Amy & Syafiq, Penang

Bismillahirramanirrahim



Hari ni hari pertama kerja tahun 2010. Melainkan orang tu robot aku rasa semua masih rasa malas nak mula kerja kan? hehe. Jalan raya dah mula sesak setiap pagi sebab sekolah-sekolah dah mula dibuka. Budak2pun gembira je dengan baju sekolah baru, kasut baru, beg baru dll. Mak bapak je yang ‘agak tak gembira‘ sebab banyak keluar duit bayar itu ini, hehe. Takpelah, demi masa depan anak2 :)

Kali ni aku nak update job terakhir tahun 2009 yang lepas di Penang. Aku ucapkan bebanyak terima kasih kepada sahabat aku Sis Honey yang banyak membantu aku sepanjang berada di Penang sana. Dari tolong book kan chalet hinggalah bawak aku dan wife jalan2 sekitar penang. Terima kasih atas layanan baik yang memang takkan terbalas sampai bila-bila. Penang memang best cuma jam je jalannya kalau cuti,hehe. Layanlah sikit gambar diaorang ni ye.


Sebenarnya aku demam sepanjang berada kat sana. Bukan demam je, siap pakej batuk ngan selsema sekali. Aku shoot pun dalam demam. Nasib baik ada tenaga siapkan kerja :) Sesi outdoor tu buat kat area Telok Tempoyak, Bayan Lepas. First time juga aku shoot kat jeti2 yang selalu nampak kat dalam TV tu, hehe. Ingat nak sambung buat outdoor kat bangunan2 lama kat tengah2 pekan tu tapi tak sempat sebab dah maghrib :( Kalau nak tahu jeti ni lah tempat si Shafiq selalu memancing. Pasni bolehlah ajak wife teman memancing ye Shafiq,hihi..


Sejak dari awal Disember sampailah pertengahan Februari nanti aku shoot tanpa henti di pelbagai lokasi dan jumpa ramai kenalan baru dikalangan client aku. Seronok juga kenal ramai orang dari pelbagai latar belakang ni, hehe. Untuk akhirnya aku doakan semoga kedua mempelai Amy & Syafiq ni hidup bahagia sampai ke akhir hayat. Terima kasih yang tak terhingga atas layanan baik sepanjang menjalankan tugas. Tunggu album siap ye :)


Nota kaki : Aku dah tak available untuk bulan January hingga Mac. Sepanjang bulan Mei dan Jun juga dah tak available. Terima kasih atas sokongan semua ye. Aku janji akan buat yang terbaik untuk korang semua. Doakan kesihatan aku baik-baik je ye.

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

kak masy – hahaha, ada je yang mancing kak..tapi takkan pengantin nak mancing gak,hehe

Kak Azieazah – Salam kak zie yang dihormati, terima kasih sebab singgah sini juga walaupun bizi..:) sypun ada sikit bizi kak sekarang dan tak brape sihat gak lately,huhu

zenn – salam zenn, salam bro, huisshhh takdelah sampai aku mintak bayaran..aku bukannya terer sangatpun,hehe..boleh je..ko duduk area mana bro?

Atong – hahaha,siot je..orait tong..papehal nanti rogerlah..minggu depan ko free ke?

Salam dindaku ESAL..

Maaf agak terlewat menjengah (buka tapi tak sempat komen)..

Hmm… as usual, hasil kerja memang bagus sekali, wpun jika diperhalusi harus ada peningkatan dari masa ke semasa..

Moga kesihatan bertambah baik. Mungkin kerja keras sehingga adakala terlupa menjaga diri sendiri, sakit pun datang..

Takper, yg penting orang tersayang sentiasa menyokong walau dalam apa keadaan pun..

Hmmmm bz ekkkk…

ko gelak kan org mu yer cai takper2.jauh lar pulak job ko dok.minggu nie tak boleh ler ada kenduri lak umah atuk aku len kali ler..mgu depan lar pulak boleh..

cot – wakakaka..boleh jelah cot..:) nanti ada masa aku roger ko..alaaa, akupun selalu bagitau ko kan pun,hahaha

corneamelayu – salam bro, hish takdelah..biasa2 je lah..:)

Saufwan – salam bro, waa dah ada kat bangi ye..boleh je nanti kalau ada job aku roger2 ko,hehe..

Mr Fathi – hahahahahahahah…:) mana de kutuk MU..cuma kesian je kalah aritu,haha

cisssss…
terer amende…
baru merangkak ni…
kekekkekeke…
bile2 ms je buleh folo ko..
selagi aku free lah ;
2pn klu ko sudi laaa..
wakakakkakaa

Sis Honey – Salam sis, alahai siannya sis demam gak,hehe..terbalik plak ngan acai :) kalaulah acai takde job weekend tu bolehlah teman sis jalan2 kat sini plak,huhu..thanks sesangat sis lagi sekali ye..kalau ada job or jalan2 sana blehlah jadikan sis, tourist guide,hehe..thanks sis, semoga tahun 2010 ni sis pun akan terus berjaya dalam bidang ni..sama2 kita belajar lagi ye..

Radin Amunurasyid – salam radin, itulah..aku dari dulu teringin..dapat gak peluang shoot kat situ,hehe..:) tapi badan tak selesa dan demam buat aku rasa tak puas hati shoot kat situ,huhu

yuddin – salam bro yuddin, waaaa dah dekat tu ngan tempat aku shoot tu..:) mesti banyak kenangan kat sana..itulah, dah petang sangat, takde rezeki nak shoot kat bangunan lama tu,huhu..takpelah, mintak2 ada job lagi kat sana,hehe..

atong – salam atong, hahahaha, sian betullah kat MU..ngan leedspun boleh kalah, apadaaa..aku memang macam nak shoot kat feri tu atong..tapi macam ramai orang plak,jam lagi tu,hehe..minggu ni aku kat bahaulah tong..jauh plak ko nak follow..sabtu ahad aku kat sana..

salam cai,

uhuks.ada mention nama sis kat sini ke.xperlu le cai.sis bantu apa yg mampu je cai :).kali ni kan time cai.mana tau time sis plak nnt.kalau x cai yg tlg.mst akan ada org lain plak yg bantu kan..sis pun hepi dapat kenal dgn wife cai.mcm kami dah kenal lama je kan lagaknya~hahahaha.mst dia hepi je dgn handbag baru kan :)

sis baru kembali dr kl cai,hujan la kat sana kan.nak buat outdoor pun xleh.huhu.plak tu flash jatuh.uhuks.dan sampai je sis terus demam.ni pun tgh demam lagi.sakit badan2 tapi komitmen kerja tetap kena la gak teruskan.takkan nak bukak tahun baru dgn MC plak kan :)

tahniah cai diatas pencapaian cai sepanjang tahun 2009 dan insyaAllah akan diteruskan bagi tahun 2010 kan cai.semua full ek.mcm mana kalau sis nak book acai nnt sedangkan date sis nak kawen belum pasti.hahahahaha.letak deposit 50 hengget dulu leh tak cai :)

oklah cai,kem salam cik isteri ye.

aku ada rasa tak puas hati ngan ko lar caii tapi bukan pasal gambar tapi pasal ko kutuk MU…heheheh…woi caii gambar cun dok.tapi klu ko leh wat outdoor kat bukit bendera kat feri lagi gempak dok…minggu nie job maner aku nak ikut sesajer boleh..heheh

bayan lepas…hehehe tempat aku dulu..balai polis bayan lepas …..sek pon kat sek keb bayan lepas..sampai darjah 4 pas tu pindah..memang best ngan bangunan lama….ambil gambaq mesti layanzzz punya….

najmi – thanks najmi, aah jeti tu memang panjang gila..penat kalau jalan sampai hujung tu,hehe..

Firdaus – Salam sifu..:) alhamdulillah ada rezeki skit yang Allah beri. Cuma mintak2 kesihatan tu baik2 je :) cisss, terer abenda, aku yang nak belajar dari ko lah sifu..:) thanks bro..

acai mmg luarbiasa…bukak tahun baru, jalan jauh terus dia…Alhamdulillah, bukan mudah nak dpt peluang dan jadi terer mcm acai nih…hehehe…nak tag dgn acai sume job dia jauh-jauh…;p

apepun gambo maintain lawo² walaupun tongah domam…hehe…

superb!!! gambar yg kat jeti tu. jeti tu mmg panjang ker abg acai? tahniah bro!!!

Zizei – salam zei, hahaha..seganlah nak ajak sifuu ni..:) boleh je..job aku area2 sini je..takde luar selangor..minggu ni je kat bahau,hehe..

*aku nak gelakkan MU fan ni tak sampai hati zei sebab ramai gila budak MU keliling aku ngah monyok je,wakakakakakkakakakaka…

ejal – waaaaa bagus2, kuaters tu besar, bolehlah aku singgah jal,hehehe..:) orait, nnti aku roger ko lah kalau kat area sana ye,hehe

Mr Fathi – Salm bro, hahaha..betul tu..sebab tu aku minta doa dari semua supa aku sentiasa sihat,hehe..

cot – Alhamdulillah cot..:) thanks ye..nanti kalau free jomlah ikut aku wei..tapi seganlah cot sebab ko dah terer,hahahahaha

Aku duk kuartes kat putrajaya gak..leh la lepak2 klu turun sini weh..dtg umah jer..apedehal..kot ada job-job dekat sini boleh la aku mem folow dirimu nnt..hahaha..

salam acaii nak pakai seken photog bulan 1 bagi tau wei, aku free.. hahahahah..

nota kaki – jom kita sambut kemenangan team bersama muahahhaha gelakkan manu hahahahahha lagi..

ALHAMDULILLAH…
mmg betul² rezeki ko caii..
bak kate org² tua, rezeki org kawen.. ;)
gambar² ko mmg best lor…
tahniah

*pm pn bz mcm ko caii..kekekeke

nanba – nasib baik ko tak dapat tengok aku betapa terujanya aku bila nampak ada jeti,hahah..:) sepatutnya aku boleh buat lagi elok tapi sebab kepala aku pening gila dan demam masa tu..badanpun tak selesa,huhu..thanks nanba..aku amik deposit skitlah, takdenya nak bayar deposit rumah,haha..

ejal – salam pengantin baru..:) thanks ijal..ko duduk mana sekarang jal dah kahwin? masih kat putrajaya ke? bilalah aku nak jumpa pengantin baru sorang ni,hehe..:) thanks jal..lenkali bolehlah shoot sama2..

salam bro..macam biasa..perkataan sama..ejaan sama..mantoopp..hahaha..jeles gak aku tgk..bile la ko nak bawa aku pegi shoot ni..hahaha..dalam pada demam pun ttp mantop gak hasilnya….go..go..jowo rangers…

Alhamdulillah rezeki ko Acaii.. Mmg best tempat outdoor yg ko buat ni..

*smpi bulan Jun tu..masyuk.. leh bayar downpayment umah lar camni.