Kenangan Belajar Dulu-Dulu

Bismillahirrahmanirrahim.

Masa aku tengah buat kerja tadi tiba2 aku dapat panggilan dari sorang member lama masa aku belajar kat Skudai dulu. Tiba-tiba memori masa belajar dulu mengusik hati aku. Dah lama sangat tak jumpa diaorang semua. Ada yang dah lebih 5 tahun tak jumpa. Terkenang zaman masa belajar dulu masa duduk serumah kat Kangkar Pulai.

Kat rumah sewa kitorang dulu selalu buat benda bersama-sama. Pergi kelas berkonvoi, memancing kat tasik UTM, mengurat awek beramai2 (hehe), kumpul duit makan steam bot dan sebagainya. Paling tak boleh lupa buat aksi stunt matikan motor turun dari Balai Cerap sambil buat aksi Superman ramai-ramai,haha *gila. Rindu juga buat assignment sampai tak tidur malam sebab buat last minit,hehe. Oh ya, itu belum bab makanan ruji kitorang mee maggi bermacam perisa yang menghiasi perut bila masing2 sengkek :) Sebab tu dulu kurus kering je, sekarang semua dah membesar dengan jayanya,hahaha..

Masa kuar jalan kat Skudai Parade tahun 2000..:)

Dalam rumah sewa dulu. Muka macam samseng je :P


Tapi tu semua dulu. Sekarang semua dah ada kehidupan masing-masing. Kebanyakkannya dah berkahwin dan sibuk menguruskan keluarga masing-masing. Tapi itulah putaran kehidupan, mahu tak mahu kita kena terima. Aku gembira tengok kawan-kawan aku berjaya dalam hidup mereka. Aku sangat hargai persahabatan yang pernah terjalin dulu. Walaupun jarang berhubung, aku tak pernah lupakan mereka semua. Aku sayang korang wei..*sob sob..

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

salam…
wei pesal…aku ni Broyoes…yang baju hitam putih adidas kat dalam gambar atas tu…yang butang tak pasang tu…hahahaha…nostalgia betulla gambar tuh…aku baru tau yang ko nak kawin esok…aku call tak dapat…nk ucap tahniah…wah…lama giler tak jumpa ko dan kengkawan yg lain…aku solo lagi…baru nak bertunang 1 mei nanti…hehehe…apapun, tahniah la kat ko ok….

azim – ooo wajib duduk dalam ek..aku kat utm sana tahun satu semester dua dah ada orang duduk umah sewa,hehe…:)

faeizah – slm faeizah, aah innocent je muka kan? cute je,hahaha..*perasan.

fani – slm bro, thanks sudi singgah blog aku bro..waaa ni kira senior..:) memang ada lagi balai cerap tu,hehe..tapi pantai lido dah takde..zaman aku dulu ada lagi sekarang dah jadi danga bay kot,huhu…memang best bila kenang masa dulu kan..:)

dod – slm dod..:) aah tu memang pevey aka ahmad dhani,hahaha..

CyberHackz – slm bro,waaa ramai nya budak UTM,hehe..salam kenalan bro..:) ramai lagilah budak UTM yang lagi power dlm photography..:)

adeh.. rindu sungguh dengan suasana masa belajar dulu, aku pun ex-utm jugak,tahun 1994, tapi masa tu mana ada lagi skudai parade, taman universiti pun baru siap jer… tempat mainan kami.. nun atas balai cerapan, ada lagi ker?..kekadang overnight kat pantai Lido ramai2, pergi JB pun nak bas T.Hakim jer.. err.. no.41 kut..macam sardin..
paling best masa dekat raya..kitaorang gegar kampus berlian dengan bom buatan sendiri.. wakakakaka.. arghhh… rindu serindunya..

biasa je mana ada baik pun..
tp sebab dah wajib, budak itm arau mmg kena ddk dlm sampai hbs.. disebabkan aku ada kanti paper, so terpaksa la ddk luar.. heheh

roba – waaaaa roba, rindu gile aku nak buli ko,hehehe..:) smoga ko ngan family ko sihat2 hendaknya..produktif betul ko dah nak masuk tiga..anak pertama ko je aku sempat tengok dulu,hehe..basyir dah brape orang anak roba? kalau ko turun area2 sini tak reti nak call ke wei..aku skrg tag team ngan wak je,hehe..main futsal ngan dia selalu..pasal ko geledah loker aku tu takpela, aku tak kisah..asalkan ko blanje aku nando’s,hahahaha…:P

Nani-chan – slm nani, waa lamanya tak dengar berita..:) moga nani sihat2 hendaknya..ni rentetan dari fotopages esal lah nani..:) esal ada mail..

one – slm awk,hehe..sayu teringat member2 ye..:)

Sarah – slm sarah,hahahaha sukati awk je cakap kitorang muka pecah rumah, nak kena awk sarah,hehe..dulu muka innocent je tau,hahah..skrg semua dah kerja bagus2,alhamdulillah..tapi takde plak yang jadi doktor cam awk,hihi…

shuhada – slm awk, kitorang dulu memang mat rempit, student tu part time je wak,hahaha..skrg muka tak best sebab ada tembam skit..kuruslah best naik motor bleh melayang2,hehe..takpe, yang penting kita hargai persahabatan yang terjalin ye..:)

salam,,, hehe tngok pic awak sume xder rupe student pun,,, hehe cam muke mat rempit jer,,, jangan marah yer,,, muke je nmpk camtu,,, jiwa student tu,,, hehe,,,
pape pun tngok muke skrang ade la ensem ckit dr muke zaman dolu2,,, sbb dulu2 kurus sangt kot,,, hehe,,,
~btol la rindu ngan kwn2 skolah dulu,,, da lame xjumpe,,, huhu sejak masing2 masuk u lain2,,, xjumpe langsung~

Salam Acai. Baru ni sempat nak jenguk entri ni. Hehe. Apapun gambar2 ni semua dah tengok dah dulu :p Kurus bebenor awak zaman muda belia dulu. Dan memang tak disangkal lagi muka masing2 ada gaya muka orang pecah rumah. Hehe. Alhamdulillah semuanya jadi manusia berjaya dan berguna sekarang ni :)

p/s: Saya tersenyum baca komen no. 23

salam. esal~! sampai hati tak bagitau nani esal blogging kat sini! ni yang nani rase nk menangis ni. ape, nani ni dah bukan kawan esal ke?

Wai pesal…
Ko ni bila nak kawih erk…
Pandai ambik gambar org kawin je diri sendiri dah nak jadi anak teruna tua.hehu

aku dah nak masuk 3 org anak tau insyaAllah.

terkenang masa belajar dulu… aku lah yg selalu kena buli kat ko kuii kuuii…
Memag best gile kangkar pulai…ko tu selalu sembunyi jajan,dodol, kuih mak ko kirim dlm loker ko tp aku senyap2 ngan pejol geladah & makan jer tanpa rasa malu & bersalah.. siap gelak2 lagi kitaorg….minta halal erk…

dlm ramai2 kawan kita 4 org jer aku loss contact 1) Awie 2)Hadi 3)Peroz 4)Shaznaz.

hairieamin – hehe, masa tu aku segan sebab korang ada ramai tetamu..:) tapi sempat tengoklah hasil kerja korang..mmg best beb..

zool – slm bro zool, takdelah hebat pun sekarang..tapi nak belanja ko boleh saja zool,hehe..

@mmw@t@n – slm amm, aku UTM lah bro,hehe..nanti malam jumpa wei kalau nak tau,kekekek…

farhana – slm farhana, betul tu wak..kekadang kalau dah lama tinggal alam belajar tu lagilah terasa bila makin lama semakin jauh ngan kawan sebantal dan sepinggan dulu,huhuu..apapun hargailah kengkawan kita selama mereka disisi kita,chaiyok2!!

fea – slm kak,waaaaaaaa nak kena betul akku sorang ni,hehe..:)sekarang comel lah kak,wakakakakakka

azim – waa, mesti ko budak baik zim dapat duduk kolej..aku tahun 2 dah duduk luar..:) best lagi duduk luar bagi aku sebab takde park guard,hihi..

Junaidix – slm jun, waaaa ni lagi sorang batch UTM, skudai,hehe..aku pun rindu gak nak gi JJ Taman Universiti jun,hahhaa

airynnz – slm rin,waaaa jahat, gelakkan orang kurus,hahahah..:) err dalam tu takde budak johor langsung rin, semua utara, timur dan pantai barat sini,hehe..

kamaliakamal – slm otai kay, thanks sudi singgah sini,hehe..:) awat website tak bleh bukak?huhu..dulu2 gambar pakai kodak je,hehe..

saudari – slm saudari, yup betul tu..kenangan masa belajr tu memang satu pengalaman indah yang tak dapat dilupakan..:) kekadang rasa rindu tu datang terutamanya bila sengsorang dan teringat telatah mereka dulu2..:) ahh kenangan tu..

Qaseh – slm kak,hehe..nampak kurus kan sy kak,kekeke…nantilah sy kurus camtu balik..sekarang agak sihatlah,hahaha

slm.. giler kurusss..
aku pun teringat member2 lama kat arau dulu.. tp nsb baik la itm dpt hostel.. final sem je kena dduk luar..

Mmng zaman blaja la kita dapat kumpul kngn yg paling bnyk ngn member2…
Ni pon tak lama lagi kwn2 sy nk tingglkn sy, sbb depa da nk grad bulan 8 ni…
sy grad tahun depan..adoiii..sedih maaaaa….
Entah bila la dapat jumpa nanti..
mungkin da xsekerap skrg =(

budak baju biru ngan putih tu..muka memang sikit macam kenyataan diatas..hahahah

kurus je…sekarang??…

saudara acai…

memang kenangan belajar adalah stu saat yang tak bole lupakan…
tahniah sebab awk masih setia sebagai sahabat utk sahabat awk, sahabat time belajar dulu memang pelbagai ragam bukan..

sy pun akan merindui sahabat-sahabat sy apabila lepas membaca entry awk kali ini…

terima kasih sebab mengingatkan sy akan sahabat sy yg hampir sy lupakan setelah sekian lama tak tau dimana kewujudan mereka lagi…

salam acai…

memula tgk dah tersenyum, 2 kali tgk rasa nak tergelak…alahai, kurus bebenor acai zaman study dulu…hihihihi

1 of ur friend, tuu cam dak sekolah rin la..hmmm

zayd – wakakakakakakakakak, sadap yu..aku dulu rambut panjang beb..tu yang nampak cam orang tak betul,hahaah.

Hajar – hehehe, itulah muka budak2 kan hajar..:) tapi masa tu rasa macam dah besar je,hihi..oww, ok sesama..:)

cot – cissss, tapi hati aku baik,wakakakakakak…

cikgu jawe – slm cikgu..:) dulu masa masuk U berat aku 51kg cikgu,hehe..:) bila masuk kerja berat dah 70kg,hahaha..

din – slm din, hehe..dulu belajar aku rasa kurang zat lah din,hihii..bila dah kerja ni duduk ngan family rasa terurus je makan pakai..:) memang kenangan ngan diaorg memang takkan aku lupa sampai bila2pun..baguslah ko duduk sini din, bleh tolong kitorang main bola,hahahaha..takdelah, kat sini peluang tu lagi banyak dari ko duduk johor sana..:) din, pasal friendly tu nanti aku tanye budak2nya ye..

ejal@jai – wakakakkakakakak..siot ko ijal..40D ko apa khabar?hehe..wah, dah ada blog siot..

herni – slm puan herni,tu masa zaman remaja gitu tau,hahaha..:)

~ muke mase blaja mmg berbeza mase dah kerja. tu lum masuk bile dah kawin tu cai. bile dah keje akan lebih segak dr mase belaja spt ko. =)
~ kenangan ngn mmber2 mase belaja mmg lain. tu yg ak rase nk duk sini tu.. dan spt skrg bekerja di shah alam. =)
~ entri ko ngn lagu ko mmg syahdu. kerap kali bile ak bace entri ko pasti terusik jiwaku. hehehe..

salam. acaiiiiiiiiiii….
hehe, ketinggalan saya nih.
tahniah ye dh ade domain sdr :).

aiseh, tgk muka acai zaman dulu kala mmg xbleh blah la. hehe, muka kerek gile. :p

btw, thanks utk kalendar tu. br dpt td. :)