Majlis Nikah+Berinai Ria & Mazid, JB

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update job wedding kat Johor Bahru yang lepas. Aku tak tahu nak gambarkan camne rasanya rindu kat Johor Bahru, ceewahh. Kali terakhir aku pergi sana 6 tahun lepas selepas habis belajar. Lepas tu tak pernah pegi sana lagi. Alhamdulillah dapat juga job kat sana, kalau tak jangan harap aku nak ke JB. Inilah untungnya jadi … Read More

Kenangan Berpuasa di Universiti

Bismillahirramanirrahim Alhamdulillah, dah 4 hari kita berpuasa. Mudah mudahan kita masih lagi bersemangat melakukan amal ibadah sampailah akhir Ramadhan nanti. Bulan puasa ni takde orang kahwin, jadi takdelah cerita pasal kahwin buat masa ni :) Mesti jimat kan kalau buat kenduri kahwin time bulan puasa,hehe. Masa berbuka puasa semalam tiba2 aku teringat kenangan berpuasa masa belajar kat Universiti dulu-dulu. Masa … Read More

Cerita Konvokesyen UKM

Bismillahirramanirrahim Aku percaya ramai antara kita pernah merasai pengalaman konvo kan :) Biasanya setelah bertungkus lumus beberapa tahun demi segulung ijazah/diploma majlis tersebut amat bermakna walaupun ia cuma majlis setengah hari je,hehe. Terasa puas bila menatap scroll ijazah tu walaupun cuma baris-baris tulisan menggunakan kertas yang biasa kita jumpa kat mana2. Bila melihat segulung ijazah/diploma tu tergambar saat bersama kawan2 … Read More

Kenangan Belajar Dulu-Dulu

Bismillahirrahmanirrahim. Masa aku tengah buat kerja tadi tiba2 aku dapat panggilan dari sorang member lama masa aku belajar kat Skudai dulu. Tiba-tiba memori masa belajar dulu mengusik hati aku. Dah lama sangat tak jumpa diaorang semua. Ada yang dah lebih 5 tahun tak jumpa. Terkenang zaman masa belajar dulu masa duduk serumah kat Kangkar Pulai. Kat rumah sewa kitorang dulu … Read More