Majlis Persandingan Haniza & Hilmi

Bismillahirramanirrahim



Rajin betul aku update ni padahal ngah banyak kerja,haha. Takpe, aku ngah tunggu video render tu. Lagipun aku dah siap edit semua gambar sampai ke outdoor, tinggal publish je:) Kali ni aku update majlis bersanding pasangan Haniza dan Hilmi sebelum update plak sesi outdoor diaorg nanti,hehe.

Sebenarnya kalau korang nak kahwin dan tak tahu nak pilih warna apa, aku cadangkan pilih warna putih atau purple je. Bukan sebab aku minat warna purple tapi sebenarnya warna putih dan purple memang cantik dalam gambar dan album. Sebab contast ngan keadaan sekeliling memang tinggi. Jadi dia bleh stand out dari background berbanding warna-warna lain.

Bila buat outdoor pula, cuba elakkan warna2 yang sama ngan background seperti hijau, coklat dan warna2 tone gelap. Bukanlah tidak boleh, tapi mata manusia biasanya mudah tertarik ngan warna dominan yang menonjol. Kalau amik gambar di padang ragut memakai baju hijau yang sama ngan warna rumput maka pengantin akan nampak tenggelam dalam tasik :P

Lenkali aku bagi tips lain ye. Ok layanlah dulu sikit gambar majlis bersanding tu :)



Sebenarnya aku rindu kehadiran Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi. Rindu dengan suasana tarawikh, juadah moreh, tadarus Quran, berbuka puasa, bangun sahur dan sebagainya. Semoga kita semua dapat berjumpa dengan ramadhan kali ini. Bulan yang kalau kita mengambil manfaat darinya, kita pasti dapat menjadi seorang insan yang lebih baik,Insyaallah.

Nabi kita selalu mengulang2 perkataan “Allahumma Ballighna Ramadhan (Ya Allah, sampaikanlah kami ke Bulan Ramadhan)” bila telah hampir bulan Ramadhan. Ia akan menyebabkan kita menanti Ramadhan dengan kerinduan dan kecintaan. Kalau berkesempatan aku akan kongsi persediaan2 bulan Ramadhan yang boleh kita buat untuk sama2 kita perbaiki diri. Wallahua’lam.


Nota kaki : Tunggu update Outdoor kat sawah padi pasni. Kali pertama aku amik gambar kat situ tau :P


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Kak Azieazah – slm kak, hehehe..waaa, tau dah warna fav akk nih,hehe..

nur – slm kak..:) terima kasih sudi baca blog lama sy tu..:) buah naga tu dah byk kali berbuah dan dah jualpun,hehe..:) terima kasih kak ye.

Dik,
saya dulu saya selalu baca blog lama awak. Seronok tengok project project tu. Buah dragon fruit tu dah merasa hasil dah?

one – slm awk, terima kasih..aah memang senang amik gambar diaorg sebab dah kenal lama gak,hehe..:)

nur – slm kak, sapa ni ek? waa tahu ek pasal projek2 pertanian tu..cacing, buah naga dan lembu masih ada lagi dan masih berjalan. Projek cacing tu dah makin berkembang, alhamdulillah..:) tapi sy tak cerita kat sini kak sebab ni utk profile kerja2 photographer sy je :) thanks kak ye.

salam dik,
lawa lawa gambarnya. bila nak update gambar project pertanian tu? masih lagi berjalan ke?

cikpingu – slm awk,terima kasih ye..kredit juga kepada cot tau..:)

mrozaidi – slm bro, thanks bro..:) gambar2 mung pun dah hebak2 sekarang,tahniah:)

nuryko – slm wak, waah panggil moreh gak ek,hehe..dulu kecik2 benda tu lah yang best time pas sembahyang tarawikh kan,hehe..

Ranggie – thanks ranggie..:) aah, akupun selalu lupa gak tapi alasan ko tu memang peliklah,wakakakakakakakak…

fuad cole – slm ad, hahaha memang takde beza otai ngan tak. cuma segan tu adalah,hehehe..jon ar kat McD seksyen 3 jab lagi..akmal ngan paizpun ada tu,hehee..

hehehe.. thanks acaii… ko ni takde beza arr otai ke tak.. same je… ala bukan jauh MAIS ngan UiTM… calling2 je… hehehehe

untuk seris kali ni..gambar cincin tu memang chun acai…

p/s ://acai biler dah kawin ni memang kekdang kita cepat lupa gak…atas sebab sistem pesenyawaan yang kerap berlaku.ekkekeke

yanz – slm yan, terima kasih ye..:) waaa dulu sekolah memang pakai kaler purple ke? tak pernah jumpalah plak,hehe..baju purple kat tpt sy budak2 sekolah rendah agama petang je pakai..:) warna ranggoli tu camne?huhu

Hafizally – salam bro, thanks singgah sini..perrghhh, perbaik ah..mesti nak change sistem ni..kalau setakat nak upgrade takdenya nak jual SB800 tu,kekekeke…

slm cai.. sy suke plak pix no. 5 tu. (ehh bkn sbb perantin lelaki tu yaa) kaler purple ni, mngingatkn sy pd skolah dlu.. serba purple.
kalau sy kawen, sy rse sy guna colours of ranggoli kot? sbb byk kaler sy suke sbrnya. adoiyaaii..

amm – waaaaa amm, ko online dari negara orang ni,hehe..camne life kat sana wei?? jgn lupa update cerita baru..:) aku hari2 masuk blog ko tau..

Zizei – salam zei, itulah..memang kalau kaler purple rasa macam semangat skitkan nak amik gambar,hehe..gambar tu senang menonjol kalau kat album..:) itulah, kalau dapat hijau tu pasrah jelah buat yang terbaik :) cuma kena elak baju dia mix ngan pokok dan rumputlah,hiks..thanks zei..

cot – wakakakak, thanks cot..memang aku teracun tapi memanglah aku tak mampu nak memilikinya buat masa ni,hehe..gunakanlah apa yang ada..:)

tulip – waaa, lamanya tak nampak..moga sihat2 bersama keluarga ye..lum ada rezeki lagi..:) kim salam aud zety ye:)

vinil – thansk ye..:) wedding planner tu susah banget kerjanya..tanggungjawab besau,hehe..tu tips yang bleh diberi berdasarkan pemerhatian sepanjang jadi photographer je..:)

Kak Masy – wakakakaka, siap bagitau lagitu ada makna,hehe..thanks kak ye..

salam acaii..
putih dan purple mmg feveret aku. kalau dapat pengantin pakai warna tu, gambar sure lain dari yg lain.
aku ada dapat customer yg baju hijau sama ngan warna alam. mmg jam. dia bawak plak kat taman yg hijau hahahaha.. dugaan dan cabaran.. :):)

emas tgh murah skang ni.. bolehlah belikan gelang seurat utk akak.. eh utk fiza hehehehe

btw, gambo cencen tu mmg terbaikk aaa acai. acai ensem! *puji ade makne ni hahaha*

syahila – slm syahila, wah sabar sabar..bahaya kalau tak sabar nak kahwin ni,hihi.:) orait, pape bagitau sy ye syahila..:)

kak qaseh – slm kak,terima kasih kak ye..:) err brape ek harga emas sekarang?hehe..

salam…
tgk gambar cantik2 ni, saya plak tak sabar nak ambik gambar jugak….
takpe, relax…nx year kan..hehe
acai..nanti bile2 saya msg awak,k.
take care..;-)