Syukur Alhamdulillah (Entry Besday)

Bismillahirramanirrahim


Dulu masa aku kecik cita2 aku nak jadi Batman, serius. Aku teringin nak keluar malam2 time mak ngan abah ngah tido pastu pergi selamatkan orang baik dengan pakai mantel kat belakang badan. Aku memang percaya Batman tu wujud,haha. Kalau cikgu kat sekolah tanya cita-cita nak jadi apa aku tipu nak jadi polis sebab aku taknak dia tahu yang aku ni Batman:)

Tapi tu cerita dulu2. Hari ni umur aku dah bertambah tua. Tak mungkin aku dapat menjadi Batman lagi. Kalau aku jadipun mesti nampak pelik sebab akan nampak perut buncit sikit. Mana ada Batman buncit, tak sematlah pakai baju ketat2, hahaha. Jadi salah satu azam aku sempena pertambahan usia ni nak kuruskan badanlah. Ramadhanpun dah dekat, memang sesuai benarlah nak diet,hehe.

Terima kasih semua :)


Yang pasti dengan bertambah usia bererti beban tanggung jawab juga semakin besar, tidak boleh lagi terlalu bermanja-manja ria dengan segala aktiviti keseronokan sahaja tetapi sudah mula belajar bertanggungjawab dengan semua amanah yang diberikan, baik itu amanah dari orang tua, tempat kerja maupun dari masyarakat. Aku akan sentiasa ingat benda tu.

Ustaz aku pernah cakap pertambahan umur bukan bermakna usia kita di dunia bertambah tapi sebenarnya umur yang diberikan Allah semakin kurang. Kita tak tahu bila Allah akan memanggil kita. Sebab tu kalau boleh kita kena sentiasa perbaiki diri kita dari masa ke semasa. Akhir kalam, terima kasih atas ucapan dari kengkawan semua. Semoga Allah memberkati kalian juga,amin.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments
Iyra Mutalib says:

Salam Acai..
happy belated besday to u.. Iyra lambat wish sbb terlupa.. ye ampunnn.. muleh pulak terlupa besday pacik acai neh.. kuikuikui.. btw, iyra doakan semoga acai panjang umo, murah rezeki dan bahagia di samping isteri tersayang..

bila nak turun kedah neh?? hiksss =p~

juli dahlan says:

kagum aku cita2 ko nak jadii batman..nasib ko x pilih jadi baldi klu x lg susahh…hehehe…heppi belated besday abam acaii…weesss tuekk kuey yoo acaii..kapan aruk eneng bayi ney…??kerjo keras sitikk laaa…ojo dolan waiye…hehe..

faisalhjrahim says:

zool – wakaka, dah lama gila aku tak dengar pasal gaban zool,hehe..:) akupun suka gak dulu..thanks bro..

pinklady – slm awk, terima kasih sudi singgah sini ye. Waaa, kat kampar ye umh? tenang je rasa duduk sana..tak sesak macam kat sini,hehe..:) nanti lenkali blehlah pergi west lake home tu..:)

Vinil – kekeke, itulah masalahnya vinil..impian aku tu selalu terkubur selepas kul 12 sebab asyik tido je,haha..tido pakai baju batman,hahaha..

Junaidix – thanks jun..:)

kek Azieazah – slm kak zie, ahahah tunggulah bulan puasa ni kak nak kuruskan badan skit,ceeewahh..:) thanks kak ye..

faisalhjrahim says:

Fisol – kekeke, terima kasih bro ye.

atong – hahaha, siot je tong..aku enek nom lah..25 ngan 26 ni aku ada job kat sungai besar..ada bran nak ikut?hehehe

one – kekekeke, pakcik yang masih mudalah awk,hihi..

fathiyyah – terima kasih awk atas ucapan ye..selamat bercuti di malaysia ye:)

Kak AZIEAZAH says:

Terimakasih berpesan-pesan…

ehhh ko dah buncit ek ESAL? hehehehe… ada orang kata, itu lambang kemakmuran tuu…:D

Junaidix says:

besday eh? hepi besday :)

ViniL says:

hahaha keh keh keh.. acai..
gilo la kalau impian ko zaman kanak2 jadi kenyataan~~

buley tuh.. ko jangan tido malam je… hahaha

pinklady says:

salam.. saje jalan2 tgk blog.. minat photography jgk.. sbb tu slalu jenguk.. baru baca ur entry bout photoshoot d kampar.. dats my hometown n one of the best scenery in dat town is west lake home.. dekat utar..

zool says:

Ooo dulu ko nak jadi Batman ye.. Aku plak nak jadi GABAN…
Gaban Z potong 5 ( lupa berapa dia potong)

fathiyyah says:

happy belated birthday bro!

one says:

salam ulang tahun
(: 28?
memang cik fesal pgkat pakcik

atong says:

wah acai west tuek rupane kue kie.tapi rak opo janji ati nie apik.mogo2 entok anak okeh.huhuhu.kakang acai kapan arek ngajak adik mu kie nembak.huuu

Fisol says:

have a nice weekend..”Batman”..:)

faisalhjrahim says:

airizz – kekeke..bleh je bila2 masa..benda tu valid sepanajng masa aida,hihi…

Qayyum – perrrghhh, lama gila ko menghilang yum..bizi sungguh ko ni mengalahkan menteri,hehe..:) orait nanti akau datang melawat..

Qayyum says:

selamat ulang tahun ke 52,.ehh,..silap2
hehe dah update,.:D

airizz says:

maaf di terima.. ahaks! baru teringat yg sy pnh janji nak banje acai mkn plak.. adeih, bile ek? aritu dtg sana nak amek kad nikah, acai plak takde..

faisalhjrahim says:

airizz – salam puan aida,hehe..:) terima kasih ye atas ucapan..

ila nursalida – terima kasih ila atas ucapan ye,amin atas doa tu..

airizz – ahahaha..bengong sungguh saya ni kan aida,hehe..sory sory ye..:)

airizz says:

en acai,

saya rasa awak mesti dah konpius ni. saya aida larr, bukan rin.. maybe awak ingat saya ni airynz.. kwn kita tuh.. hhuuhh…

selamat ulang tahun kelahiran. moga amal ibadah diberkati..ameen

airizz says:

salam acai,

selamat ulang tahun.. smg dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. maaf lambat wish..

pst : dah ada baby lom ni? jgn tunggu lama2 tau.. hehe..

faisalhjrahim says:

din – Salam din, aahlah din, wong jowo enek telo lain2..:) nang tempatkupun wes lain karo jowo ngan kuala selangor,hehe..:) terima kasih din atas ucapan tu ye..:) aku tak bleh pakai ketat2 din, nanti orang mesti tengok perut dulu,wakakakakak…

pyan – slm pyan,hehee..minggu depan kalau ada tt bukit changgang lagi gue blanjelah pyan,hehee…

piiown – waaaa terima kasih gak sifu..:) hish, mengarut je..aku tulis mengarut2 je lah,haha..

fairuz – syukran ya akhi fairuz :)

fairuz says:

sanah helwa cai

piiown says:

epy besday sifu.

hg ni pandai juga menulis. membuat aku asyik nak singgah blog hg tgk apa update baru.

pyan says:

salam… happy birthday… apa lagi.. bila nak open table kat rahimah? hehehe…

din says:

Salam cai
~ neng batu pahat nek dak reti ngomong jowo oco ngundang wong batu pahat ler.. hihihi.. tp yg ak tau languange dan telo dia xbp sm. biase ler.. jowo kan bnyk version. cm bhs melayu gak..
~ umo nye dah bertmbh. tul tu cai.. kalo ikutkan semakin brtmbh umor kite sbnrnye semakin singkat umo kite. lebih kurg cm tu la.. nway, slmt hari lahir dan smg diprmudahkan sglanya. Amin..
~ kalo ko jd batman k gak cai. buncit tu blkg cite. batman version jawe. acai jawe aka batman jawe. pergh.. gerek seh.. hehehe… =)

faisalhjrahim says:

Diya – Slm sahabatku diya, moga sihat2 hendaknya..:) terima kasih ye diya atas ucapan tu..eleh, jeleslah tu acai nak jadi Batman,hahaha..

as – slm as, terima kasih atas ucapan ye..:) dan terima kasih atas perkongsian kata2 yang best tu..:) moga sihat2 ye.

Honey – Slm hon, terima kasih atas ucapan hon ye..hon, bilalah nak jumpa nih,huhu..smlm gi hospital serdang tapi tak sempat nak jumpa..apapun jumpa majlis nanti..tak sabau nak amik gambar hon,hehe..darah ngah manis tu, kena jaga diri,hehe..

faisalhjrahim says:

kui – slm awk,hehe..terima kasih..nak buat tajuk entry pasal besday tak best sbb macam poyo je,hahaha..:) aah, kita semua semakin tua..semoga umur kita digunakan dengan sebaiknya..thanks ye atas ucapan tu..

Shreeda – slm shreeda, thanks sudi singgah sini ye..sy kat area lembah klang..tapi boleh je sy nak travel ke batu pahat..bulan 11pun ada job kat JB..:) waa, wong jowo jugak,reti ngomong jowo?

Khairul – slm bro khairul, pertama kali aku dapat ucapan hari kejadian nih,hihi..thanks ye..:)

faisalhjrahim says:

Kak Masy – hahahaha, dah 5 tahun ke kak? tunggulah 5 tahun lagi,kekeke..akklah bizi je,ahha

amm – thanks amm..jumaat ni jumpa weii..sebelum ko bertolak ke Rome..:)

muiz – slm muiz, thanks bro..aku dah tualah,huhu..tapi takpe, aku tetap nampak muda,wakakakaka..

cikpingu – thanks cik pingu atas ucapan ye..:) waaa, pompuan pun bleh nak jadi batman ker?hahaha..ari raya tak lama lagi,hihi..bleh ucapa sekarang,haha

h0ney says:

happy brithday acai… mmg dah tua… sem0ga dengan bertambah usia ini, acai dapat menjadi seorang insan yang bahagia disamping isteri tercinta… bile nk dpt baby?? hehee

as says:

eh bday acai?
hehe
selamat hari lahir
moga Allah golongkan dlm golongan yang doa mereka dimakbulkan
ameen!

everyday u are newer..aite..makin matang =)

“setiap detik yang berlalu bermakna semakin sedikit baki umur yang tinggal..maka beruntunglah mereka yang memanfaatkan baki hidupnya sebelum bertemu Tuhan..”

take care

Diya says:

Wish jugak lah kat sini.

Happy birthday Acai! Maintain macho hensem kacak bergaya selalu ey.

P/s-Ada ke patut cita2 nak jadi Batman. Comel betul. Ngehehe.

Khairul says:

Selamat hari kejadian :D

Shreeda says:

salam..
tumpang lalu dan tumpang tanya..
blh tau u base photog kat ner.. n also emel me ur quo blh.
sy kat bt.pahat, jawarians..

kui says:

birthday ke, aku ingat sesi taskirah ke,hehe. nampak sgt aku pon dah tua, lamppi :)

semoga dipermudahkan urusan, murah rezeki + pjng umor & sehat slalu bersama keluarga terchenta.. fuh panjang ucapan aku..

cikpingu says:

bgus2…rase kite sama.. haha.. nk jd batman.. wlupun ku pmpuan.. wakaka.. nk batman gak..

nasihat2 2.. semua mencelikkan ku.. maceh2..

selamat hari raya..
ehh.. silap daa..
selamat ulang tahun…BRO..

fea says:

slmt hari jadi acai. ;)

yg ke brp nih?

muiz says:

selamat hari lahir bro.. semoga panjang umur murah rezki.. diam2 makin tua rupanya bro ni..

@mmw@t@n says:

SELAMAT HATI TUA bro..

Masy says:

samat arijadi kucai adekku hehe bile nk belanje akak sup utara ni? dah 5 thn dah ni heheheheh

moga hepi selalu ye :)

faisalhjrahim says:

dee – slm dayah, thanks awk ye..:) ya, kawan selamanya.*smile

dyla – slm dyla, terima kasih dyla atas ucapan ye..:)waaa, dekat2 kitalah dyla..sama bintang,hehe..:) kim salam hubby ko dyla..lama gila tak jumpa dia..

cot – hahaha, thanks cot..:) amin, semoga amalan berkadaran ngan iman kita juga..:)

Kak Qaseh – slm kak, terima kasih kak..:) berat tu memang tak dpat dielakkanlah kak,huhu..nak kena diet ah pasni,hihi…

Far East – Slm bro, thanks ye atas wish tu..:) hahaha, memang kecik2 minat gila ngan watak kartun..:) bro minat nak jadi pe dulu?hehe

FarEast says:

abg batman, ni ke wajah abg batman? hahaha … biasa la kecik, cita2 semua mmg pelik :p

kak Qaseh says:

SELAMAT HARI LAHIR…
Sampai jugak diusia 27..kan? semoga apa yg dicita diusia 26 dah tercapai…dan utk 27 semua akan berjalan dengan lancarr…

**berat bertambah seiring usia..kekeke….oklah tuewww…

cot says:

umur kita makin meningkat…itu adlh hint supaya kita lebih banyak melakukan amalan mulia….

* selamat hari lahir caii…moga cepat dapat baby…kekekkekkee

dyla says:

ohoho..

syukur alhamdulilah, dipanjangkan usia acai….moga murah rezki & dipanjangkan usia.

selamat hari lahir ke 28, minggu depan aku pnyer turn plak…

dee83 says:

selamat 28 tahun!!! nak wish yg best2 ni… nak dpt anak buah cepat2 boleh kan? hehehe…

apapun jaga diri dan keluarga yang baru dibina tu…

p.s.: lama tak pesan2 ni kan…kawan selamanya kan?

faisalhjrahim says:

Kerul Shukor – thanks kerul..:) malam tadi aku balik ujan siot..nasib baik album tak basah,hehe..

kerul shukor says:

slamat ulang tahun bro..patut r mlm td gegas pulang ek..pepehal pun moga murah rzki, aminnnn..