirrahmanirrahim Aku ada terbaca kisah Mahatma Gandhi masa belajar dulu. Suatu hari seorang wanita membawa anaknya berjumpa beliau. Wanita ini mengadu anaknya itu suka makan manis-manisan dan minta Gandhi menasihati anaknya supaya mengurangkan mengambil manisan kerana risau kesihatannya. Gandhi diam tidak menasihati anaknya dan menyuruh kedua-duanya datang berjumpa beliau sebulan lagi. Sebulan selepas itu wanita dan anaknya kembali menemui Gandhi. … Read More

Wedding Amal & John, Manjalara

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, dapat update blog ni. Esok Tahun Baru Cina. Jalan raya dah mula lengang dan kosong hari ini. Duduk di negara berbilang kaum seperti Malaysia kadangkala rasa bertuah sebab kita dapat mengenal budaya dan cara hidup bangsa lain. Jiran aku di sebelah kanan dan kiri serta depan rumah berbangsa Cina. Seronok tengok mereka menghias rumah dan buat persediaan raya. … Read More

Atie & Nazim, Banting

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah kita masih dihidupkan sehingga berjumpa tahun 2014 ini. Dalam seminggu lepas ada 2 orang sahabat ofis telah kembali kerahmatullah. Semoga roh kedua-dua mereka diletakkan di kalangan orang beriman, diampunkan dosa dan diberikan syurga,amin. Meninggal di usia muda ketika berada di puncak kerjaya mungkin lebih memberi kesan kepada keluarga dan syarikat. Kebelakangan ini ramai juga sahabat yang sakit kronik … Read More

Wedding Atika & Khaidir, Banting

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, dapat juga aku update blog ni. Ketika aku menulis ni banjir di pantai timur terutamanya di Pahang dan Terengganu beransur pulih. Kasihan juga kepada keluarga yang dah merancang majlis perkahwinan ketika musim cuti sekolah ini. Mudah-mudahan Allah gantikan ujian tersebut dengan rezeki yang luas kepada mereka semua. Kali ini aku nak update majlis perkahwinan Atika & khaidir yang … Read More

Wedding Dr Amalina & Dr Hafifi, Paroi, Negeri Sembilan

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah dapat aku update wedding Dr Amalina & Dr Hafifi yang di adakan di Kampung Paroi, Negeri Sembilan. Setting majlis ni memang cantik walau diadakan di kawasan kampung je. Dr Amalina dan Dr Hafifi sekarang bertugas di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru. Aku rasa mereka ni pasangan doktor ke-16 aku shoot sepanjang ambil gambar wedding ni. Banyak rujukan bila … Read More

Wedding Aqmalina & Fadly, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah syukur kepada Allah atas segala nikmat yang dikurniakan kepada kita. Dalam tazkirah yang aku dengar baru-baru ni, ustaz bagitau antara perkara yang Allah larang tetapi kita suka buat ialah saling berbangga antara satu dengan lain dengan harta kita, anak kita, ilmu kita, rupa paras kita dan rezeki-rezeki lain yang kita ada. Tanpa sedar ketika kita berkongsi semua rezeki … Read More