Teaser : Majlis Perkahwinan Syuhana & Hisham

Bismillahirramanirrahim

[audio:http://blog.faisalrahim.com/audio/Lenka – Trouble Is A Friend.mp3]
Trouble Is A Friend ( Lenka )


Bismillahirrahmanirrahim


Teaser Majlis Perkahwinan semalam, Shah Alam


Akupun tak tahu nape kalau tiba hari Isnin mesti takde mood je nak kerja. Padahal kerja banyak lum siapkan lagi. Perutpun cepat je lapar. Baru kul 10 pagi dah lapar macam puasa sehari padahal baru bekpes tadi, haha. Aku rasa sebab tulah kot aku makin gemuk. Makan tanpa aku sedar, err sekarangpun aku ngah mengunyah rupanya. Baru aku perasan.

Tiba2 teringat aku kat cikgu aku kat sekolah menengah dulu, Cikgu Norhan namanya. Badannya memang agak semangatlah. Pastu dia pernah cakap kat dalam kelas “Kalau nak tahu saya dulu kurus tau. Saya kurus macam dia ni lah” *sambil tunjuk kat aku. Malu2 kucing aku masa tu. Aku memanglah tak percaya dia cakap. Yela, dulu aku punyelah kurus keding. Sampai ada orang panggil aku papan. Kekadang member2 aku gurau, kalau ada angin kuat suruh pegang aku. Takut aku diterbangkan angin, hahaha hampeh.

Takpelah, orang dulu-dulu cakap kalau kurus tu kurang zat sebenarnya. Sampai si isteri malu lah kalau suaminya kurus keding. Takut orang cakap dia tak pandai masak sebab suaminya makan tak banyak, hehe. Itulah alasan aku kalau orang tanya napa aku semakin ‘sihat’ sekarang ni, wakkakaka. Kena berdietlah camni. Tapi jangan risau, kalau ada sapa2 nak belanje aku makan memang aku on call je, ceewahh..ada gak on call, ingat kerja doktor je ke ada on call :)

Oh ya, nantikan full entry majlis perkahwinan Syuhana & Hisham yang aku shoot semalam. Aku ada cerita best nak cerita tentang majlis nikah diaorang, hahahaha (belum cerita dah ketawa, apadaa).


Nota kaki : Aku jangka Manchester United akan duduk di tangga keempat dalam liga EPL musim ni, kekekekeke

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

ooo ok2…bab tampal menampal sempatlah belajar masa keje dulu…dah itu memang keje sy pun, haha…dulu la tapinya…

kat kedai tak laminate pakai plastik cam sticker tu ek? sebab masa sy kene buat custom album dulu sebelum tampal kat dalam album kene laminate dulu…

bukan laminate cam biasa tu…tu lain punya…

one- erkkk, orang lain bleh dengar je wak,huhu

kak masy – hahahhahaa, akk bleh pam besarkan ek,kekeke..

hidayah yassin – err, custom album orang jarang buat kat rumah..dia tak liminate tapi tampal guna double tape yang biasanya susah nak buat kalau tak mahir,hehe…:)

tu la pasalnya…ingatkan kedai printkan je…

tapi bila ingat2 balik cane nak laminate pulak ek?

kalau tampal2 tu boleh je settle…tapi kan suh je diorg printkan dan laminatekan je boleh kan?

tampal2 tu kita buat…bolah jugak kan?

mmg gerek la acai…angle ko shoot nih…jeles aku dibuatnya….oh guruku ;)

apepun makin gemuk tu tanda ko sihat, makan cukup…hehehe…tak cukup makan lagi, sampai cukup…tak cukup lagi, benti dulu sblm kenyang, jgn terlebih kenyang…kalau terlebih kenyang jadila ulau sawooo jang…hehe

fairuz – waaaa, kayo wong tueklah riko kang mah abah e seng jemput,kekekek..mengko ketemula kang tt bareng2,hehe..

Qayyum – hahahaha, wei ayum bila mau kahwin daaa? cepatlah aku dah penat tunggu ko,kekeke

cikpingu – sesama..

hidayah yassin – erk, camne nak buat custom album sendiri kat umh?huhu..tak semua kedai gambar bleh buat custom album. kena tanya diaorg dulu..

ooo…ingatkan kene beli album dulu ke…

semua kedai gambar ada jual ke atau kene survey dulu?

almaklum…lama dah tinggalkan bidang ni (ceh…haha).

ahahaha,.ampeh,.ni rasa nak kawen ni,..mesti aku makin gagah perkasa,.
ps: geram aku ngan fish eye ko,.bak sket :D

sek jemput nyong mak abah ne.udhuk seng ana.wes orak kelungu nyong wes.hehehe…orak apo2 lah kang.next time nyong arek tag along karo kue.kapan2 lah yo.

fairuz – hampeh ko fairuz, bukannya nak tegur aku ke apa,hehe..boleh buat outdoor sesama..:)ooo, saiki riko manggon nang seksyen 7..seng jemput riko kuie si ana lah yo? ke jemputan mak bapak e ana?hehe..alaaa, riko seng jual larang banget..akeh wae wong seng sukak kambik riko kang,hehee..

one – hahahahaha, kalau dah nama penyokong fanatik memang camtu..kat tpt sy tupun memang tak pasal2 dengar orang menjerit gila..ingat kena apa rupanya bersorak liverpool menang,cehh..

hidayah – salam, terima kasih awk ye..err nak dapatkan custom album camne wak? tak faham,hehe..bleh design siap2 saiz yang kita nak pastu hantar kedai yang buat custom albumlah..:)

noli – terima kasih noli..

ajey – wakakakakaka…aku ingat ko diam2 je wak time MU kalah camni,kekekek…takpe, tempat keempatpun ok pe wak..dapat masuk UCL musim depan lagik,hehe..

Kak Azieazah – Salam kak zie, heheh..itu orang dulu2lah kak cakap..katanya suaminya kurus sebab tak lalu makan di rumah,hehe..:) insyaallah nanti sy sambung lagi ye cerita tu..

kui – hahahahahhaa, dulu kurus kering gak ke kui?kekeke.. itulah, gelaran tu bagi orang yang terlalu kurus..sekarang macam di pam2 lah besarnya,haha..thanks kui, ni kat dewan mbsalah..mana de tempat amik wudhuk,keke..masa tu jumpa ruang sempit kat luar dewan tpt keluar air hujan camtulah..sempit tempat tu tapi tetap nak menyelit walaupun susah sbb badan besar,hahaah

“MAASHA ALLAH!”
Tiba2 dia bertempik.Tidur malam itu terganggu dikejutkan oleh suara yg umpama laungan penjihad..
er,tapi dia tengok match sebelum itu…masa dia mula2 tgk 2nd half dah kena tibai dgn Torres terer.. takkanlah…Ceh,raungan penyokong Manure, yg kalah.. kacau sunggoh!

wakaka…jiran umah lama aku.saiki duk sect 7.hahah..nak ngurat apenye..x laku kot.kene mandi bunge 18 tempayan :) sifu kemende aku.taufu je. :p

salam…

gambar tu cantik la…kalau buat muka depan almbum macam cun jugak…

nak tanya, mana nak dapatkan custom album?

btw, awak tak gemuk la…masih macam dulu2…kalau gemuk pun sebab isteri pandai jaga suami…kan?

p/s: teringin jai isteri yg begitu jugak…maksud sy, bakal…iAllah! doa2kan ye?

nampaknye sumer orang rindu zmn skolah bila digelar papan waktu2 begini.. dulu2 rasa bengang gila orang ejek papan, tapi bila skang bdn dah macam dipam2..rindu gelaran itu (aku ckp pasal aku tau… kang kata aku kutuk ko lak..hehe)

pergh best gila ko cari port bergambo ni acai.. dgn cahaya kat atas tu, dgn shape bgnn yg menarik, perfect! ni macam tempat amik wuduk ke cai?

SALAM ESAL..

sampai hati kata isteri tak pandai masak, apadaaa itu orang… Heeee..

Nak gelak dulu sebelum ESAL citer… sbb pasni leh gelak golek-golek.. hahahahaha…!

fairuz- salam bro fairuz, waaaaaaaaa ko datang gak majlis tu???!! siot je tak jumpa aku..seganlah aku beraksi depan sifuu ni,huhu…lor, umh ko dekat je ke ngan umah ana tu? rumah besau yang warna hijau tu ker?hehe..kalau camtu blehlah aku datang beraya nanti,hehe..:) fairuz, kan ramai adik beradiknya anak dara lagi tu, apesal ko tak ngurat?hehehe..

awe – kekeke, takpe awe, slow2..insyaallah boleh dapat gak satu hari nanti..best gile cerita tu..nanti akupun nak cerita gaklah,hahaha

akulensa – hahahaha, aku memang predict liverpool takde dalam top 4 tu,hehe..:) Arsenal no 2?? biar betikk..diaorg tu sekejap je..pancut awal member aku cakap,hahahhaa..MU makin lama akan makin terasa kehilangan ronaldo..takde orang nak support rooney..kalau valencia bleh step up game dia mungkni ada chance kot..chance jelah tapi jangan haraplah nak beat chelsea,hahahahah

cikpingu – salam cik pingu, nak amik gambar tu kena ada lens yang sesuai..biasanya wide lens kit lens kebanyakkan kamera dalam 17mm-50mm..tapi gambar camni guna 10.5mm..byk beza keluasan yang boleh masuk dalam satu gambar dalam kedudukan yang sama..:)

hee..hee..dah teracun ni ngan sensei2 ni. Nanti aku intai spot light punya…

jangan lupa citer 5 perkara tu..hua..hua..2 mlm aku mimpi ingat citer tu, sampai dlm taklimat kursus kawin pun aku jadikan modal taklimat..tapi aku rahsiakan la nama dan tempatnya….

wah2.lawa jiran sebelah umah aku ni acai.dlu kecik je aku tgk minah ni :) stylo ko amek.penangan mate ikang.eeek..aku sempat tegur faiz je mase wedding ni.aku nmpk ko.tp sibuk sgt.hehehhe….ape pn.mmg beh.kapan arek ketemu ki..hehehhe

Aku predict liverfool yg xde dlm top 4 thn ni..

1.Manutd
2.Arsenal
3.Chelsea
4.ManCity

hahaha..pcaya x?kita tgk akhir musim nnt..hehehe

atong – whoahahaa, ni lagi sorang budak MU..same jelah ngan ajey..nasib dia tak berkata apa2,hahaah..:) jumla chelsea lagi 2 minggu beb..tak sabar nak jumpa MU,hehe..

shaifulsafar – salam pul..:) aahlah, cikgu matematik dulu,hehehe..kejadia yang aku cakap tu memang kisah benar, semua budak kelas aku tahu ceritanya..nak tergelakpun ada,hahaha..ko pun dulu kurus gak pul macam salleh adik ko sekarangpun dah sama2 besar kita,hehehe..thanks pul..:)

akulensa – hahahahaha, saje je bikin panas ngan MU fan ni..ramai sangat MU fan kat keliling,keke..bukan selalu dapat bahan diarog,haha..thanks bro..

Vinil – hahah, jom jom jogging..nak laripun dah tak larat ni,huhu..

Awe – wakakakaka,budak2 MU memang camtu bagi alasan we..:) liverpool jangalan suka sangat, lawan MU memang, kang lawan bunley kalah plak,hahaha..thanks awe sudi join kitorang..:) aku rasa kalau ko beli speedlight mesti lagi best pasni,hehe..

cot – muahahahaha, nanti sat aku predict table masa penghujung musim ni..ko cayalah, mesti betul punye :

1. Chelsea
2. Mancity
3. Arsenal
4. Manutd
5. Aston Villa
6. Liverpool.

Wakakakakkakakaka…

Zizei – hahahaha, siot je..manalah sifu angkut barang..kalau ko ikut aku, aku bagi kamera aku kat ko zei..minta tolong tunjuk ajar,hehe..

salam caii…

cikgu norhan cikgu matematik kan?… hahaha… kurus sangat sampai bleh buat dinding surau la ye ko time tuh… :-)

cun gambo nih….. ala2 menara TM dah shapenya…. :-)

aku pun sama gak kurus klu aku tngk gambar aku dulu macam lawak jer…wah sedap cakap yer mu duduk kat tangga ke 4 yew.malam tadi kesian kat liverpool sbb 5 game tak penah menang…apeapepun gambar lu cun lar caii.

Hee..heee….MU..MU…x abis2 nak salahkan pengadil tu (bakar2..) mujur aku ni fun fair LIverpool.

Cots…loserpool pun tak pe lah janji MU kena gak 2 bijik haa..haa. Bola biasa la…

TQ tak terkira nak kira semua sensei (bahasa jepun ni..aku belajar bila baca mangga naruto)sensei acai,sensei kerol,sensei faiz dan sensei cots yg bagi tunjuk ajar kelmarin dan semalam.. ada pantun untuk korang…buah cempedak diluar pagar…jawab2..

terbaikla acaii gambar ko.. kalo nak pakai krew angkat2 brg tu calling2 la yer.. maklumla sekarang body dah banyak tu takut tak cukup tangan hehehe..

cissss…..
hampeh tol nota kaki ko..
loserpool ngn arsenal mmg xleh potong manyoo la..
team lain lagi laa xbuleh…
yg buleh pon team fevret ko je…
tu pun xbuleh tggal jauh..kekeke

weh..joging r…
nati xfit nk shoot client..hehe
aku dh bgtaw wife ko..
jgn msk sdap²…
malam bagi mkn roti je..
xyh mkn nasi..
kekekekkekekkekekkee

zenn – salam bro, hehe..samalah kita..aku bukan setakat naik tapi dah berkembang dengan pesat…:) hahaha, aku memang sokong setiap team yang lawan MU,keke

Salam..dulu aku cekeding jugak tp skrg badan naik dah hehehe.. mmg kurus betullll…tapi dulu la..

yang notakaki ko tu mmg aku setuju ssgggtttttt…..wakakakaka….