Amy & Syafiq, Penang

Bismillahirramanirrahim Hari ni hari pertama kerja tahun 2010. Melainkan orang tu robot aku rasa semua masih rasa malas nak mula kerja kan? hehe. Jalan raya dah mula sesak setiap pagi sebab sekolah-sekolah dah mula dibuka. Budak2pun gembira je dengan baju sekolah baru, kasut baru, beg baru dll. Mak bapak je yang ‘agak tak gembira‘ sebab banyak keluar duit bayar itu … Read More

Risiko Outdoor di pantai :)

Bismillahirramanirrahim Teaser shoot majlis kat Banting :) Akhirnya setelah setahun aku amik gambar wedding ni baru kali pertama ni dapat shoot kat tepi pantai. Alhamdulillah tercapai juga hajat, ceewaah. Cuma sebenarnya ramai client tak sedar risiko yang dihadapi oleh photographer bila shoot kat tepi pantai ni. Aku dah jumpa beberapa photographer yang terpaksa servis body kamera dan lens selepas shoot … Read More

Majlis Perkahwinan Amy & Shafiq

Bismillahirramanirrahim Sebelum aku amik gambar kahwin dulu aku ingat tugas photographer ni senang je. Tak lah susah sangat macam pergi kebun petik kelapa sawit,hehe. Tapi sebenarnya, bila ada job Sabtu dan Ahad kekadang penat dan sengal2 badan tu tak hilang sampailah hari Rabu. Tu belum lagi bersengkang mata menyiapkan album customer. Memerah idea dan skill editing untuk hasilkan yang terbaik … Read More