Majlis Pernikahan Farhanah & Mustakhim, Taman Maluri

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah dah lama sungguh aku tak update apa2 entry kat blog ni:) Harini dah hampir pertengahan Syawal. Tapi kat sana sini masih ada mood raya terutamanya bila office banyak jemputan rumah terbuka. Walau bagaimana sibuk sekalipun kita, kalau boleh luangkan masa untuk tunaikan puasa 6 yang sangat dituntut dalam agama. Ia sebagai kesinambungan puasa Ramadan yang memberikan pahala seperti berpuasa sepanjang tahun. Sesuatu yang mustahil bagi sapa2 untuk lakukan.

Sebenarnya aku nak cerita pasal raya lepas. Tapi disebabkan macam dah basi je jadi takpelah boleh skip:) Boleh baca kat personal blog aku. Tapi alhamdulillah dengan nikmat dan izin Allah kita dapat meraikan hari kemenangan walau mungkin ada kedukaan kepada sesetengah kita yang kehilangan insan tersayang. Namun sebagai hamba Allah, kematian merupakan satu perkara rahsia milik Allah yang tersurat dalam qada’ dan qadar kita.

Aku update dulu majlis perkahwinan Farhanah & Mustakhim di Taman Maluri yang diadakan sebelum Ramadan lepas.

 

Farhanah ni merupakan anak bongsu dalam keluarga. Jarak antara beliau dengan adik beradik lain agak jauh. Tak silap majlis kahwin terakhir lebih 10 tahun lepas:) Mak ngan ayah Farhanah sangat peramah dan memberi kerjasama yang baik serta menghormati kerja aku sebagai photographer di majlis mereka. Insyaallah esok atau Isnin aku update pula majlis bersanding mereka berdua ini. Terima kasih kepada sahabat baik aku Zakuan Hassan yang turut membantu aku dalam majlis mereka berdua ini.

Takziah kepada semua keluarga mangsa nahas bas di Genting Highland semalam petang. Ajal ni boleh berlaku bila-bila masa. Sebab tu niat sebelum pergi kerja untuk ibadah dan mencari rezeki yang halal. Kalau meninggal dunia, kita mati dalam keadaan baik insyaallah. Wallahua’lam.

 

Wassalam.

Thanks for Comments