Majlis Perkahwinan Falin & Amin

Bismillahirramanirrahim



Alhamdulillah, dapat gak aku menulis lagi kat blog ni. Kebelakangan ni memang aku sangat bizi ngan kerja kat ofis dan kursus. Kekadang satu hari tak masuk ofis langsung. Akukan masih hidup kat zaman batu, takde internet connection kat umah,hehe. Takpelah, aku tak rasa rugipun sebenarnya sebab dapat habiskan masa berkualiti dengan keluarga, kawan2 dan melakukan kerja2 lain dari menghadap komputer je :P

Kali ni aku nak update sedikit lagi tentang majlis perkahwinan junior sekolah aku dulu Falin & Amin. Kalau nampak gambar pelik sikit tu memang disengajakan sebab aku masih berekperimentasi dalam gambar tersebut,ceewaahh..:)



Kekadang tanpa kita sedar, kita telah jauh dari agama dek kerana mengejar kehidupan ni. Benda camni adalah normal sebab iman seseorang memang boleh berkurang dan bertambah. Sebab tu kita dianjurkan mendengar kuliah agama, majlis ilmu dan sebagainya at least sekali dalam seminggu. Walaupun kita dah dengar berulang-ulang kali peringatan tersebut, tapi ada masanya ia masih dapat sedarkan kita tentang sesuatu yang kita lupa.

Teringat dulu pernah ikut orang2 tabligh masa belajar. Keluar 3 hari dengan niat nak perbaiki diri. Walaupun ada benda yang aku tak setuju dengan cara mereka tapi pengisian sepanjang masa tu memang betul2 jadikan kita orang lebih baik. Aku rindu suasana tu dalam kesibukan aku sekarang ni. Sebab tu kita kena hargai nikmat ” waktu lapang, sebelum sibuk..”, Wallahua’lam.


Nota kaki : Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya mendapatkan lens yang aku cari selama ini :)

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

masa itu emas… :D
bak kata org dedulu…
bgus la en.acaii sedar.. bila en.acaii sedar.. kitaorg pon tersedar.. hikhikhik…
x dpt tgk album en.acaii mlm td…

dee – slm dayah,hehe..tu lah..lenkali tengok dulu link yang sy bagi baru tanye :)

dee – slm dayah, website tu bukan untuk lens je..kat ruangan search tu boleh cari kamera, lens, beg, tripod dan sebagainya. FTZ tu adalah tempat jual beli barangan photography 2nd hand terbesar kat malaysia..:)

bukan lens la…kamera pun takde lagi…

adik sy kata ada kamera yang photographer tak guna lagi n diorg jual…

untuk permulaan rasanya 2nd hand ok tak?

Nanba – siot betul ko nanba,hehe..wei, aku yang sepatutnya nak belajar dari ko nanba..:) nanba, aku ada benda nak tanya ko nih..nanti aku call or sms..

fairuz – slm fairuz, memang ada yang dah guna fish eye dalam wedding ni..tapi memang tak ramai..dan kalau boleh aku nak cari kelainan dalam gambar2 aku ni,hehe..carilah satu bro, best ooo,hahaha..alaa, lens tu takde pe yang bestnya…cuma memudahkan kerja je,hehe..

chot – kekeke, ni aku tengok gambar kerul ngan gamabr ko lah chot,hahaha..

as – slm as, aah, pakai fish eye kalau melengkung2 camtu..:) thanks as ye..

noli – slm noli, terima kasih ye..pengantin dan kengkawan yang cantik..gambar sy biasa je..

one – thanks awk ye..:) gambar yang last tu memang disengajakan gelap..nak tampak silhouette lah kononnya,hehe

salam..
no 2 dan last…
kalu tgk yg no 2 tringat gambar kalendar dulu2 taun 90an..
yg last tu sengaja banyakkan part gelap ke?

lense fish eye kah?
hehe

btw mmg nampak ke-eksperimentasi-an itu…but as suka :)
keep it up

indah banget.stkt aku tau cai,takpena ade org wat wedidng pakai fish eye ni…ko yg 1st..

tak saba tgk hasil lens baru ko..

mmg diakui beh 10.5mm prime ni :)

muiz – perrghhh, sampai kelantan tu,hehe..:) restoran madinah maju jauhlah..kalau ada wifi takpe gak,hehe..kat rahimahpun ok, bleh bersila,hahaha..

shaifulsafar – slm pul, aku amik jenis 2 sentuhan tu,hihi..aah, sekarang ngah ijtima’ kat bandar enstek tak silap aku pul..abis sampai 12hb nih..ingat kalau sempat aku pergilah..:) memang kagum ngan diaorg..pekerjaan bukan calang2..doktor, engineer dan sebagainya..tapi siqah, subhanallah..

fea – slm kak fea, terima kasih kak,hehe..:) akk dah dapat lens yang akk nak tak tu?

Vinil – hehe, terima kasih ye..masih belajar menggunakan lens tersebut ni..jgn expect tinggi sangat :) nanti kalau dah ada akan diupload punyelah,ceewahh..jomlah ikut..:)

cemut – slm cemut kah, hahaha..wei wei, baru kahwin nak kahwin lagi plak,haha..aritu kalau amik acai kan best cemut,hahahaha…

xde mende yg nak dikomenkan melainkan ‘superrrB ah’ … ase cam nk kawen ag skali ah bro .. :))

hohoh… lepas nih penangan lens baru laak~~~

santek tul gambar2 nih… (^_^)

nak kena wat date ngan abam acai nih~~ haha

acaii… dah dapat tolak tarik yer?… ke amik 2 sentuhan?….
tahniah….

cerita pasal tabligh… ko try la gi belakang masjid kuaters KLIA… ko akan teruja dengan betapa besar dan bersungguhnya komuniti tabligh sedunia… persediaan IJTIMAK sedunia dah bermula sejak januari lagi..

owh minggu ni ko kt kg erk. mggu lepas pn aku x g tt.. ade keje kt klantan..
… alang2 bro ade kt kg yokla medang madinah maju.

salam… semakin cun gambar2 tu…

cuma nak tanya kat mana nak beli dslr yg 2nd hand yg fotografer jual? range harga berapa ek?

amm – wakakakaka..siot ko amm..aku pakai setting customize..tu yang gambar bleh melengkung..adjust kat lens,hahahahha..

kui – slm awk,kekee..sory2 salah panggil..:P lens yang disambar tu adalah kekurangan yang ada kat gamabr2 sy sblm nih,huhu…:)

zam – hahahaha, siot je ko zam..:) akupun nak ada gaklah tilt shift lens tu..:) tapi tak mampu lagik,hehe.

muiz – kekeke, alaaa, pelan2 kayuh muiz..:) minggu lepas aku tak dapat pi tt bukit changgang sebab kat KL..minggu ni ada? bleh tengok custom album aku yang baru,hehe

penuh ngan mata ikan keli je skang ek cai? fuh lens apa ko sambar kali ni? :D

gambo last aku plg suker!

abam acaii.. kanape gambo abam semua macam senget2 je.. semua melengkung.. abam acaii pakai setting apa kat camera.. cantik arrr..

p/s : weh aku nak gambo.. wakakaka..

kak Qaseh – Slm kak,thanks kak ye..itulah kak, bila dah bizi ni barulah kita ingat masa kita dulu yang lapang2 tapi tak digunakan sebaiknya,huhu…:) tvpun bleh jadi satu medium dakwah juga kan kak..:)

cot – wakakaka, siot je..wei, sory tak jadi plan aritu,huhu..kalau jadi mesti best kan,hehe

Kak Masy – hehehe, nak kena batul akk nih..:)

azizil sedek – hahaha, siot je..thanks zil, lama gila weh tak jumpa ko nih..