Syukur Alhamdulillah (Entry Besday)

Bismillahirramanirrahim


Dulu masa aku kecik cita2 aku nak jadi Batman, serius. Aku teringin nak keluar malam2 time mak ngan abah ngah tido pastu pergi selamatkan orang baik dengan pakai mantel kat belakang badan. Aku memang percaya Batman tu wujud,haha. Kalau cikgu kat sekolah tanya cita-cita nak jadi apa aku tipu nak jadi polis sebab aku taknak dia tahu yang aku ni Batman:)

Tapi tu cerita dulu2. Hari ni umur aku dah bertambah tua. Tak mungkin aku dapat menjadi Batman lagi. Kalau aku jadipun mesti nampak pelik sebab akan nampak perut buncit sikit. Mana ada Batman buncit, tak sematlah pakai baju ketat2, hahaha. Jadi salah satu azam aku sempena pertambahan usia ni nak kuruskan badanlah. Ramadhanpun dah dekat, memang sesuai benarlah nak diet,hehe.

Terima kasih semua :)


Yang pasti dengan bertambah usia bererti beban tanggung jawab juga semakin besar, tidak boleh lagi terlalu bermanja-manja ria dengan segala aktiviti keseronokan sahaja tetapi sudah mula belajar bertanggungjawab dengan semua amanah yang diberikan, baik itu amanah dari orang tua, tempat kerja maupun dari masyarakat. Aku akan sentiasa ingat benda tu.

Ustaz aku pernah cakap pertambahan umur bukan bermakna usia kita di dunia bertambah tapi sebenarnya umur yang diberikan Allah semakin kurang. Kita tak tahu bila Allah akan memanggil kita. Sebab tu kalau boleh kita kena sentiasa perbaiki diri kita dari masa ke semasa. Akhir kalam, terima kasih atas ucapan dari kengkawan semua. Semoga Allah memberkati kalian juga,amin.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Salam Acai..
happy belated besday to u.. Iyra lambat wish sbb terlupa.. ye ampunnn.. muleh pulak terlupa besday pacik acai neh.. kuikuikui.. btw, iyra doakan semoga acai panjang umo, murah rezeki dan bahagia di samping isteri tersayang..

bila nak turun kedah neh?? hiksss =p~

kagum aku cita2 ko nak jadii batman..nasib ko x pilih jadi baldi klu x lg susahh…hehehe…heppi belated besday abam acaii…weesss tuekk kuey yoo acaii..kapan aruk eneng bayi ney…??kerjo keras sitikk laaa…ojo dolan waiye…hehe..

zool – wakaka, dah lama gila aku tak dengar pasal gaban zool,hehe..:) akupun suka gak dulu..thanks bro..

pinklady – slm awk, terima kasih sudi singgah sini ye. Waaa, kat kampar ye umh? tenang je rasa duduk sana..tak sesak macam kat sini,hehe..:) nanti lenkali blehlah pergi west lake home tu..:)

Vinil – kekeke, itulah masalahnya vinil..impian aku tu selalu terkubur selepas kul 12 sebab asyik tido je,haha..tido pakai baju batman,hahaha..

Junaidix – thanks jun..:)

kek Azieazah – slm kak zie, ahahah tunggulah bulan puasa ni kak nak kuruskan badan skit,ceeewahh..:) thanks kak ye..

Fisol – kekeke, terima kasih bro ye.

atong – hahaha, siot je tong..aku enek nom lah..25 ngan 26 ni aku ada job kat sungai besar..ada bran nak ikut?hehehe

one – kekekeke, pakcik yang masih mudalah awk,hihi..

fathiyyah – terima kasih awk atas ucapan ye..selamat bercuti di malaysia ye:)

hahaha keh keh keh.. acai..
gilo la kalau impian ko zaman kanak2 jadi kenyataan~~

buley tuh.. ko jangan tido malam je… hahaha

salam.. saje jalan2 tgk blog.. minat photography jgk.. sbb tu slalu jenguk.. baru baca ur entry bout photoshoot d kampar.. dats my hometown n one of the best scenery in dat town is west lake home.. dekat utar..

wah acai west tuek rupane kue kie.tapi rak opo janji ati nie apik.mogo2 entok anak okeh.huhuhu.kakang acai kapan arek ngajak adik mu kie nembak.huuu

airizz – kekeke..bleh je bila2 masa..benda tu valid sepanajng masa aida,hihi…

Qayyum – perrrghhh, lama gila ko menghilang yum..bizi sungguh ko ni mengalahkan menteri,hehe..:) orait nanti akau datang melawat..

maaf di terima.. ahaks! baru teringat yg sy pnh janji nak banje acai mkn plak.. adeih, bile ek? aritu dtg sana nak amek kad nikah, acai plak takde..

airizz – salam puan aida,hehe..:) terima kasih ye atas ucapan..

ila nursalida – terima kasih ila atas ucapan ye,amin atas doa tu..

airizz – ahahaha..bengong sungguh saya ni kan aida,hehe..sory sory ye..:)

en acai,

saya rasa awak mesti dah konpius ni. saya aida larr, bukan rin.. maybe awak ingat saya ni airynz.. kwn kita tuh.. hhuuhh…

salam acai,

selamat ulang tahun.. smg dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. maaf lambat wish..

pst : dah ada baby lom ni? jgn tunggu lama2 tau.. hehe..

din – Salam din, aahlah din, wong jowo enek telo lain2..:) nang tempatkupun wes lain karo jowo ngan kuala selangor,hehe..:) terima kasih din atas ucapan tu ye..:) aku tak bleh pakai ketat2 din, nanti orang mesti tengok perut dulu,wakakakakak…

pyan – slm pyan,hehee..minggu depan kalau ada tt bukit changgang lagi gue blanjelah pyan,hehee…

piiown – waaaa terima kasih gak sifu..:) hish, mengarut je..aku tulis mengarut2 je lah,haha..

fairuz – syukran ya akhi fairuz :)

Salam cai
~ neng batu pahat nek dak reti ngomong jowo oco ngundang wong batu pahat ler.. hihihi.. tp yg ak tau languange dan telo dia xbp sm. biase ler.. jowo kan bnyk version. cm bhs melayu gak..
~ umo nye dah bertmbh. tul tu cai.. kalo ikutkan semakin brtmbh umor kite sbnrnye semakin singkat umo kite. lebih kurg cm tu la.. nway, slmt hari lahir dan smg diprmudahkan sglanya. Amin..
~ kalo ko jd batman k gak cai. buncit tu blkg cite. batman version jawe. acai jawe aka batman jawe. pergh.. gerek seh.. hehehe… =)

Diya – Slm sahabatku diya, moga sihat2 hendaknya..:) terima kasih ye diya atas ucapan tu..eleh, jeleslah tu acai nak jadi Batman,hahaha..

as – slm as, terima kasih atas ucapan ye..:) dan terima kasih atas perkongsian kata2 yang best tu..:) moga sihat2 ye.

Honey – Slm hon, terima kasih atas ucapan hon ye..hon, bilalah nak jumpa nih,huhu..smlm gi hospital serdang tapi tak sempat nak jumpa..apapun jumpa majlis nanti..tak sabau nak amik gambar hon,hehe..darah ngah manis tu, kena jaga diri,hehe..

kui – slm awk,hehe..terima kasih..nak buat tajuk entry pasal besday tak best sbb macam poyo je,hahaha..:) aah, kita semua semakin tua..semoga umur kita digunakan dengan sebaiknya..thanks ye atas ucapan tu..

Shreeda – slm shreeda, thanks sudi singgah sini ye..sy kat area lembah klang..tapi boleh je sy nak travel ke batu pahat..bulan 11pun ada job kat JB..:) waa, wong jowo jugak,reti ngomong jowo?

Khairul – slm bro khairul, pertama kali aku dapat ucapan hari kejadian nih,hihi..thanks ye..:)

Kak Masy – hahahaha, dah 5 tahun ke kak? tunggulah 5 tahun lagi,kekeke..akklah bizi je,ahha

amm – thanks amm..jumaat ni jumpa weii..sebelum ko bertolak ke Rome..:)

muiz – slm muiz, thanks bro..aku dah tualah,huhu..tapi takpe, aku tetap nampak muda,wakakakaka..

cikpingu – thanks cik pingu atas ucapan ye..:) waaa, pompuan pun bleh nak jadi batman ker?hahaha..ari raya tak lama lagi,hihi..bleh ucapa sekarang,haha

happy brithday acai… mmg dah tua… sem0ga dengan bertambah usia ini, acai dapat menjadi seorang insan yang bahagia disamping isteri tercinta… bile nk dpt baby?? hehee

eh bday acai?
hehe
selamat hari lahir
moga Allah golongkan dlm golongan yang doa mereka dimakbulkan
ameen!

everyday u are newer..aite..makin matang =)

“setiap detik yang berlalu bermakna semakin sedikit baki umur yang tinggal..maka beruntunglah mereka yang memanfaatkan baki hidupnya sebelum bertemu Tuhan..”

take care

Wish jugak lah kat sini.

Happy birthday Acai! Maintain macho hensem kacak bergaya selalu ey.

P/s-Ada ke patut cita2 nak jadi Batman. Comel betul. Ngehehe.

salam..
tumpang lalu dan tumpang tanya..
blh tau u base photog kat ner.. n also emel me ur quo blh.
sy kat bt.pahat, jawarians..

birthday ke, aku ingat sesi taskirah ke,hehe. nampak sgt aku pon dah tua, lamppi :)

semoga dipermudahkan urusan, murah rezeki + pjng umor & sehat slalu bersama keluarga terchenta.. fuh panjang ucapan aku..

bgus2…rase kite sama.. haha.. nk jd batman.. wlupun ku pmpuan.. wakaka.. nk batman gak..

nasihat2 2.. semua mencelikkan ku.. maceh2..

selamat hari raya..
ehh.. silap daa..
selamat ulang tahun…BRO..

selamat hari lahir bro.. semoga panjang umur murah rezki.. diam2 makin tua rupanya bro ni..

samat arijadi kucai adekku hehe bile nk belanje akak sup utara ni? dah 5 thn dah ni heheheheh

moga hepi selalu ye :)

dee – slm dayah, thanks awk ye..:) ya, kawan selamanya.*smile

dyla – slm dyla, terima kasih dyla atas ucapan ye..:)waaa, dekat2 kitalah dyla..sama bintang,hehe..:) kim salam hubby ko dyla..lama gila tak jumpa dia..

cot – hahaha, thanks cot..:) amin, semoga amalan berkadaran ngan iman kita juga..:)

Kak Qaseh – slm kak, terima kasih kak..:) berat tu memang tak dpat dielakkanlah kak,huhu..nak kena diet ah pasni,hihi…

Far East – Slm bro, thanks ye atas wish tu..:) hahaha, memang kecik2 minat gila ngan watak kartun..:) bro minat nak jadi pe dulu?hehe

SELAMAT HARI LAHIR…
Sampai jugak diusia 27..kan? semoga apa yg dicita diusia 26 dah tercapai…dan utk 27 semua akan berjalan dengan lancarr…

**berat bertambah seiring usia..kekeke….oklah tuewww…

umur kita makin meningkat…itu adlh hint supaya kita lebih banyak melakukan amalan mulia….

* selamat hari lahir caii…moga cepat dapat baby…kekekkekkee

ohoho..

syukur alhamdulilah, dipanjangkan usia acai….moga murah rezki & dipanjangkan usia.

selamat hari lahir ke 28, minggu depan aku pnyer turn plak…

selamat 28 tahun!!! nak wish yg best2 ni… nak dpt anak buah cepat2 boleh kan? hehehe…

apapun jaga diri dan keluarga yang baru dibina tu…

p.s.: lama tak pesan2 ni kan…kawan selamanya kan?

Kerul Shukor – thanks kerul..:) malam tadi aku balik ujan siot..nasib baik album tak basah,hehe..