Report Outing amik gambar

Bismillahirrahmanirrahim



Waduh waduh, aku bizi banget minggu ni. Sampai tak sempat nak update blog ni. Kerja-kerja ofis makin banyak dan dalam masa sama aku kena uruskan kejohanan Futsal dan Bola Jaring untuk ofis aku Sabtu ni. Kejohanan tu melibatkan semua staff di seluruh Selangor di Ekstreme Park, Shah Alam. Kaki dah tak sabar nak sepak bola ni.

Aku nak cerita sikit tentang Outing yang kitorang buat di area Bukit Bintang, KL weekend lepas. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan penyertaan sangat menggalakkan. Sebenarnya outing ni dianjurkan oleh sifu aku Peveyhack dan dibantu geng2 lepak kitorang kat Bangi. Aku bersama 4 orang sifu hebat jadi fasilitator untuk mengajar diaorang tentang basic photography. Kitorang dibahagikan kepada 5 kumpulan dan setiap kumpulan ada sorang model untuk mereka berlatih shoot dengan tema Urban. Layan gambar skit aku pakai topi gi kebun :)



Selain sama-sama dapat berkongsi ilmu dan merapatkan ukhuwah sesama peserta, ada beberapa perkara yang aku belajar. Antaranya belajar uruskan outing dengan baik dari segi promosi, makanan, model, lokasi dan perkara2 lain yang berkaitan. Semua tu mustahil dilaksanakan tanpa kerjasama yang baik dari semua kawan-kawan. Terima kasih kepada Pevey sebab beri kepercayaan kepada aku jadi fasilitator walaupun aku sangat baru dalam bidang ni.

Aku harap peserta outing ni dapat serba sedikit ilmu terutamanya pengalaman shoot dengan konsep urban dan fashion di kawasan seperti ini dengan menggunakan elemen dan asas photography yang betul. Terima kasih juga sebab support team kitorang. Insyaallah segala kekurangan akan diperbaiki selepas ini. Aku tak shoot langsung sebab pihak penganjur tak bagi bawak kamera langsung. Hp akupun takde kamera, haha.



Nota kaki : Apalah Manutd ngan Arsenal ni. Anti-klimaks betullah masing2 macam dah menyerah kalah. Dari manager, player sampailah penyokong pun sama. Semua redha Chelsea jadi juara, hahahaha.


Wassalam.

Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

cai… kalau aku buat outing lagi… nama ko paling atas sekali… terima kasih atas kerjasama yang ko berikan… sanggup ko korbankan masa semasa hari ulangtahun ko… apa2 tabik spring… terima kasih…

sil – hahahahha, serius camno tu wak? itu gambar wajib selepas habis sesuatu majlis,kekeke..

Mr Fathi – salm bro fathi, hahahhahahha, siot je…:) kalau ramai2 camtu ada group takpe..kalau sorang2 tu yang orng cakap orang gila,haha

Dhia – ehem ehem..memang kat situlah kanda,hehe..kitorang kumpul pagi sabtu kat situ pastu jalan sampai jalan bukit bintang..rsa cam nak tercabut ke kaki masa tu,huhu

one – oooo masscomm belajar benda camni gak ye? sy tak taulah plak awak,hehe..sy dulu IT,keke

patut la crocs aku ilang kat masjid time solat jumaat aritu,kang acaii rembat rupenyer…hehe…

perghh sampai baring2 nak amik angle terbaik!!!

tajuk entri ni macam serius. rupe2nye pasal outing. hehe.. gambar last tu maca gambar alumni lak, sebab ramai2..

untung le bebudak yg amik masscomm,boleh kongsi2 ilmu praktikal subjk fotojurnalism bila ada outing2 gini.
kalau saya jadi model yg lalulang2 tu pun dah cukup cik fesal

bkn match tu memang dah diskrip ke,yg manU sumbak at the last minit ever

kak azieazah – salam kak zie yang dihormati, terima kasih kak ye..betul tu, sbnrnya sebelum join pape sy kena set matlamat nak belajar sesuatu..alhamdulillah semuanya berjalan lancar..:) chelsea chelsea!! hehe

din – kekekeke, chelsea no 1, arsenal no2 bleh din?hehe

amyn – salam min, sebelum ni memang pernah bagitau pasal outing ni..:)chelsea!! haha

din – kekek, itulah din..saje nak bakar kawan2pun..lagipun kalau terlepas dari tangan chelsea memang salah sendirilah ni..aku budget mu kalah ngan city,hehe..

Salam dindaku ESAL..

wahh tahniah… Best nyer ada program penganjuran begini. Menambah ilmu, menambah kenalan dan secara tidak langsung, semangat membara kerana jumpa geng sekepala dan sering sokong menyokong.

Yaaa… biar depa redha CHELSEA menang..!

Salam cai. – ada 4 game lg cai. mcm² bole berlaku. balance game chelsea kalah ngn spurs & liverpool, draw ngn stoke mng ngn wigan. 2nd runner.. wahahaa..

cot- salam cot..:) semoga ko cepat sembuh ye..bawak2lah berehat cot..guna satu tanganpun gagah lagi menaip kat komputer,hehehe..tapi, guna apple senang kan cot,kekeke…cepat sembuh cot!!

sishoney – hahahahhahahahahahahahahahhaha…sekian terima kasih..:P

icamzz – hahahaha..:) takpe, cuba lagi ye MU,hehe

kerzz – salam bro, alaaaa fasi bengong2 jelah..akupun sama2 belajar masa tu..:) yeaahhh, kalau kita menang lawan spurs weekend ni dan Mancity menang lawan MU confirm kita jadi juara awal,hehe..

amboi3…
bkn main lg ek notakaki2…
andai kata chelsea mng epl season ni tp season dpn xpgg ucl…
ade hrpn anceloti kne fired…
kekekeke

huuuyoo..acai dh jdi fasi a.k.a sifu hehe tahniah cai..nnti aku leh blajo ngn ko dh…

P/s: yeahhhh…we’re the championnnn..my frenn…*eh blom lagi…heheh baki 4 game lgi..sib baek arsengl pun kalah..hopefully ‘the blues’ terus mencanak sampai penghujung….;)

Ipin – wakakakakka siot je ipin,hehe..alaaa, sabtu ni aku rasa MU paling kuatpun boleh seri je..takpun kalah, hahahahahha…chelsea boleh menang maa lawan spurs,hehe..go go chelsea!!

aku xnak komen pasal outing ni…tapi aku nk komen ttg post ko yg paling bawah tu je.. lom abis lg acai ada 4 game lagi.
dia bukan menyerah kalah tapi kasi chance kat anceloti kang nnt kena pecat plak..hehehehe

Intrigcinta – Salam sahabat..:) sy enggak bawa kameralah cik cinta..sebab kalau bawa pihak penganjur takut kitorang je yang lebih2 amik gambar,hehee..