Hasif & Fara, Telok Panglima Garang

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah dapat gak aku update sesuatu kat blog ni. Aku bercuti agak lama kerana majlis perkahwinan adik aku. Letihnya mengendalikan majlis tersebut masih belum hilang sampai sekarang. Bila buat secara rewang ni, tenaga yang diperlukan lebih banyak terutama persiapan sebelum majlis berlangsung dan setelah selesai majlis. Namun walau banyak cabarannya tanpa sedar ia juga mengeratkan silaturrahim sesama keluarga. Jarang … Read More

Wedding Faradilla & Hasif, Kajang

Bismillahirrahmanirrahim Tanpa sedar Ramadan dah hampir tiba. Masa aku tulis ni dah 21 Rejab 2014H. Rindu nak bersahur, bertadarus, tarawikh, berbuka puasa dan suasana kebaikan pada bulan Ramadan. Atas kekangan kerja di ofis, bos tak izinkan aku kerjakan umrah tahun ni. Walaupun sedikit kecewa tetapi aku percaya ada hikmah disebalik perkara itu. Sebenarnya antara impian aku nak habiskan sebulan Ramadan … Read More

Solemnized Faradilla & Hasif, Kajang

Bismillahirrahmanirrahim Dalam tazkirah yang aku dengar selepas solat semalam, ustaz bagitau tentang mudahnya kita mencari pahala pada zaman ini. Dengan satu dakwah kebaikan, ia boleh tersebar luas di seluruh dunia melalui medium sosial media. Suatu kelebihan yang tidak pernah dimiliki oleh pendakwah-pendakwah zaman dahulu. Namun tanpa sedar ia juga boleh menjadi sebab dosa kita berganda-ganda. Apabila kita sebarkan berita yang … Read More