Majlis Pernikahan Hana & Zuraily

Bismillahirramanirrahim

Aku nak ucapkan terima kasih kepada semua atas ucapan takziah yang diberikan. Aku sangat menghargainya. Kali ni aku nak update majlis pernikahan Hana & Zuraily yang berlangsung Sabtu lepas. Sebenarnya Hana ni ofismate aku :) Jadi memang takde masalah nak bekerjasama sebab masing-masing dah kenal. Aku shoot majlis nikah ni sorang2 je sebab kengkawan lain semua bizi aku ajak,huhu..

Masa aku kenal suami Hana ni, dia kenalkan dirinya sebagai Leleq. Jadi sepanjang majlis sampailah majlis persandingan aku panggil dia Leleq je. Pagi ni buka kad kahwin dia baru aku tahu nama dia Zuraily,kekeke (sorry Leleq :P). Aku suka bekerjasama ngan diaorg sebab masing-masing ceria je. Macam tak sabar je nak kahwin,hahaha. Layanlah gambar diaorang ni ye.



Sebenarnya walaupun dah agak banyak job wedding aku amik, aku masih jumpa dan belajar benda-benda baru setiap kali aku jalankan tugas. Itu yang seronoknya amik gambar ni. Ia buat aku sentiasa improve diri aku sedikit demi sedikit.

Eh lupa aku nak bagitau. Leleq ni kerja kat Istana Klang tu tau. Jadi kalau nak tengok Outdoor kitorang kat Istana tu, nantikan entry perkahwinan diaorg pasni,ceewahh. Kat Istana tu beb!! Nanti kalau orang kata pernah amik gambar kat Istana ke tak, aku jawablah dah pernah,hahaha.*yela2 aku mmg batak :)

Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

izda – alaaa kang, biek nyong asek baru cekel kamerapun kayo riko gak,hehe..wes suie keneklah jikok gambar cantik2 skit,hehe..:) riko kumpulkanlah soklan2 ne angger ketemu nyong,keke

yeah.. seng temenan gak tp hasil nyer lom puas lg mcm ko pnyer…akeh seng aku arek rujuk karo riko.. kdg angger nang tt aku koyo blur orak reti arek nakon opo2.. huhuhu..

izda – hehe, itulah, wes enek kamera kabih kon jikuk gambar..:) wes enek sb600 kuie, riko wes kenek blajar jikuk gambar seng temenan..sbb gear mu wes lagi best dari aku,kekeke..

paman ku ejek nom.. brayan wong umah ku pn eneng…. aku d kon gowo yo keneng melu.. ontong2 keneng jekok gambar skali.. hehe

izda – itulah pasal..ko asyik bizi je,hehe..:) lor, wes gedi paman ne wes tunangan,hahaha..

klu ko ader job lg bg tau la.. kot aku free.. mggu ni mcm nk ikut ko gak.. tp kne p jhor lak follow paman aku tunangan..

fathiyyah – slm awk, waaa ada mail sy ye? smlm sy takde kat ofis..:) nanti sy check dan reply ye..thanks fathiyyah..:)

Radin Aminurasyid – slm bro radin, itulah..aku masa dapat masuk tu takjub sampai blank nak amik gambar apa,hahaha..tengoklah nanti, kena mintak kebenaran pengantin untuk publish gambar2 tu,huhu…

mama – thanks mama ye..:)

izda – salam, thanks bro..bila nak ikut shoot nih?hehehe

Kerul Shukor – Thanks kerul..alaa,aku belajar dari ko gak sbnrnya,hehe..:) kalau ko komen pasal gambar2 aku mmg aku alu2kan kerul,hehe..

mdnurie – slm bro, wakakakka siot betul ko..siap tabur racun kat sini,hahaha..takpe, aku masih kental lagi ngan nikon, racun canon tak kuat kat keliling aku,wakakaka..

ct – slm ti,hehe..nantilah upload..lum edit lagi,hihi..

kak masy- slm kak,hahahahahaha..jawe yang batak kot kak,hehehe

zam – thanks zam, mintak tunjuk ajar kalau ada yang salah silap ye..

Khairul Faizin – perrghh otai suda mari,hehe..thanks bro..alaa, sepatutnya aku kena menuntut lagi ngan bro tau..:) thanks sudi singgah sini ye..kalau ada masa blehlah jumpa tt ke,ceewahh..

salam senpai :)
err..umur pengantin ni brp eh? sbb yg lelaki tu nama dia (lelek) mcm fmliar..

gmbar best! err..abg faisal, tu cdgb saja2..sbb tiba2 terPK..nnt abg rashdi pun falin nk ckp mende yg sama :P

lawa-lawa gambar abam acai…pakai nikon kan..???hehehe…xpe2 nanti klu acai bnyk duet masuk laa group kami…hehehehe

P/s: racun….hehehe

kak qaseh – slm kak,heheh..janganlah jels kak ye..sy dapat masuk lagi tu tau,hahahah..:) thanks kak ye..

one – slm awk, heheh, memang sengaja masukkan..kalau ada real camne?hihi..aah, nanti kalau pengantin tu bagi publish baru bleh.kalau tak, tak dapeklah nak nengok,hehe..

Romzi – slm bro, thanks atas kata2 semangat ye..:) aah, masa mula2 aku tengok aku rasa macam iras2 sapelah dia nih,hehe..adalah skit kot :)

Salam Acaii..selamat kembali ke dunia Photog. slps melalui zaman kemanisan..huhuhu..

Aku tgk..Pengntin laki ni ada iras Saiful nang la plak..

salam.. oh kiranya frame dan tulisan2 itu cik fesal memang masuk sekali dlm gambar real2..
ok la tunggu gambar istana2..barulah masuk, pasangan raja seharilah katakan

salam Acai,

Elllleh lohattt amik gambar kat istana..huhuu

akk hari2 lalu depan istana Melaka ahhahaha…

semoga semua berjalan dengan lancar seperti biase….

Sis honey – Slm sis, hisshh takdelah sis..nak cuti sekolah je ni ada job kahwin..kekadang kena buat kerja2 ofis plak,hehe..kalau ada sini dah ajakpun sis..:)

cot – Slm cots, thanks..alaa, aku budak baru belajar lagi,hehe..wakaka, ko jauhlah cots kat bangi sana..ni kat klang..:)

Sarah – Slm sahabatku sarah, aah kekadang mood pengantinpun mempengaruhi photographer tau sarah..kalau photographer ada mood maka idea tu mmg lebih senang datang,ceeewahh..waa, ada yang sama ke sarah? alaa, takpe yang penting gambar tak sama..lagipun benda tu takde trademark,huhu..thanks sarah bagitau ye..dan thanks juga atas doa tu..:)

amm – hahahaha, aku terlupa ko lah amm, serius..:) kalau aku tahu mmg dah ajak ko..aku callpun member2 area klang ngan s.alam je..semua bizi je,huhu..lenkalilah aku ajak,keke..weekend free?

Salam Acai.

Alhamdulillah. Selesai dah nikahnya. Kan best dapat bekerja dengan pengantin yang mudah senyum. Hehe.

Hari tu saya ada jumpa seorang photog ni kat Flickr. Dia punya editing style macam awak la. Maksud saya, yang black frame tu. Sebijik. Ada orang dah copycat awak kot. Hehe.

Semoga semakin dimurahkan rezeki ye Acai.

salam..cai.
spt biaselah…
hasil dr ko mmg cun…
pengantin pn cun…
yang xcun nye ko xajk aku shoot..
mwahahahhahaha

salam cai,
setiap kali isnin.sis mst ternanti2kan entri sis.sbb sis tau hujung minggu cai mst ada job jer.dan sis nak tgk hasil2 cai yg semakin hari semakin segar.apsal xajak sis tag dgn cai je *wakakakaka*