Tips amik gambar wedding utk newbies

Bismillahirramanirrahim Jejaka penyeri entry ini, Kerul Shukor :) Ada orang tanya aku tips untuk mengambil gambar wedding. Katanya nak ambil gambar kakaknya yang kahwin. Sebenarnya benda ni memang akupun tak belajar secara proper. Ia berdasarkan pemerhatian aku terhadap photographer2 yang lebih berpengalaman bekerja dan pengalaman aku menjalankan tugas. Jadi aku rasa bagi tak menghampakan orang tu aku akan share tips … Read More

Outing ke Bukit Lalang, Semenyih

Bismillahirramanirrahim Sabtu lepas aku ikut Sifoo Adiman hensem gi panjat Bukit Lalang (Broga Hill), Semenyih. Sebelum ni jeles je tengok member2 lain panjat bukit ni. Mula2 aku ingat bukit ni rendahlah macam Bukit Tadum belakang kampung aku je. Tapi sekali panjat, mak aii. Rasa macam panjat Gunung Krakatoa kat Indonesia je,haha. Kitorang berenam start naik dalam pukul 5 petang camtu. … Read More