Sanding dan Outdoor Ria & Mazid

Bismillahirramanirrahim



Masa sekolah rendah dulu antara perkara yang aku ingat kalau tiba awal Muharram ialah ada pertandingan nasyid peringkat kelas dan darjah. Ada juga pertandingan azan, hafazan muqaddam dll. Setiap kelas masing2 berlatih nasyid berlawan2 suara dengan kelas sebelah, hehe. Tapi cam biasa kelas aku tak pernah menang sebab suara semua tak sedap,haha. Alhamdulillah tahun baru Islam bakal tiba jumaat ni.

Jumaat ni pada 1431 tahun yang lepas Nabi kita Muhammad S.A.W bersama pengikut2nya meninggalkan semua harta benda dan rumah untuk berhijrah ke Madinah. Jaraknya kalau di Malaysia ni lebih kurang dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru dengan berjalan kaki dan menaiki unta, cuba bayangkan!! Betapa berat dan besar pengorbanan mereka terhadap agama Islam. Cubalah korang nilai sendiri apa pengorbanan kita terhadap agama sekarang? Solat ke masjid depan matapun susah.

Aku upload lagi sikit majlis persandingan & outdoor kak ria aritu. Sebenarnya Kak Ria dan abang Mazid ni memang pemalu orangnya. Kalau nak suruh senyum memang kena buat lawak dulu, hehe. Kitorang outdoor kat tepi jalan dekat dengan rumah kak ria sebab dah kesuntukan masa dah nak maghrib :) layan sikit gambar diaorang ni.



Bekerja sebagai photographer separuh masa ni memang betul-betul menguji fizikal dan mental aku. Selain beban kerja ofis setiap hari aku juga kena berusaha siapkan kerja2 editing dan album dalam masa yang ditetapkan. Aku cuba buat sebaik mungkin walaupun badan sangat letih tidur lewat setiap hari.

Weekend jangan harap nak rehat atau sambung buat album sebab dah ada job lain menanti yang sudah tentu menambahkan lagi bilangan album kena siapkan, hehe. Terima kasih kepada keluarga kak ria atas layanan yang baik sepanjang berada di Johor Bahru. Kepada pasangan pengantin semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat, amin.


Nota kaki : Jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun ye kawan2. Ni aku ada sediakan untuk korang baca nanti ::DOA AWAL & AKHIR TAHUN::


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Mr Fathi – salam fathi, wes suwi orak kerungu kabar re riko,hehe..seng kie keisinan arek ambonglah,hehe..mengko lah gelek seng arek ambong meneng,hehe

Kerul Shukor – Salam kerul, thanks..:)hahahaha, siot je..aku nak buka kelas mengaji bolehlah,kekekke..

Diya – Salam diya, waaaaaaaaa lamanya tak dengar khabar berita..:) senyap je sekarang diya ek? moga semuanya dalam keadaan baik2 je tau..gambar tu acai dari tepi almari je diya,hehe..kena skill gak tu,keke..salam tahun baru juga diya ye

amin – owhhh, nanti aku cuba cari dan reply ye bro..thanks bagitau..

Aksi celah kangkang tak bleh blah.
TerAPIK KANG!!!

Ngantinan iki orak brani ambong ke??hehe.sblm2 iki akeh ngantinan ambong…

Selingan:Wes suwi orak ngomong jowo neng kene…Slmt tahun baru hijrah…

Acai, selamat tahun baru hijrah! Hehehe. Ingat diya lagi tak ni? Errr gambar 1st tu acai dok atas almari ke?

Radin – Salam bro radin, thanks..:) ni kat taman area skudai tu..laaa, kat jb gak ke? kalau tahu boleh jumpa..aku memang ada simpan no ko kat blog tu,heheh…:)

cikpingu – salam cik pingu, terima kasiih ye..:) nanti warna majlis pakai warna pe cik pingu?hehe

amin – thanks amin..email apa bro? nanti aku check ye..banyak sangat aku email..kekadang aku termasukkan dalam spam mail..

vinil – salam bro, thanks ye..:) chaiyok2!!

sil – hahaha, dah lama tak dengar lagu satu muharram tu,heheh..:) outdoor tu kat area skudai gak..taman impian emas..:) orait, semoga mendapat manfaat dari doa tersebut..jangan lupa sebarkan kat kengkawan lain..:)

cot – hahaha, terima kasih cot..:) aku insyaallah cuba baca doa awal dan akhir tahun tu..:) amin atas doa ko cot..

Kak Anie – Salam kak Anie, terima kasih kak ye..:) lama rasanya tak bertegur sapa ngan akk..alhamdulillah, rezeki murah sekarang..semoga dapat terus bersyukur,amin..kak, gambar kahwin tu sbnrnya ikut kepala photographer tu gak,hehe

Kak Azieazah – Salam kak zie yang dihormati, aah cantik kan kak warna pink..:) dah berapa minggu asyik amik gambar pengantin pink je,hehe..selamat tahun baru Hijrah untuk akk juga ye..terima kasih banyak2 atas doa akk semua tu ye,aminn..

angle² ko mmg best laa sifooo…
aku suke gmbr last..
cun…
ko pn jgn lupe bace doa hjg & awl tahun..
kot2 la dpt rezeki baby :P

wah, da lame xbukak blog ni, macam2 ada..
1. satu muharam detik ,permulaan, permulaan tahun Islam hijrah, perpindahan Nabi dan umat Islam, dr kota Makkah ke kota Madinah..tringat lirik lagu prtandingan nasyid skolah rendah tiba2. nostalgic!
2. outdoor tu katne? hutan bandar ke? sweet..
3. doa awal dan akhir tahun..tengkiu attach. bole prin pastu potostat bagi kat kengkawan opis ni..heheh

Salam dindaku ESAL..

wahhh cantiknyer warna baju pengantin… Shocking pink. Nampak menyerlah lagi seri pengantin baru..

Selamat menyambut Tahun Baru Hijrah to ESAL dan keluarga.
Semoga tahun baru akan lebih diberi kebahagiaan dan kesejahteraan..
dan moga akan dikurniakan cahaya mata..

aminnnnn….

Acai…tahniah…kerana berjaya menambah pendapatan yg halal biarpun penat…tapi berbaloi…dihargai orang…

Kalau sibuk…bermakna murah rezeki…alhamdulillah…

Sekarang gambar majlis perkahwinan begitu sofisikated…akak suka..itulah kenangan terindah yang bakal mengukir sejarah dlm hidup kita.

Sis Honey – Salam sis, terima kasih ye sis..:) acai akan cuba cari pose2 yang tak pernah orang buat lagi, tu salah satu target acai,hehehe..

salam cai,

finally update.mesti lambat sikit kan sebab ada task baru menanti.tambah2 dah p cuti2 sarawak.beli kek lapis sarawak.

setiap hari masuk sini mst segar dgn idea2 baru yg caii persembahkan.tahniah cai.