Majlis Persandingan Sobrina & Fairuz

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Persandingan pasangan Sobrina & Fairuz yang diadakan di Dewan Merak Kayangan, Kuala Lumpur. Aku follow Official Photographer (OP) yang juga sahabat baik aku Kerul Shukor. Selain tu sahabat aku Zayd pun turut shoot sesama:) Sebenarnya ni kali pertama aku shoot kat sini. Maklumlah, client2 aku kebanyakkannya duduk kampung2 je, hehe. Sebenarnya Sobrina ni … Read More

Tips amik gambar wedding utk newbies

Bismillahirramanirrahim Jejaka penyeri entry ini, Kerul Shukor :) Ada orang tanya aku tips untuk mengambil gambar wedding. Katanya nak ambil gambar kakaknya yang kahwin. Sebenarnya benda ni memang akupun tak belajar secara proper. Ia berdasarkan pemerhatian aku terhadap photographer2 yang lebih berpengalaman bekerja dan pengalaman aku menjalankan tugas. Jadi aku rasa bagi tak menghampakan orang tu aku akan share tips … Read More

Tips : Amik gambar guna kamera murah :)

Bismillahirramanirrahim Baru-baru ni ada seorang sahabat aku tanya camne nak hasilkan gambar best dari kamera yang murah. Sebenarnya kamera dia taklah murah, entry level DSLR, D40. Tapi dek kerana rajin berforum pastu ramai suruh upgrade kamera je diapun tergugatlah. Memang kamera mahal lebih memudahkan kerja dan ada kelebihan dari segi kualiti gambar. Tapi ia bukanlah jaminan boleh hasilkan gambar yang … Read More

Majlis Perkahwinan Hana & Zuraily

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan Hana & Zuraily plak. Pada hari tersebut aku dibantu oleh sahabat aku Kerul hensem sebagai 2nd photographer :) Sebenarnya pada hari tersebut ada dua pasangan, abang kepada hana. Tapi oleh kerana hana yang hire aku maka aku taruklah gambar2 dia kat sini :) Dukacita dimaklumkan, pengantin tak bagi aku publish gambar-gambar kat … Read More