Majlis Perkahwinan Hana & Zuraily

Bismillahirramanirrahim



Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan Hana & Zuraily plak. Pada hari tersebut aku dibantu oleh sahabat aku Kerul hensem sebagai 2nd photographer :) Sebenarnya pada hari tersebut ada dua pasangan, abang kepada hana. Tapi oleh kerana hana yang hire aku maka aku taruklah gambar2 dia kat sini :)

Dukacita dimaklumkan, pengantin tak bagi aku publish gambar-gambar kat tempat larangan tersebut. Ia bagi mengelakkan perkara berbangkit kelak,ceewahh. Kalau nak tengok gak kena pinjam album diaorang kalau dah siap sok ye,hehe. Aku kena publish cepat gambar diaorang ni sebab budak-budak ofis asyik tanya je bila nak upload,hihi :P korang layanlah dulu ye.


Salah satu masalah kalau outdoor ni ialah kehadiran kengkawan dan sahabat di rumah ketika pengantin sedang outdoor. Ia bleh buat pengantin tak selesa dan nak pulang awal supaya tak rasa bersalah kat mereka. Salah satu kaedah nak atasi ialah suruh jela kawan2 tu datang ke tempat outdoor korang:) Selain dapat jumpa mereka, dapat gaklah tangkap gambar ngan pengantin – ‘win win situation‘ :)

Apapun, aku doakan semoga pasangan Hana & Zuraily berbahagia hingga akhir hayat. Selamat melayari bahtera rumah tangga dan dikurniakan zuriat soleh dan solehah,amin. Terima kasih lagi sekali kepada kerul yang membantu aku sepanjang majlis tersebut berlangsung. Tapi takziah juga kepada dia dan semua MU fan yang kalah kepada Barca pagi tadi,kekekeke..


Nota kaki : Walau 60% kawan2 aku adalah penyokong MU. Tapi apada hal!! Mmg Barça patut menang game malam tadi..:) Barça, Barça, Barça!!.

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

amrufm – slm amru, perrghhh otai singgah sini..thanks bro..:) aku masih belajar lagi ni..

subhikarim – thanks berx, aku masih belajar lagi ni..ko pun jadi salah satu rujuakan aku gak..:)

inda – emm, orait inda..nnati abg email kan kat inda je lah ye..kalau nak tanya pape pasal orang jawepun ok je..bleh je tanya..:) just guna email tu ye..have a nice day inda..:)

oic,date tu abg acai unavailable yek.ok jgak kalau nak kenalkan ngan photografer lain.mail kat inda right? ni untuk second op pilihan inda. first op,photografer papa inda.

sbnarnya inda ada nk tnya bbrape pkra psl org jawe. tapi seganla kat sini.nnti inda mail abg acai yek.mail abg kat bwh tu kan.

tq so much n have a nice day.

aku eje blaja arek gawe blog.. tp orong rampong gawe la… ngko wes eneng aku kei yoo..

izda – itulah, rugi ko tak ikut,hehe..kenek test lens baru aku,kekekeke..weii kang, aku orak eneklah fotopages riko..mendi link e? keneklah aku komen nak improve sesama..:)

WA RUGINYER ORAK MELU RIKO SHOOT.. Aku lungo johor.. sempet gak aku shoot nang kono.. tapi orak reti la apik ker orak gambar seng aku jekok… nek aku seng komen dewe mmg wes puas ati la sitik.. tp nek wong len seng delok mst eneng seng kurang..hehe..

nurul – slm kak nurul, alahai siannye akku sorang ni..kak, hard disk tu masih proses recover data lagi..kalaulah dapat mmg sy bagi akk semua tanpa bayaran..

inda – thanks inda ye..:) quot tu tak dapat nak hantar sebab tarikh tu mmg abg takde kekosongan lagi..tapi kalau berminat gak abg bleh suggestkan kat member2 yang lain..diaorgpun hebat2 gak tau..:)

nanba – kekekeke..siot betul ko nanba..dari dulu tak pernah aku shoot ngan ko,huuhu..bila ada job?? aku nak tag,hehe..yeaaahhh, puas hati sbb MU kalah,kekee

kak qaseh – slm kak, kekekke, siot je akk ni mengutuk barca,hihi..:) thanks kak ye..

one – slm awk, thanks ye..:) make-up nampak pe wak?huhu..MU dua teluq,hahahahahha..tersenyum sendiri sy pepagi ni..:)

inda – Slm inda, terima kasih sudi singgah kat blog ni ye. waaaa, dah nak kahwin ye. Tahniah in advance ye. Nanti kalau ada masa blehlah upload gambar rewang2 gak..jawe gak ek?hehe..pasal tarikh tu rasanya mmg tak bleh 24 okt. Sbb ada urusan lain,huhu..maaf sesangat ye.

gandingan mantap tu… acaii & kerul.. super super power lar. apa2 pun aku puas hati barca menang… hahahahahahaha

slm abg acai.mail quatation as soon as posible.

from tday onwards, inda akan jd pengunjung setia blog ni. nk blaja jg cara2 org jawe bcz bakal suami inda org jawe gak. di Jhor sane.. nak tak nak, kena blaja gak.wife abg acai org jawe jg ke?

Ble ke abg acai bgtau skit2 psl adat2 org jawe ni. inda nk cr ilmu utk tmbh keserasian bl dh kawin nnti:)hehe

Wedding inda nnti di Pkampungan Pengantin Ampang.xde rewang2,catering jer. belah lelaki mmg dh maklum ada rewang2 bcz kat kaw kg.

Inda vote gmbar yg last gak :)

adik acai mcm ner? akak sanggup bayar kalu acai ada simpan lagi gmbr2 yag acai shoot time wedding akak ari tu.

slm abg acai..best tgk gmbo2 kat sini. inda pun sdg menunggu debaran okt nanti:)24hb abg acai available x? mail kat inda quatation as soon as posible.

abg acai baru kawin jugak ghupanya tapi knape letak gambar skit sgt. tak puas tengokla..kalau inda mesti penuh gmbar kwin inda tau.hehe

klau adat org jawe,mesti ada rewang2. klau kat kg sesuaila tp klau kat bandar?abg acai tak de gambr org rewang,teringin nk tgk..hehe

teruskan usha untuk jd photog terbaik..*smile*

ramai suka las pic.. marvelleous!!!

***kerna kehebatan teknik cik fesal sampai mekap …. nampak …. je..

apa yg hepi…?
barca 2 das
apa yg sadis..?
man u teloq

izda – kekeke, mengkolah ngenteni gambarku ngenggo fish eye,hehe..riko esok wes lungo ngentere paman riko ke? angger orak, yok melu nyong nang sg kelambu..nikahan..

kerul shukor – kekeke, aku nak promote ko kerul,hehe..thanks kat ko kerul yang banyak tolong aku..minggu ni kita cuba fish eye plak,hehe..pape aku call ye..thanks bro..

ila nursalida – slm ila..:) sbnrnya mmg boleh je buat lewat2 sampai lewat petang dan hari lain..tapi biasanya photographer akan cas lebihlah..:) kalau buat hari lain ada photographer yang cas RM600 tanpa penambahan album..

Dan kalau hari majlis tu biasanya photographer cover 4-5 jam sahaja..kalau photographer datang kul 10 pagi, dalam kul3 petang tu dah abis waktu dia..ada sesetengah photographer yang cas setiap jam tambahan RM150-RM200..:) kalau larat nak tambah takpelah,hehe..tapi sy photographer cabuk ni takdelah ada cas camtu lagi..cuma hampir semua photog mmg apply benda tu..:)

amm – kekek, insyaallah aku tunjuk nanti..takdelah best sangat tapi cuma tempat tu lainlah dari tpt biasa,hehe..

cemut – thanks cemut..:) makin lama makin berpengalaman dan bk benda baru belajar,hehe..nak tengok album cemut leh?hehe..waaa dah pakai nick cemut sopan lagi tu,kekeke

kak masy – sy kena ada tele baru bleh hasilkan gambar camtu kak,huhu..nasib ada kerul..

sya – waa, awkpun suka ek biru camtu..:) nampaklah lain dari lain skit,hehe..sy suka kalau org buat outdoor pakai baju putih..

Mak Su – terima kasih mak su..terima kasih gak sudi singgah sini ye..:)

cot – kekekeke, itulah pasal..mu mmg taknak menanglah..barca control game siot..:)

sis – sis, masih pakai baju MU lagi ker nih?hihih..member acai ramai yang amik cuti semata2 nak tengok bola tau,hehe..mesti keciwa sangat diaorg,ceewahh..

shairulfaiz – lokasi pengambaran di klang je lah..akupun tak tahu apa nama taman tu..tapi taman sblh tesco sblm sampai kat pekan meru tu,hehe..

saya cuba cadangkan buat outdoor di hari/waktu lain contohnya, esoknye atau di waktu lewat petang selepas tetamu kebanyakannya pulang…area mungkin 6++ cantu, boleh? cadangan jer…untuk hilangkan rasa bersalah pengantin tue…

salam cai,

wahh.best gambaq atas tu cai.sis pon suka gak gambaq yg last tu.wah cadangan yg bernas kan cai.sis pon sll probs kalo outdoor ni.

ehem.ehem.amboi2.penyokong chelsea,liverpool and arsenal mmg la.suka sgt kalo MU kalah.tapi sis still proud to wear Mu shirt cai.ini baru dikatakan kipas susah mati(die hard fan) MU

anyway…barca deserve to win.
*ngantuk ni.smalam bangun tgk

aku vote gmbr last…haha

*mmg aku keciwa tgk manyoo main pg td…n barca mmg berhak untuk menang…