Hanis & Fatin, Klang

Bismillahirrahmanirrahim, Masa aku bersekolah rendah dulu, sekolah kebangsaan abah bagi belanja RM0.50 dan sekolah agama petang RM0.40. Duit tu masuk kat sapu tangan dan ikat supaya tak hilang. Teringat aku masa nak membayar kat kantin, terkial-kial nak buka sapu tangan yang terikat ketat. Masa tu dapatlah beli air dan kuih atau nasi lemak. Hari ni hari pertama GST. Dengan inflasi … Read More

Natrisya & Amirul, Dewan PKPS, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah, aku sekadar nak berkongsi tazkirah pagi tadi. Kita semua hidup di dunia ini kelihatan melakukan benda yang sama setiap hari. Bangun tidur, pergi kerja, balik kerja, tidur dan ulang benda yang sama keesokkan harinya. Tetapi sebenarnya setiap orang melakukan sesuatu dengan motivasi berbeza. Tanpa sedar ia juga berkait dengan pengiraan pahala amalan kita. Ada orang yang bekerja dengan … Read More

Syurga suami

Bismillahirrahmanirrahim. Aku teringat tazkirah seorang ustaz baru-baru ini. Terkesan dalam hati. Kata ustaz, isteri adalah orang yang paling kenal suaminya. Kalau suaminya mati, dia sendiri sebenarnya dapat agak sama ada suaminya ke syurga ataupun sebaliknya. Walaupun suaminya itu kelihatan baik di mata orang ramai, dihormati, disanjungi dan ramai ingin jadi sepertinya, tetapi seorang isteri biasanya tahu sikap sebenar suaminya. Sebab … Read More

Pernikahan Natrisya & Amirul, Sepang

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, aku dapat update entry baru kat blog ni. Kena paksa diri juga waktu cuti untuk update dan draft. Dulu masa zaman blogger, setiap hari teruja nak tulis entry baru,hehe. Masa aku tulis entry ni tengah cuti tahun baru cina. Sana sini berlaku kesesakan ketika pulang balik kampung. Aku rasa satu perkara yang dipandang rendah ketika memilih pasangan ialah … Read More

Mak dan Ramadan

Bismillahirrahmanirrahim, Masa bangun tidur pagi tadi tiba-tiba aku teringat 2 benda. Pertama ingat kat mak dan kedua bulan Ramadan. Usai solat subuh tadi aku terus telefon mak. Sekadar berbasa basi bertanya khabar mak di kampung. Tapi sebenarnya mendengar suara mak je dah dapat memberikan semangat dan motivasi untuk teruskan aktiviti harian. Ada seorang sahabat yang baru kehilangan ibunya baru-baru ini. … Read More

Maternity Yanaz & Shahrul, Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim, Semalam aku join geng photographer shoot maternity di Putrajaya. Kawan-kawan ni aku dah kenal sejak aku mula-mula pegang DSLR 10 tahun lepas. Diaorang yang banyak mengajar aku ambil gambar dari basic sampailah aku boleh ambil gambar sendiri. Biasa kitorang kumpul-kumpul begini setahun sekali je semasa buka puasa Ramadan. Tapi haritu ada cadangan dari seorang sahabat, Shahfazrie Miskon untuk jumpa … Read More

Wedding Mai & Zul, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim,   Alhamdulillah dapat aku upload sedikit entry Mai & Zul ni. Majlis mereka diadakan di Restoran Zam Zam, Seksyen 9, Shah Alam. Sesi outdoor buat kat tepi jalan Seksyen 7 je. Ini dah kali ke 4 rasanya aku shoot majlis wedding kat Restoran Zam Zam ni. Mari kita sama-sama doakan semoga kedua pasangan pengantin ini dirahmati Allah diberikan kasih … Read More