Pertunangan Farah & Adnan

Bismillahirrahmanirrahim



Terima kasih kepada semua yang masih sudi singgah kat blog aku ni :) Aku hargai sesangat. Rasa terharu plak bila ada orang tanya kenapa dah jarang update blog, ceewahh. Tanggungjawab kepada kerja-kerja di ofis semakin besar dan beban kerja pun bertambah banyak. Jadi aku kena selesaikan dulu mana yang lebih utama barulah boleh layan benda ni.

Kali ni aku nak update majlis pertunangan Farah & Adnan di Ampang, Kuala Lumpur. Sebenarnya Adnan ni adalah adik kepada sahabat baik aku Dr Sarah. Jadi kali ni aku upload gambar banyak sikit untuk diaorang, hehe. Lagipun aku dah lama tak update gambar wedding kat sini :) Aku belajar main gradient dalam editing kali ni. Kalau tak kena sila bagitau ek. Layan gambar dulu ye.



Rombongan belah lelaki tiba dari Temerloh, Pahang. Aku suka dengar loghat temerloh ni :) Mungkin sebab jarang dengar. Koi rase cam nak aok cakap temerloh ngan koi je Sarah pasni, hehe. Sebenarnya member dari Temerloh boleh tahan ramai kat sini tapi semua cakap KL je terutama Kerul Shukor, hehe.



Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. Walaupun shoot sorang2 aku rasa semangat buat kerja sebab keluarga Farah memberikan layanan dan kerjasama yang sangat baik. Farahpun memang gila2 orangnya. Memang jenis suka bergambar, tak payah posepun dia dah pandai pose sendiri, hehe. Terima kasih untuk Dato’ dan Datin sekeluarga.

Oh ya, gambar last tu memang farah pandai main gitar tau :) Kat bilik diapun ada gitar lain. Aku cuba sedaya upaya nak ingat alat muzik apa yang aku boleh main. Baru aku teringat dulu masa kecik2 masa memikat burung puyuh kat kebun kelapa sawit. Alatnya dibuat dari buluh untuk mimik bunyi burung puyuh betina. Jadi yang jantan tertarik dan masuk racik yang aku pasang. Akupun tak tahu benda tu diiktiraf alat muzik ke tak, hahaha.

Untuk makluman lagi sekali, aku dah tak terima tempahan untuk bulan Mei dan Jun 2010. Terima kasih kepada yang bertanya ye. Aku juga dah mula terima tempahan untuk akhir tahun 2010 dan awal tahun 2011. Beberapa tarikh telah diisi setakat ini, alhamdulillah. Boleh email aku untuk quotation ye. Terima kasih.




Nota kaki : Aku menaruh keyakinan penuh Chelsea akan jadi Champion EPL dan Juara Piala FA musim ini. Piala Dunia tahun ni aku sokong Italy dan Argentina :)


Wassalam.

Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

iqbal ghazali – salam bro, thanks sudi singgah sini ye..:) waaa, dah duduk telok tu bolehlah ngeteh2 kalau aku turun sana,hehe..:) thanks bro..

din – hahahaha, siot je ko din..:) aku tahulah, tp tak selalu follow kedudukan liganya,hehee…:) thanks din..

kabare wae’…
t.kaseh coz sudi singgah blog aku… aku biasa2 je…
masih byk bnda kna blaja lg… aku duk kt teluk skarang…
psl job 2, merata aku pegi tp byk dlm s’gor je la.
cuma smenjak 2menjak nie, byk cover area kuala langat plak.
mengko ketemu, iso medang2 karo riko la ye…
he he he…

salam cai –
enjut lebah enjut
smpai lwn kecut
sengat lebah sengat
smpai lwn penat..

xcukup Malaysian la cai kalo xtau kedudukan liga super. hehehe..

ak suka sume gmbr terutama skali gmbr last cai, nmpk unik.. =D

Mr Fathi – hahaha, ko mesti tak pernah dengar kan,hehe..best ooo..:) thanks bro :)

zam – salam bro zam, waaaa ni lagi sorang orang yang duk kat temerloh,heheh..:) aritu tak sempat nak borak2 masa outing..:) thanks bro..

amyn – thanks amyn..:) baru belajar2 lagi ni..

huhh loghat temerloh ye…tak pernah dengar la…

boso jowo pernah la…hehe

giler la bakal pengantin pompuan tu pandai men gitar…saya just percussion jer…yela nasyid..

one – hehehe, tu candid je awak..dia memang ngah main tu..saya ada rakam video lagi..:) terima kasih ye awak..:)

Sarah – waaaa, dah agak dah..kalau dah kenal awak semua dah tentu mesti ada masa tu,hehe..cuma mungkin saya tak perasan,kekeke…:) sarah, yela tu..saya tunggu je panggilan awak ni,haha

Acai, Azra tu kawan baik Farah dengan Nan. Memang dia ada kat majlis tu hari tu. Hehe =)

p/s: Tengok gambar cantik2 camni buat rasa macam nak kawen je. Kekekeke =p

ooh, kiranya pic yg last tu candid le,ingat posing2 je
yes,2nd last is sumthing,saya cuba nak besarkan gambar tu sebab nak cuba fahami fotografi cik fesal dgn gaya,pose & xpresi subjek..
sbenanye banyok gambar yg best,gambar yg tu jugak dok kalih tengok
*EPL ma’a salamah,lyn cemplig & redy for wolkap

Sarah – Salam sahabat, waa, terima kasih ye sarah. hish awak ni..sy masih photographer picisan jelah, tak pandai lagipun..waaaaa, tu Mak Andak awak ke sarah?!! Ya Allah, sporting gila dia boleh bergambar camtu reramai,hehe…:) Orait, jap lagi album sampai,hehe

Kerul Shukor – hahahahhaa, perasan jugak ko kerul,kekeke..koi suka sangat dengar diaorang cakap temerloh..tapi sekalipun koi tak pernah dengar aok cakap kerul,kekekeke…:) ni aku ngah eksperimen lagi kerul..byk yang tak kena kat mata aku..

farah – salam tuan punya badan,hehe..farah, kena sabar ye tunggu akhir tahun,hahahhaha…:) alaaa, sy suka gambar main gitar tu sebab unik..:) thanks farah ye..pape saya call nanti..

hesrey – salam hasrey, terima kasih bebanyak ye sudi singgah sini..:)

azraain – salam azraain, waaaa ni macam kenal je ngan diaorang semua ni,ehhe..:) thanks ye.

cot – wakakakaka, siot jelah ko cot..aku baru belajar lagi ni..ko jumpa doktor kan arini? selamat pulang ke kampung cot..nanti aku ajar ko camne nak dapat kaler camni,hehe

first of all, thanks acai for the pictures!! =) I like them all…cayala bro…

tappiii…apsal letak gmbr farah main gitar tu?? adei! hilang terus kewanitaan dan kejelitaan ku…haha….

btw, thanks again!! =)

patut ler koi tersedok-sedok..ada orng nyebut nama koi plak yee..haha, nti aku ckp loghat phang ngn ko ye cai..berkerut dahi ko nti..btw, color tone best mcm selalu..

Salam Acai.

Lawa Ya Rabbi semua gambar ni!!! Paling class gambar 2nd and 3rd last. Yang paling suka tengok pulak gambar kitorang berderet kat belakang Farah tu. Impressed abis tengok Mak Andak (last on the left) boleh join in dengan anak2 sedara perempuan dia walaupun umur dia sebenarnya dah 40+! Sangat2 cantik! Tak sabar nak tengok album tu nanti. Tahniah Acai. Awak memang dah mantap gile sekarang ni. And thanks sebab jadi sahabat yang baik sangat. =)

salute r sifoo…
gmbr mmg meletups…
caii…
jom ngeteh…
nk sdut ilmu editing skit…
kekekekeke

Salam,

Yeah akhirnye ade update, teruskan update bro. Karya bro salah satu rujukan buat saye. Minat bro punye stail! Keep update, TQ!`~

aku kengkadang macam kesian lak kat fan chlesea nie mengharap sangat nak menang hahahaha..
caii bile nak ajak aku lagi caii gie nembak

atong – salam tong,hahah..yela..ko pun dah jadi orang temerloh,kekeke..:) takpe, ada lagi 3 game..mintak2 mu slip minggu ni ngan spurs,hehe…go go chelsea!!

wah kacak lar caii.kat temerloh memanglar dianyer longat memamg mendalam sikit.huhuhuu
tapi yg aku tak tahan tang nota kaki ko tue lar caii..”harapan setinggi gunung”‘huhuhuu

Intrigcinta – Salam sahabatku cinta, terima kasih ye..:)

awe – salam awe, hahaha..bisa di atur..nanti aku ajar cara yang paling best punye..:) akupun tak tahu kedudukan liga super sekarang awe,hehe

irengmanis – hishhh, ojo kayo kuie lah..:) wong bioso wae lah..podo karo wong lain,hehe

Salam sensei…nanti nak belajar gradient tu…

Macam kelantan je jadi juara Liga Super tahun ni..hee..hee

Kak Masy – Thanks kak masy,jarang pompuan terer main gitar kak,hehe…akk boleh tekan like dihujung gambar ye..tapi takde kesan apa2 lah,haha

sishoney – salam sis,hahahhahaha..takpe sis gaduh pasal bola takpe..:) sebab kita masing2 peminat bola sejati,ceewahhh…

ariffinkamil – wakakakakkakaka, siot je ipin siap ada tanda lulus,hehe..aku bereksperimen ni pin..aku rasa ada gambar2 yang tak kena aku taruk gradient camtu..tapi malas nak betulkan,hahaahaha

cai…sib baik kita satu team masa world cup.kalau tak mau gadoh lagi kan…MU akan terus berjuang hingga minit terakhir Barclay..