Majlis Perkahwinan Dadik & Muiz

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ni aku rasa sungguh tak best sekali. Chelsea kalah ngan Liverpool malam tadi,huhu. Aku dah cakap kat Scolari suruh import aku tapi dia cakap harga aku mahal sangat,hahaha*aku dah bengong. Semalam aku ikut Tag Along ngan Peveyhack kat bekalang rumah aku je,hehe. Bila ikut orang hebat2 ni memang banyak boleh belajar sebenarnya. Selain tu ia akan lebih memotivasikan aku untuk menjadi lebih baik dan belajar dan terus belajar sampai jadi angkasawan,hahaha. Sebelum aku lebih mengarut korang layanlah gambar skit ni.


Sebenarnya Dadik ni kawan adik perempuan aku. Dulu selalu tengok dia main tak pakai baju ngan adik aku masa kecik2. Sekejap je masa berlaku. Tengok2 diaorg yang kahwin dulu dari aku,hahaha. Takpelah, aku doakan semoga korang kekal bahagia hingga akhir hayat,amin. Nanti aku upload plak gambar outdoor diaorg kat Putrajaya. Tengok bagaimana aku fully utilize aku punye 50mm 1.8,hehe.

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments
izda @ muiz says:

pape pn tq bro.. nice pic.. selamt maju jaya.. cayok2..

izda @ muiz says:

alamak bro jgn la doakan aku debab lg.. jenuh nk trim nnt.. hehehe..

faisalhjrahim says:

snm – oooo, barulah abg tahu dia sebaya falin,hehehe..:) dia debab ek? ada harapan ni jadi debab lagi pas kahwin si muiz nih,kekekekeke…

izda – hahahaha, izda ni main masuk line je..:) cisss, kuat zikirpun mau cakap ka?hahahaha

Broyoes – woiiiitttt budak liverpool diharamkan post komen time chelsea kalah tau,hahaha..yoes, mana kau menghilang daaa? ko ni asyik hilang2 je,hehe..penat orang nak carik beb..papehal contact2 lah..bleh jumpa member2 lama lagi,ceeewaahh..

Broyoes says:

hello bro!ingat tak saper ni?member serumah masa kat utm dulu…hahaaa….liverpool diehard fan la….

izda says:

salam.. tumpang sembang.. owh.. falin dulu x suker… ptt la aku ngurat2 x dpt.. hehehe.. just kidding.. aku dulu mcm oti jer.. tp x otai btl2.. sbb dlm ati kuat zikir… (riak plak).. :P

snm says:

serius la abg faisal..dia bdk kelas falin ms form 1. klu abg tgk gmba dia ms form 1 msti x sgka tu dia..sbb dia DEBAB! marah dia klu baca ni :p falin dlu x suka dia sbb dia otai dlm klas. tup2 jumpa ms reunion kt klang, dia dtg, serius x kenal..ms tu la dia siap tuka emel dgn falin, mmg x sgka laaaa itu Al-Muiz bdk otai LD dlu :p

faisalhjrahim says:

snm – Oooo, dia baya falin ker? orang umh muizpun samttar gak falin..dia baya adik abg tu,hehehe…waaa, memang minat amik gambar gak dia ek,hehe.:) bagus2..

snm says:

mamat hingusan ms satu kelas form one 1 hadhra’ ni dh jd laki org! wuhuu!! falin x knal la wife dia. myb sbb dh make-up, muka dia jd lain ckit kut kan? batch fatihah kan wife dia? aritu muiz beriya2 tye falin, nk hire abg rashdi as his OP. ni nk tggu kenduri dia bulan 3..adehh..lamanyaaa :p

faisalhjrahim says:

hayad – slm hayad, ooo baru tau..ingat diaorg tak bagi,hehe..blehlah nnti pi singgah sana amik gambar best2,hehee..sy lum ada lens macrolah hayad,guna je apa yang ada..

cikgu jawe -cisssssssss, sila jgn bersuara cikgu ye,hahahahaha..thanks sudi singgah sini..

ad & apex – slm bro, thanks sudi singgah sini ye..aku baru update untuk outdoor diaorg,hehee..

din – slm din, cisss sempat lagi tu cakap pasal chelsea,hehe…alaaa arsenal lagi jauh ketinggalan din,hehe..kalau dapat potong aston villapun kira ok lah,hehe..tapi memang liverpool main semangat gile aritu..tensen betul..setiap kali lawan chelsea bersemangat..termasuklah arsenal..tapi lawan team lemah2 blehlah draw ngan kalah,hahahahaha..thanks din..

bayya – slm bayya, thanks ye sudi singgah sini,hehe..waaa dah nak kahwin ker? tahniah ye..sy bleh je pi sana cuma kena tambah kos perjalanan dan penghinapanlah,hihi…dah lama tak masuk sana..dulu duduk JB 4 tahun..:)

lila – slm lila, waaaaa lamanya tak nampak lila sejak dah ngajar ni,hehe..ok, semoga bergumbira mengajar anak bangsa ye,ceewaahh..:P

lila says:

Salam acai, akhirnya sempat juga lila menjengah ke sini..tgk2 gambar jela yg sempat, puas hati tapi, gmbr lawa2..hehe~ok all the best!

bayya says:

tengok gambar2x pengantin yg acaii ambik, macam nak hire aje jadi OP untuk wedding sendiri.
sayang sekali, kita ni kat singapore.. haha.

keep up the good work!

din says:

~ ops.. agak dh terlewat ni nk ucpkn salam takziah tuk chelsea yg kalah. sbr cai.. hehehe. mark riley dh ngaku atas kesilapan dia bg lampard kad merah. lampard dibatalkan dr gantung perlawanan. tp hakikatnya chelsea tetap kalah walaupun kad tu xsepatutnya. riley manusia biase yg xlari dr wat silap cai. sabar ye. ape pun even ak tgk lampard dlm pdg, smgt liverpool tuk mng lain mcm. berkobar2 dr chelsea. haha..
~ gmbr org silat ngn gmbr pengantin lelaki tu ak suka. gmbr silat nmpk view dr pengantin dan gmbr pengatin lelaki sdg di arak tu nmpk pantulan dr kereta. bravo bravo… =)

ad & apex says:

salam acaii :)
gambar2 awak mmg mantop! moment yg amat menarik, walaupun hanya tag along tapi mesti OP & pengantin suka. can’t wait for your outdoor sessions photo pulop :)

~
http://www.flickr.com/photos/memorabiliaz
http://www.flickr.com/photos/mymemorabilia

cikgu jawe says:

ada aku terbaca chelsea KALAH dgn liverpool?. kekekeke

komen yg ni dh cukup. haha!

hayad says:

acai kat aquaria tu boleh bawak camera besau. ramai je yg bawak. Mat salleh, org tempatan, ade je yg bawak. lg best kan, leh amek gambo macro yg power2.

kalo nak g, ajak le, nak ikut, leh posing2 org tlg amekkan gambo, kekekeke.

*tak malu sungguh nak ikut :D

faisalhjrahim says:

farhana – thanks awk ye..dan terima kasih juga sbb sudi singgah sini..nnti sy apload gambar2 outdoor tu ye..:)

kak masy – hehehe..alaa kak, macamlah tak tau yg dari dulu lagi sy nak jadi angkasawan,hahahahahhaa

Kasih – slm cik kasih,hehe..orait, tapi kenalah bagitau tarikhnya dulu awal2..nanti ada orang booking camne wak?hihi…memang best jadi tag or 2nd photog..lebih kurang tekanan..

azizil sedek – thanks bro..salah satu sebabnya aku lum cukup peralatan lagi,hihi..nanti kalau dah ada tele tak taulah aku pakai lagi tak 50mm tu,hahahaha

Fisol – thanks bro fisol..:) alaa, aku belajar2 lagi ni..sila tunjukkan kalau ada salah silap bro..:)

kak ila – slm kak ila sedolorku,hehe..waaaaa, anak akkpun sokong chelsea?? bagus tu bleh buat geng..jgn risau kak, orang yang sookong chelsea memang best orangnya,ahhahaha..fesen sekarang memang macam2 kak..kekadang tak terfikirpun ada orang nak pakai,hahaha..tapi ada yang cantik yang takde masa zaman dulu,hihi

faisalhjrahim says:

nanba – wakakakaka, kalau tag memang capat upload,hihi..kalau OP memanglah lambat sebab kena que,hehe..thanks nanba..masa edit ni ngah mengalir air mata aku,haha

cot – jomlah tag ngan aku wei,hehee..

sirreh – waa, bagus2 nnti kalau aku ada job area tpt ko sana bleh aku ajak ko,hehehe..

nurul – aah, dah berpindah ke sini sebab takmo guna fotopages buatan israel tu,hehe..lagipun kat sini laju skit loading dia dari kat sana..:P

nadia – thanks nadia sudi singgah sini ye..alaa, gambar sy biasa2 je lagi..masih dalam proses belajar..:)

sis – guna 50mm tu masa outdoor sis..:) yang kat atas ni acai byk guna wide,hehehe..:) nnti acai tunjuk ye..

faisalhjrahim says:

Hasbullah Pit – slm bro sebol, bulu mata orang melayu jarang panjang camtu,hehe..memang confirm mak andam punye kerja..:)

AmmwAtan – slm bro, hahahahaha..siot je..kalau malam sebelum tu chelsea kalah mau aku berkabung ari tu,kekeke..akupun bukan dia ajak tag..aku saje nyibuk sebab orang kampuang aku,hahaha

Sarah – slm cik sarah, sypun suka gak bila dapat tangkap camtu sarah,hehe..emm, theme yang lama ada problem coding dia sarah,huhu..malas nak settlekan terus tukar lain,hehe..suka gak yang lama tu..

diya – hehehe..thanks diya,alaa acai baru belajar jela..dalam proses nak jadi lebih baik,ceewahh..emm, warna tu kalau acai make up kan diya mesti jadi macam opera berwarna2 kan?hahahaha

azim – slm bro, lama tak nampak? sihat zim? wei, taruklah gambar,hehee..zim, ko dah berpindah dari fotopages lum?

peveyhack – wakakakaka, ni time aku takde kerja pagi semalam blehla aku edit terus dan upload kat sini,hihi…thanks bro sudi ajak aku shoot sesama..byk aku belajar aritu..

kak ila says:

2 perkara akak nak komen;)

1) peminat chelsea??wahh..sama dgn Syamil.Skrang byak jersi chelsia kat umah.keychain,topi , beg sekolah dsb. eshhh..nasib baik masih leh kelentong..beli yg made thailand jerkkk:p

2) cantik gambar pgantin tuuu..err..cantik gambar @ pgantinnya yeakk??heheh..baru terperasan..baju pgantin skrang dah byak design yg baru…fuuhhh..cepatnya ‘perubahan’;)

Fisol says:

salam acai..

dah ada domain sendiri ye…mmg nampak pro habis dengan blog baru ni..cantik2 gambarnya, suka bro tengok..

azizil sedek says:

acai, aku mmg suke la care ko memFULLY-UTILISEkan 50mm 1.8 tu…
keep it up, bro! mantap!

kasih says:

cantik..cantik.. :)
angle cantik.. kaler cantik..
erm…saya suka kalo jadi 2nd photog @ tag along ni..
bebas and tak pressure.. hehe.. leh gitu?

nanti saya kawen, awak amik tau!
ni kira dah tempah lah ni…
in advance… hihihi…

Masy says:

akak ske yg seken last tu hehehe. angkasawan acaii (sejak bile ade dua ‘i’?), nanti amekkan gambau akak tau hhihihihi~

farhana says:

cantik la pengantin 2..=)
makin mantap nampaknya teknik anda menangkap gambar…xtipu..ikhlas =)
cant wait 2 see outdoor photo of them…

sis says:

salam cai,
wah dgn hanya 50mm ke cai.jeles2 nie.sis pun nak kena try buat gak la.tapi so far xpernah menjadi.ni nak kene turun banting tuntut ilmu dgn cai la…cai..jaga diri ye *smile*

nadia says:

apasal cantik2 sangat gambar kat sini? wawawawa…jeles2..

nurul says:

salam acai…pg berkunjung ke fp acai..dah pindah rumah baru yer :)

sirreh@safir says:

huishh… gmbr acaii dah bertambah power… hihihi… aku skrg dah byk free time,lain kali ajak aku follow ler….

cot says:

kaler mmg mablesss….ajarin aku…kekekekeke

nanba says:

Kalu bukan OP mmg cepat upload..
Kaler mantap..gambar pun ada mood.

.: masa edit gambar2 ni meleleh air mata ke sbb chelsea kalah. itu pasal gambar ada mood.

peveyhack says:

huhuh carga upload… cantik menarik…

azim says:

slm.. aku pernah jgk try ambik gmbr guna 50mm + b&w.. tp masa tu aku tag dgn org.. mmg best.. tp sampi skg tak upload pun gmbr2 tu..

diya says:

acai, cantikkkkknya gambarrr!!! sungguh2 ni. =D

banyak nya kaler untuk make up. kalau buat main lukis2, msti best. hihi

Sarah says:

Salam Acai. Bola malam tadi saya sokong Chelsea tau. Tapi takde rezeki. Saya suka gambar dia pandang cermin. Telus je nampak. Kenapa tukar theme lagi Acai? Yang hari tu dah smart dah saya rasa ;)

@mmw@t@n says:

acaiii.. mmg tak dinafikan ke’terrer’an ko.. nasib baik ko shot dulu sebelom chealse kalah.. klu tak mood lari beb.. wakaka…

p/s : pevey, bila ko nak bagi aku tag ngan ko ni..

Bulu mata dia real atau tipu?