Majlis Perkahwinan Ikhwan & Emma

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan pasangan Ikhwan & Emma yang di adakan di Pelabuhan Klang. Job ni aku shoot untuk sifu aku Peveyhack.com. Ikhwan ni kerja kat Pelabuhan Barat Klang dan Emma merupakan seorang jururawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) bahagian ICU kanak-kanak. Kalau korang pi sana jumpa dia tegur2lah ye, hehe *mandai2 je aku. Sama … Read More

Outdoor Falin & Amin

Bismillahirramanirrahim Hujung minggu aku sekarang sangat bizi ngan kerja sampingan dan kenduri kendara. Sampai kurang masa untuk berehat,huhu. Alhamdulillah aku masih sihat dan bebas dari apa2 penyakit berjangkit :P Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan Falin dan Amin yang berlangsung di UPM Serdang. Akupun lupa apa nama dewan tu. Besar dan cantik dewan majlis tu. Sebenarnya aku datang sebagai … Read More

Cerita Selepas Kahwin

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, majlis kat rumah aku dah selesai. Walaupun kampung aku dilanda banjir besar tetapi majlis tetap berjalan lancar. Aku ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua teman-teman dan sahabat yang sudi hadir ke majlis aku. Maaf sekiranya ada yang tersesat cari lokasi baru majlis tersebut ye. Maaf juga kalau aku tak dapat layan semua yang hadir ke majlis … Read More

Majlis Perkahwinan Dadik & Muiz

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ni aku rasa sungguh tak best sekali. Chelsea kalah ngan Liverpool malam tadi,huhu. Aku dah cakap kat Scolari suruh import aku tapi dia cakap harga aku mahal sangat,hahaha*aku dah bengong. Semalam aku ikut Tag Along ngan Peveyhack kat bekalang rumah aku je,hehe. Bila ikut orang hebat2 ni memang banyak boleh belajar sebenarnya. Selain tu ia akan lebih memotivasikan … Read More

Tag along bersama sifu

Bismillahirrahmanirrahim, Salah satu cara paling berkesan bagi photographer yang baru berjinak2 dengan wedding photographer ialah dengan cara “Tag Along” dengan photographer yang lebih berpengalaman. Bila ada kesempatan aku memang tak lepaskan peluang seperti itu. Dengan cara tu kita dapat belajar flow diaorang cover majlis, cara PR diarog, dan setting2 kamera yang biasa diaorg pakai. Selepas sebulan aku beli beli kamera, … Read More