Wedding Hidayah & Firdaus, TTDI

Bismillahirrahmanirrahim


Bila berbicara soal jodoh sebenarnya ia telah tersurat dalam takdir Allah sebelum kita lahir ke dunia ini. Mungkin ada orang yang diberikan jodoh cepat tetapi diuji oleh Allah dalam bentuk perpisahan. Ada juga yang lewat jodohnya tetapi ia berkekalan bahagia hingga akhir hayatnya. Sebab tu kita kena percaya jodoh yang kita miliki ini adalah nikmat serta ujian Allah kepada kita. Jadi, lewat dan cepat sesuatu jodoh itu bukanlah persoalan besar sekiranya kita tahu Allah mempunyai perancangan untuk kita. Sama ada kita sabar atau tidak terhadap ujian itu.

Kali ni aku nak update majlis perkahwinan pasangan Hidayah & Firdaus. Majlis pernikahan di adakan di Pudu, Kuala Lumpur dan persandingan di adakan di Dewan Komuniti Tun Doktor Ismail. Apa yang menariknya, rumah dia ada dalam kawasan surau sebab ayah dia imam surau tersebut. Sesuatu yang aku impikan dari dulu :)

aya1

aya2

aya3

aya4

aya5

aya6

aya7

aya8

aya9

aya10

aya11


Majlis persandingan kedua pasangan ini diadakan pada sebelah malam. Aku rasa dewan ni sangat mencabar sebab cahayanya sangat suram. Aku rasa lagi suram dari Dewan Perdana Felda yang pernah aku shoot sebelum ni. Aku banyak guna 50mm je sebab tele kurang efektif time low light. Ada cerita menarik aku nak kongsi tentang pasangan ni.

Dulu masa sekolah diaorang ni dari sekolah yang secara tradisinya bermusuhan :) Sekolah Sri Puteri dan Royal Military College. Jadi diaorang ni macam memecah tradisilah sebab bercouple dan melangsungkan perkahwinan :) Aku rasa hampir separuh daripada tetamu malam tersebut adalah dari kalangan sahabat2 kedua-dua mempelai ni. Memang meriah sangat diaorang, macam reunion sekolah je. Siap ada potong kek khas disediakan pengantin untuk meraikan perjumpaan tersebut :)

aya12

aya13

aya14

aya15

aya16

aya17

aya18

aya19

aya20

aya21

aya22

aya23

aya24

aya25

aya26

aya27

aya28

aya29

aya30

aya31
Thanks for Comments

Salam cai.. entri yang menarik. sangat setuju cai pasal jodoh tu. hehee.. best je tgk ramai member² pengantin datang. bila la dapat tengok album kahwin acai ni. hehehee..

Cot – Salam cot, alahai siannya ko. Apalah UPM ni block flickr,hehe. kalau guna hosting aku memang alamat down lagilah blog aku ni cot :) hehe, mestilah ko kena setuju cot,kekeke

Ixa – Salam ixa, moga sihat2 hendaknya ye :) ixa, memang tema dia banyak ungu,hehe. Peminat ungu ni :)

aku tak tengok lagi gambar ko sebab mmg slow gile dia up…
so aku tgk kt rumah jela karang…
kekeke..
tp aku nk komen psl jodoh tu..
aku setuju sgt dgn pendapat ko caii..
muehehhehehe

ejal – salam jal, hahahah siot je. Kalau aku ada masa memang aku post banyak2 kat sini. Sekarang guna flickr masak aku nak post, lambat gila nak buat entry sebab kena copy sat2 html dalam tu,huhu. aaaa, nanti aku tengok fb dan jawab ye. Aku tak baca lagi,keke

salam kang..nak lagi..nak lagi..x cukup…hahaha..terbayek la weh…sangat menawan kalbu ku..muahahaha…
p/s:aku ada msg ko dlm fb weh..jwb jgn x jwb..hahaha…