Hasif & Fara, Telok Panglima Garang

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah dapat gak aku update sesuatu kat blog ni. Aku bercuti agak lama kerana majlis perkahwinan adik aku. Letihnya mengendalikan majlis tersebut masih belum hilang sampai sekarang. Bila buat secara rewang ni, tenaga yang diperlukan lebih banyak terutama persiapan sebelum majlis berlangsung dan setelah selesai majlis.

Namun walau banyak cabarannya tanpa sedar ia juga mengeratkan silaturrahim sesama keluarga. Jarang dapat bekerjasama bersama-sama adik beradik beli barang kahwin, selesaikan masalah yang timbul dan mengemas rumah bersama-sama satu keluarga melainkan ada aktiviti penting dalam keluarga. Hubungan antara saudara mara serta penduduk kampung juga semakin erat. Peluang untuk bersedekah lebih banyak. Semua tu dikira satu ibadah yang mengurangkan rasa penat tersebut:)

Memandangkan Ramadan semakin hampir dan takde shoot wedding, jadi aku simpan sikit2 beberapa entry supaya dapat terus update blog ni. Ni majlis bertandang pasangan Hasif & Faradilla yang diadakan di Kebun Baru, Telok Panglima Garang. Kawasan yang aku selalu lalu semasa balik kerja masa bujang2 dulu,hehe. Sesi outdoor kitorang buat kat Pulau Carey berhampiran rumah Hasif tersebut.

Sebenarnya banyak aku nak cerita lagi. Tapi tunggulah dalam entry akan datang. Untuk akhirnya terima kasih banyak-banyak kepada kedua pasangan ini yang memberikan kepercayaan untuk aku shoot hari berbahagia mereka. Semoga ikatan suci suami isteri ini berbekalan bahagia sampailah ke syurga Allah nanti. Mohon maaf juga atas kesilapan dan keterlanjuran sepanjang bekerjasama:) Wallahua’lam.

Wassalam.

Thanks for Comments