Cerita tentang zakat & fidyah

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Umair & Fathiyyah, Kajang Sebagai memenuhi tanggungjawab aku sebagai salah seorang yang bertugas di institusi zakat, aku nak beri beberapa info yang mungkin berguna kepada sahabat2 semua yang masuk sini. Kalau ada yang tak jelas boleh tanya aku ye :) ZAKAT FITRAH Zakat fitrah dikira berdasarkan berat makanan asasi (beras) satu gantang baghdad (2.75kg). Kadarnya di Selangor RM7.00. … Read More

Cerita hampir Ramadhan

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Fathiyyah & Umair, Gombak Alhamdulillah, Ramadhan hampir tiba. Ramai juga antara kita yang menyambut Ramadhan pertama kali bersama insan baru dalam hidupnya tahun ni. Termasuklah sahabat yang aku shoot minggu lepas ni :) Ada juga yang menyambut Ramadhan dan Syawal terakhir sebagai ‘orang bujang’ sebelum mendirikan rumah tangga selepas ini. Itulah antara saat-saat yang akan dikenang sepanjang hidup … Read More

Ucapan Ramadhan

Bismillahirramanirrahim Salah satu sample EKAD yang aku buat :) Selamat berpuasa. Dulu masa duduk kat kampung setiap kali sebelum datang Ramadhan aku akan pergi melawat kubur arwah atuk dan nenek aku. Bersihkan kubur mereka, sedekahkan yasin dan doa. Bagitau kat mereka yang Ramadhan telah tiba. Bulan yang tiada siksaan kubur dan bulan yang semua syaitan dibelenggu. Sengaja nak lepas rindu … Read More

Selamat Datang Ya Ramadhan!!

Bismillahirramanirrahim Terasa begitu cepat masa berlalu. Sedar tak sedar Ramadhan bakal menjelang kurang 10 hari dari sekarang. Sayu mengenangkan ramai insan-insan yang dikenali tidak dapat berjumpa Ramadhan kali ini sedangkan mereka semua masih sihat ketika menjalani Ramadhan tahun lepas. Mereka sendiri tidak tahu itu merupakan Ramadhan mereka yang terakhir :'( Dalam 12 bulan, hanya sebulan Allah berikan untuk kita berpesta … Read More

Majlis Persandingan Haniza & Hilmi

Bismillahirramanirrahim Rajin betul aku update ni padahal ngah banyak kerja,haha. Takpe, aku ngah tunggu video render tu. Lagipun aku dah siap edit semua gambar sampai ke outdoor, tinggal publish je:) Kali ni aku update majlis bersanding pasangan Haniza dan Hilmi sebelum update plak sesi outdoor diaorg nanti,hehe. Sebenarnya kalau korang nak kahwin dan tak tahu nak pilih warna apa, aku … Read More

Melawat cahaya mata Halil & Nana

Bismillahirramanirrahim Weekend lepas ni aku sempat melawat sabahat baik aku yang baru menimang cahaya mata sulungnya. Nama diberi Muhammad Ammar bin Norhalil :) Alhamdulillah baby sihat je walaupun terpaksa duduk seminggu kat hospital sebab lahir awal. Berat masa lahir tu 1.7kg je. Semoga Halil sekeluarga diluaskan rezeki yang halal dengan kehadiran orang baru dalam keluarganya. Bila tengok wajah seorang bayi … Read More