Majlis Pertunangan Liya & Farid

Bismillahirramanirrahim

Sebenarnya dah lama aku tak amik gambar majlis bertunang. Kali ni aku shoot pasangan Liya & Farid yang melangsungkan pertunangan mereka di Taman Sri Putra Banting Sabtu lepas. Liya ni peramah sungguh orangnya dan senang nak bekerjasama walau tak pernah jumpa :) Rasa selesa je aku buat kerja.

Liya dan farid ni geng kereta Gen2 tau. Jadi masa family farid datang tu memang ramailah member-member diaorang ngan kereta Gen2. Pastu adalah 3-4 orang photographer dari geng diaorang gak. Terasa kerdil je bila tengok gear diaorang semua,hehe. Tapi takpe, mak aku cakap gear tu hanya membantu amik gambar, yang penting ilmu, ceewaahh (sejak bila mak aku reti pasal photography ni). Semoga kekal sampai ke jinjang pelamin ye liya..:)



Selamat hari ibu aku ucapkan kepada semua ibu-ibu yang baca blog ni ye. Emm, sebenarnya aku terfikir adakah memadai jasa dan pengorbanan seorang ibu tu dihayati dan dikenang ketika sambutan hari ibu sahaja? Sudah tentu tidak bukan. Sebab ia memang perlu dilakukan sepanjang masa :)

Tiada seorang ibu yang mahu dibalas dengan longgokan emas, berlian, intan, kebun, rumah besar dan duit yang menggunung. Seorang ibu hanya mahu perhatian, kasih sayang dan belaian daripada anak-anak. Ingat, redha Allah terletak daripada redha ayah dan ibu. Sekiranya mereka tak redha dengan kita, dunia akhirat kita akan susah tau. Wallahua’lam.


Nota kaki : Best gile aku layan Chelsea belasah Arsenal malam tadi,hehe. Ni dah 4 musim transition period player2 muda diaorg. Tahun depan kalau takde piala lagi aga2nya apa plak alasannya,wakakakaka..

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments
faisalhjrahim says:

Sarah – slm sahabatku sarah :) itulah, ni baru kali kedua kot shoot tunang sejak majlis dhia dulu..:) nanti time awk sy buat style camtu tapi lain skit sarah ye,kekeke..

Sarah says:

Salam Acai.

Kalau tak baca tajuk elok2, mesti ingat ni majlis perkahwinan. Hehe. Sukanya gambar cincin tu. Dan saya suka gambar ke4. Dulu time Dhia tunang pun ada gambar ala2 macam tu. Suka la.

faisalhjrahim says:

Radin Aminurasyid – kekekek, itulah pasal..sian arsenal di ayam2 kan ngan chelsea,kekeke..

kerul shukor – haha, sama jelah kalau ko buatpun kerul..thanks bro..:) smoga ko dah betul2 sihat sekarang.

kerul shukor says:

owhoo..dasyat reverse lens nye.

nice la caii..aku suka smuanye..gud job bro..

chelsea lpskn geram tuhh sempena ngn peristiwa ari tuh, ehehe ;P

faisalhjrahim says:

izda – wakakakaa…iyeaa, kalau aku balik kampung nanti aku roger,hehehe..

snm – hahahahha, falin macam faham..falin kan budak2 lagi,kekekekek..:) alahai, mak gi mana falin? lama ke kat lumut sana?

fairuz – wakakakaka..aku iso ngomong jowo lah kang..riko reti porak kie?hehe..aku manggon nang sempadan nogoghi..sebab tu den gheti cakap nogoghi jang,hehe..

fairuz says:

nk ckp pe ek..
sbb tekedu..ekekek
gmba ko smart..:)
tatau nk ckp pe ngn ko
ngomong jowo ko ckp nogoghi..wakakaak

snm says:

hahahahahhahaahaha :D
pbualan muiz dgn abg faisal berunsur2kan err…tp Muiz, ko ingt aku x fhm la yek?? ciss..

abg faisal, x hilg lg rs sedih ni tau, sbb pagi2 lagi jam 4.30 mama falin dh gerak balik lumut..wuuuu :(

izda says:

haha.. ok roger.. blik jgn x blik.. klu blik jgn dekem nang bilik karo bojo waee..

faisalhjrahim says:

izda – hahaha, ngopo si cara ne arek ngedol balik..minggu ni kalau aku balik kampung sana jomlah tt..jgn lupa bawak album ko skali,kekek..bleh aku ajor pakai flash tu.

izda says:

haha.tu yg aku frust.. aku beli semata2 nk tag along ngan ko tp x jd lak.. bau kdai lg ni.. jengkel aku jual blik.. hohoho..

faisalhjrahim says:

zool – alaaa zool, arshavin tu bukan terer sangatpun,hihi..defence chelsea lagi kuat maa..:)

azim – slm bro, thanks zim..ru aku buat reverse lens 50mm..kalau crop mana leh dapat camtu bookeh zim..lens tu aku terbalikkan pastu pegang pakai tangan je,hehe..

izda – ish, takpe bro..nanti ada masa aku ajak ko lagi ye..flash dah beli lum?

izda says:

masyuk gambo ko bro.. rugi aku x jd follow skali.. xleh nk elak kne jg jenazah plak..

azim says:

makn mantap ko cai..
gmbr 1st tu ko pakai 50mm kan, pastu ko crop ke gmbr tu..

zool says:

Ala Arshavin takde bolehlah..
tahun depan tgk camne…

faisalhjrahim says:

Kak masy – thanks kak..:) nak beli ker?hihi

one – amboi amboi, ada kaitan ke nama farid tu,hehehe..:) gambar tu pun sebenarnya tiru orang lain buat,hihi..suka tengok MU kalah?samalah kita,hahahah

fisyah – terima kasih ye..doakan mereka kekal menjadi suami isteri tak lama lagi..:) kasih ibu takkan pernah terbals sampai bila2..

ejal – kekeke..itulah, semalam takmo bawak 50mm ko..kalau tak bleh aku ajar terus,hehe..nantilah kalau jumpa lagi aku ajarkan ko jal..

amm – thanks amm,aku tak tererlah beb..ko nak ke ikut tag ngan aku,wakakakkaa..

@mmw@t@n says:

acaii.. gambo ko meletop.. bila ko nak ajak aku tag ni.. weii..

ejal@jai says:

cantik byl la gambo cincin ko tu..blk smlm aku terus try..tp x jd la..x puashati sunggh la..nk kena belajo lg dgn ko ni….klu ko x nk ajar pun aku ttp nk belajar..wakakaka

fisyah says:

selamat bertunang liya&farid…memang betul kasih ibu tiada tandingan…so hargailah selagi iannya ade kerna mereka ilang tiada ganti…

one says:

tengok tajuk bikin terkejut..ingat farid manelah yg kawen tak inform berjemput..
(menghayati apa yg cunnya pic no 4)

ha a..yelah 2,takleh tgk ful semalam nak tido awal..klu org tonton maunya seri 1-1
(ulasan org yg suka tgk man U kalah)

Masy says:

santeknye sincin tuuuuuu

faisalhjrahim says:

shairulfaiz – thanks bro..:) byk lagi aku kena belajar lagi ni..lelagi dari ko faiz..:) aku nak tag ko lah sbb ko lagi terer,hehe..

shairulfaiz says:

perghhh gmbr no4 tue…aku vote cow2 punyer…cun beb…hehehe bila lah nak ajak aku tag nie…