Ucapan Ramadhan

Bismillahirramanirrahim


Salah satu sample EKAD yang aku buat :) Selamat berpuasa.


Dulu masa duduk kat kampung setiap kali sebelum datang Ramadhan aku akan pergi melawat kubur arwah atuk dan nenek aku. Bersihkan kubur mereka, sedekahkan yasin dan doa. Bagitau kat mereka yang Ramadhan telah tiba. Bulan yang tiada siksaan kubur dan bulan yang semua syaitan dibelenggu. Sengaja nak lepas rindu kenangan membesar bersama mereka dulu.

Insyaallah esok kita semua akan berpuasa. Sebenarnya puasa ni mudah. Sebab tu ada orang yang jarang solatpun boleh berpuasa penuh sebulan. Menjaga lidah, mata dan pancaindera lain jauh lebih susah dari berpuasa. Walaupun dari sudut fikah ia tidak membatalkan puasa tapi ia boleh sahaja menghapus pahala berpuasa dan tidak memperoleh apa-apa melainkan lapar dan dahaga.

Tahun lepas aku ada buat sistem dan design Ekad untuk portal ofis aku. Kalau sesiapa nak ucapkan selamat menyambut ramadhan kepada kawan-kawan bolehlah klik sini ::EKAD RAMADHAN:: Aku tak sempat nak design kad baru tahun ni,hehe.

Untuk akhirnya, mohon maaf sekali lagi atas segalanya. Mudah-mudahan kita dimudahkan untuk membuat ibadah pada bulan ini. Jangan lupa tarawikh bermula malam ni :) Aku tarawikh kat Masjid KLIA, insyaallah.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

fathuri – slm fathuri, terima kasih sudi singgah sini ye..:) alhamdulillah, mana yang sy mampu kongsi sy akan kongsi..dulu memang sy ada blog untuk cerita pasal semua projek2 saya tu..tapi dah takde blog tu,hehe. Insyaallah apa bendapun yang kita buat kalau buat bersungguh2 rezeki tu akan mudah datang. Kena percaya pada kebolehan diri sendiri..:)

airizz – slm aida, selamat berpuasa ye bersama suami..:)

shairulfaiz – salam ramadhan juga paiz,hehe..akupun samalah paiz minta maaf kalau ada salah silap aku sepanjang kita kenal ye..:) jomlah buka pose sama2,hehehe..

sil – waaaa, podolah karo ku nih. nyong metu skolah 98,hehe..seko tingkatan 1 sampe 5 nang kunu wae,hehe..:) lor panjutan orak reti?? nang olak lempit kan akeh angger royo nang ngarep ngumah,hehe…

orak opo, nyong wes reti panjutan kuwi opo..
lampu mnyak tanah yo..
fuh..berasap nyong arek ngomong jowo kiye

cikgu norhaniza seng kiut kuwi orak prnah ajar nyong. nyong prnah kerungu nomo ne wae. prnah ndelok wonge nang jero magazine skolah. haha..iyo, nyong biek samttar, 97-99
p/s: panjutan opo mokno ne?..hihi..jowo murtad kiye :(

salam ramadhan abg acaiku..heheh mohon maaf serta ampun sekiranya d salah bahasa or terkasar bahasa or kurang bahasa or bahasa kurang or bahasa rendah dll…halalkan makan minum.semoga ramadhan nie penuhi laa segala ruang masjid yerr…bila nak ajak aku berbuka puasa dari asal air tangan isterimu acai..hehehe

Assalamualaikum Acai. Moga terus ceria dengan style bisnes Acai yang simple, natural yet powerfull!

Saya tidak dapat menahan diri untuk respon kepada komen Acai pagi ini pada idea RM10 jadi RM100.

Nampaknya saya sudah ada modal untuk ditunjjukkan kepada “seseorang” yang sebelum ini betul2 tak percaya dan memperlekeh bisnes itu.

Terima kasih atas perkongsian.

Tentu ramai pembaca yang dah buka mata!

Salam ceria dari saya dan selamat meraih ” bisnes” akhirat pada bulan yang istimewa ini.

Keep in touch ye..(dengan touching2 yang menginspirasikan)

Assalamualaikm..

Assalamualaikum Acai. Terima kasih kerana singgah di blog saya.

Wah! terpegun saya membaca komen Acai. Tidak sangka diam-diam berisi!

Saya cadangkan Acai letakkan “servis” yang Acai sediakan pada “ruang iklan percuma” pada blog saya. Manalah tahu ada pembaca yang memang mencari-cari servis yang Acai sediakan.

Terima kasih atas perkongsian idea RM10 jadi RM100. Saya percaya tentu ada pembaca yang terkesan dengan idea Acai itu.

Moga kita jadi kawan, kawan yang bermanfaat. Moga kita dapat berkerjasama pada satu hari nanti.

Terima kasih kerana singgah. Terima kasih banyak-banyak

Oh ya, kalau mengikut fasa di sini …http://fathuri.com/?page_id=430, agak-agaknya Acai sudah berada di fasa mana ye?

Pssss…kejayaan Acai mendaki fasa-fasa seterusnya dapat memberi inspirasi kepada mereka-mereka yang baru hendak bermula.

Salam ceria dari saya

singgah lagi ye..

Assalamulaikum

Kasih – slm cik kasih, waaaaa suka suka ati je cakap orang gemok,hahaha..nanti dia gemuk baru tau,hehe..:) selamat berpuasa kasih..kalau tak pose jgn mkn dalam keta tau nanti orang nampak,kekeke…kad raya? bagi yang zakat punye leh wak?keh keh..

sil – waaaa, angger wong jowo orak reti ngomong jowo getak wae endas se,hehe..kenal gak cikgu norhaniza yang cute itu??!! biek samtarin gak ke? orak opolah ekasd tu, thanks ye.

yo iso ngomong jowo karo mu..nyong kenal cikgu norhaniza..samttar yo?
p/s: mntak ijin paste ekad melebu blog nyong. trima kasih..

alo budak demok.. ekeke…
slamat berpuasa ek..
smoga dapat menjalani ibadah dengan tenang dan khusyuk..
lama x contact awak..
rindu plak! ekeke…

chup! taun ni kasih nak kad raya taw! :P

juli dahlin – wakaka, ko ni tak abis2 guna nama julie dahlan ni..:) selamat puasa juga bro..kalau ada outing bulan pose ni jgn dilupa akan diriku ye,hihi..

Glizzy – slm bro glizzy, thanks sudi singgah sini..:) waa, bropun makin hebat sekarang ni..semoga terus maju kedepan bro..selamat berpose ye.

Radin Aminurasyid – slm bro, selamat berpuasa untuk ko juga ye..alhamdulillah tahun dapat beraya ngan baby. Suasana baru yang sangat best..:) tahniah bro..

fathuri – Waalaikumussalam bro fathuri, terima kasih sudi singgal sini dan tinggalkan jejak ye..appreciate that..:) salam perkenalan juga..selamat menyambut ramadhan kareem juga ye. insyaallah kalau berkesempatan akan membalas kunjugan..:)

nasazfrog – slm akku, waaaaa lamanya tak dengar khabar akk..moga akk sekeluarga sihat2 hendaknya ye..kak, selamat berpuasa ye..:)

alqasam – slm alqasam, terima kasih ye.selamat menyambut ramadhan juga ye..:) amin atas doa tersebut,amin.

sitie bum bum – slm awk, selamat datang ke sini..selamat pose gak..:)

chemil ila – slm ila, selamat berpuasa juga ye..:)

Diya – slm diya sahabatku, selamat berpuasa buat diya sekeluarga ye. kalau tak pose jgn makan depan orang ramai tau nanti kena tangkap,hahahahah..:P terima kasih diya, acai masih belajar lagi. cuba menambahkan lagi ilmu didada,ceewahh..*poyonya bahasa,hehe

mikemurano – slm mike, waaaa lamo tak jumpo ekau jang..jomlah buka pose sama kat bangsar mike,hehe..

ejal – slm ejal, waaa12/12 ye jal..insyalllah kalau takde aral melintang aku akan sampai umah ko nanti..:)

Kak Azieazah – slm kak zie, moga akk sekeluarga berada dibawah lindungan dan rahmat dariNya,amin. Selamat berpuasa dan beribadah juga kak ye:)

pakndak – slm pakndak, terima kasih sudi singgah sini ye. salam ramadhan juga:)

sil – slm sil, waaaa banting ni kenek ngomong jowo lah kamo mu,heheh..:) terima kasih, selamat berpuasa juga ye..:)

Askum. Macam mana terjumpa blog ini. Apapaun cantik ekad di atas. Ramadan mubarak juga buat saudara dan isteri. Moga mendapat martabat puasa yang khusus dan diterima ALLAH.

Assalamualaikum Acai (ehem..sedap juga nama ni..). Saya singgah di sini dari blog knizam. Dia datang ziarah tadi.

pertama kali singgah di sini terus terpegun dengan gambar2 tu..macam pro!

Salam perkenalan dari saya & selamat berpuasa.

pss..saya sukalah dengan muzik pada setiap entry acai. Hai…mana nak dapat script tu..

Oh ya, bilamana senang2 jemputlah singgah di blog saya & tulislah komen (terutamanya idea Rm10 jadi Rm100..http://fathuri.com/?p=726.

Moga idea itu dapat dimanfaatkan oleh pembaca.

Ok. salam ceria dan selamat berpuasa dari saya

Singgah ye..

Assalamulaikum

Acai nya ekad always sangat nice okayyy. Sejuk mata memandang. Huhu. Maybe sebab Acai selalu guna pakai tema hijau kot ^-^

Selamat berpuasa, Acai yang dah makin “cute” sekarang ni. Hehehe.

salam..
br tserempak dgn blog ni mase mcari2 ucapan ramadhan kat intenet..nice pics :)
1 kapal la kt..org banting
btw, slmt mnymbut kdtgn ramadhan kareem..

Salam dindaku ESAL..

Selamat menyambut Ramadhan…

masih ingat tahun lepas ESAL design kad raya, memang kreatif..

Tahun ni tahun pertama ESAL menjalani ibadah puasa bersama isteri.. Moga bertambah ceria dan gembira..

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnn….. doa ikhlas buat ESAL sefamili..

ha tu la..kn la cuti isap rokok.tp xpe,mlm boleh..hehe..majlis aku insyaallah bln 12 nnt..12/12 insyaallah..dtg la yer..

azizil sedek – slm bro, waaaaa ngan ko sekali ke zil? alhamdulillah, insyaallah kalau berkesempatan aku past turun,ceewahh..selamat menyambut ramadhan zil..:)

akulensa – slm bro, selamat berpuasa untuk bro sekeluarga juga ye..:) sahur pe esok?hehe

hana – salam hana, terima kasih sudi singgah sini..selamat menyambut ramadhan juga ye buat hana sekeluarga..:) aah, kali pertama..:)

ejal – slm jal, selamat berpuasa tau jal..puasa tak bleh isap rokok tau,wakakakakaka….jal, bila tarikh ko nikah? aku nak budget masa,hehe..manalah tau bleh datang nanti ke,hehe

Atikah – slm atikah, selamat menyambut bulan puasa buat atikah sekeluarga ye..:)

Fairuz – Slm bro,alhamdulillah. Ramadhan karim..:) yok buka pose sama..

piiown – salam bro, yup, insyaallah kalau berkesempatan boleh berbuka dan bertarawikh sesama bro..ada no aku kan wan?hehe

cots – kekeke, insyaallah kalau aku larat dan takde aral melintang aku akan cuba turun,hehe..ke nak tt sahur terus,ahhahha

cikpingu – slm ramadhan cik pingu ye..:)

Megat – slm bro megat,hahaha nak tergelak baca ko tulis tu megat..bila masa plak aku buat ayat cinta plak ni,hehe.selamat menyambut ramadhan buat ko dan isteri ye..semoga ramadhan kali ni kita bertambah baik dari segala segi,amin.

salam acai. marhaban ya ramadhan. smoga amalan yg dilakukan beroleh pahala dan menambah ras ikhlas dlm diri kita.

* thn ni, kali pertama menyambutnya dgn isteri kan? :)

salam acai,

aku suka baca ayat-ayat cinta dari ko ni. degupan jantung dalam keadaan kelajuan malar.

mood oun stabil je, cantik he3.

penuh dengan seni ko ni rupa-rupanya.

salam ramadhan acai, selamat menjalani ibadah di bulan mulia dan penuh barakah!

Herni – kekekekeke, sekarang duduk kat Kerinchi..balik kampung sana weekend je,huhu..

nanba – Selamat berpuasa nanba,waaarrggghhh TT sahur tu..bila? malam ni ke?hehe..aku takde hal punye..esok kan cuti,keke

yanz – selamat menyambut ramadhan dan berpuasa juga ye yanz..:) tahun ni macam biasa sy jaga kaunter kajang tahun nih,eheh..sy duk kerinchi sekarang ni yanz..:)

slm ramadhan utk acai & isteri yaa.. smgat la brsahur mlm ni. waaa terawikh kat msjid klia ya, sy kat masjid kjg utama jer. awk skrg stay kat mana?

Kak Masy – Selamgt menyambut Ramdhan kak..:)

zam – slm zam, selamat berpuasa juga ye..:) waaa,s eronoknya dapat balik kampung..berbuka kat kampung,hehehe

herni – slm herni,waaaa jauhnya datang dari sepang,kekee..insyallah kat sana kalau sempat balik kampung petang ni,hehe