Cerita Selepas Kahwin

Bismillahirrahmanirrahim


Alhamdulillah, majlis kat rumah aku dah selesai. Walaupun kampung aku dilanda banjir besar tetapi majlis tetap berjalan lancar. Aku ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua teman-teman dan sahabat yang sudi hadir ke majlis aku. Maaf sekiranya ada yang tersesat cari lokasi baru majlis tersebut ye. Maaf juga kalau aku tak dapat layan semua yang hadir ke majlis tersebut. Aku hargai sesangat kehadiran korang semua.

Oleh kerana ramai gila yang tanya gambar (sampai penuh inbox aku wei), aku taruklah 3 keping gambar, cukuplah:) . Gambar dari kamera aku dan gambar dari Official Photographer (OP) yang juga merupakan sahabat aku didiz (www.fotokahwin.com) dan pevey (www.peveyhack.com).



Selepas habis majlis terus kemas rumah aku yang banjir. Sampai harini pun tak siap lagi. Habis perabot dan barang-barang dalam rumah rosak,huhu. Sampai sekarang aku masih demam sebab keletihan mengemas rumah. Takziah untuk orang-orang kampung aku juga. Nanti aku update pasal banjir plak.

Sebenarnya selama kita hidup ni kita takkan pernah terlepas dari dugaan dan ujian dalam semua aspek kehidupan. Namun semua musibah yang melanda pasti mempunyai hikmah dan pelajaran yang bolah diambil asalkan kita lihat dari sudut yang positif. Wallahua’lam.


Nota kaki 1 : Terima kasih kepada member2 photographer yang datang kat majlis aku. Ada orang cakap aku macam artis ramai gila photographer amik gambar,wakakaka.

Nota kaki 2 : Terima kasih atas semua ucapan yang diberikan sama ada melalui blog ni, sms atau call. Maaf aku tak sempat reply semuanya dalam keadaan sekarang. Tunggu aku benar-benar sihat nanti ye. Aku hargai sesangat.

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

tahniah acai n isteri..lewat plak aku ucapkan..ehehe baru terbuka ko punya website nie..n br tahu ko dah bertemu jodoh…muga kekal bahagia hingga ke akhir hayat…cepat2 dpt bb

salam acai…. wawawa.. dah kawen ker???? dah lama tak jenguk umah acai ni terlopeh den biter pasal ko kawen :P heheh… anyway, congrats k… semoga berbahagia hingga akhir hayat…

tahniahhhhhhhhhhhhhhhh acai… sungguh lama x tau citer… tahniah skali lagi…. tahniah! singah blok kite ek…

Salam, selamat pengantin baruuuu tup tup dah ade dot com yer.. lama tak jengah fotopages awakkk.. nurul cakap sampai ati tak jemput g kenduri awakkk..hihi

arasis – slm izza, lamanyalah tak dengar khabar cikgu nih,hehe..moga sihat2 je izza ye..thanks atas ucapan tu ye.bila nak kahwin nih?hehe

goge – waaa, nanti kahwin jgn lupa jemput tau,hehe..:) ciss siot je..bagitau jelah, dapat jadi orang kampung aku lagi tu,hehe..tahniah bro..

Broyoes – slm yoes,perrrgghhhhh siot je diam2 dah bertunang,hehe..nanti aku melawat blog ko yoes:) lama gile tak jumpa ko..aritu faizul ngan roba ngan wak datang umah aku..ko je tak datang,huhu :P

salam pesal….
selamat pengantin baru aku ucapkan kat ngko…malam sebelum tu aku dah call tp ko tak jwb…sibuk agaknya…apa2 pun tahniah aku ucapkan…aku pulak baru jer bertunang 1 mei lepas…kalau ngko nak tgk aku dgn tunang aku, layarilah blog aku di http://www.broyoes.blogspot.com…oklah, take care buddy!

Salam, tahniah la. Dah kawen rupenya ko, tak jemput pon… :P

Hahah :D takpe, nanti aku kawen aku jemput ko. Awek aku orang bukit changgang, dekat je dengan umah ko tu…

Kalau aku cakap maybe ko kenal… hahah

alhamdulillah, slamat jugak kahwin bro sorang ni. izZa dah lame x update ngan kisah2 member2 blog, tetibe dpt tau bro nak kawen. kite pulak tlebih sronok.ekekkeke..

tahniah!! smoga kekal hingga ke syurga =)

cikscarlet – slm awk, waaa lamanya tak dengar khabar..:) thanks atas uacapan tu ye..

kuizikel – thanks bro atas doa tu ye..smoga bropun berbahagia sampai akhirat nanti..:)

ikoko – hehe,slamat berbahagia gak ye..:)

slamat pengantin baru acaii * wife…sungguh padan bagai pinang dibelah 2… (fuh puji tak ingat).. smoga dpermudahkan la segala urusan ….

azim – alaaa kalau ko datang mesti best bro..bleh tengok cacing yang dalam keadaan bahaya,hehee..:) tapi takpe, aku faham..smoga ko dan family baik2 je ye..

sam rais – slm bro, thanks sudi singgah dan bagi ucapan ye..:) alaa, tu member2 aku je,hehe.ko pun apa kurangnya..photographer hebat gak..:) thanks anyway bro ye..

kerul shukor – thanks kerul datang malam tu..tt bangi takkan aku lupa punyelah,hahaha

Glizzy – slm bro.thanks atas ucapan ye..aku tak pegang kamera aritu..takde orang nak pakai kamera aku,huhu..nanti aku dapat satu gamabr best aku suh ko edit tau,hehe..thanks bro..:P

noamie- slm kak noamie, lamanya tak dengar khabar berita, moga akk sekeluarga sihat2 ye..thanks atas ucapan akk tau..:)

sirreh – its ok bro..ada masa kita jumpa..kat tt ke,hehe..:)

nano – waaaaaaaaaaaa dah nak kahwin gak ye,hehe..tahniah nano..nnti jangan ikut acai..taruk gamabr kahwin byk2 tau,hahahaha…thanks anyway..

Kak ros – slm kak ros yang dihormati..terima kasih atas nasihat dan kata2 tersebut ye..sy hargai sesangat.

sitizya – slm ti, thanks atas ucapan tu ye..:)

sepet_kuku – alahai sedihnya dengar alyn, maaf sesangat ye..nnti acai email lyn ye..:) terima kasih atas ucapan tu lyn tau..smoga hidup lyn sentiasa berada dalam lindungan dan rahmat dariNya,amin.

kak ila- kak, thanks datang ye..kak, orang demamlah aritu,huhu..panas pun badannya..mukapun macam takde mood je,hehe..thanks kak tau!!

meen – thanks meen atas ucapan tu ye..kat sini sampai banjir tau meen,hehe..

zool – thanks bro..alaa takpe, takde hal punye..:) aku faham, lagipun ko jauh zool..

kasih – thanks datang aritu tau..:) apesal tak tegur2,huhu..lokasi majlis tukar tu mmg last minit..tak sempat nak bagitau semua orang..tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar..sebab dah bubuh papan tanda byk,hehe..thanks lagi sekali kasih sudi datang ye..

Kak masy – thanks kak atas ucapan ye..alaa, takpelah kak, faham..:)

fea – slm kak, biasalah kak sekarang perniagaan makin maju..mesti makin sibuk,hehe..apapun thanks kak tau..:)nnti sy rekomen kat member2 sy bridal akk tu ye.

amm – thanks byk2 bro..dan thanks gak sudi sampai rumah aku,hehe..

muiz – hehehe..alaa muiz, mula2 memang tak reti sangat nanti dah biasa mesti ok punye..turun tt nanti aku nak tengok gambar,hihi..

fysal – waaa kembar aku rupanya..thanks sal atas ucapan ye..lama tak bertegur sapa ngan ko..moga ko sekeluarga sihat2 hendaknya ye..nnti aku melawat ko:)

herni – slm puan herni..it’s ok..mesti awk sibuk aritu..:)

shairufaiz – thanks bro atas ucapan tu ye..:) best kahwin? kahwinlah dulu wei?wakakaka

makchique – slm makchique yang dihormati..:) thanks sesangat sudi datang jejauh dari singapore ye..:) appreciate that so much tau!!

Tahniah!!!!!!!!!!!!!
1.Cinta bukan sekadar dibibir….hati lain bicara.
2.Perkahwinan bukan sekadar tanggungjawab tp kejujuran.
3.Isteri bukan hak milik, tapi ANUGERAH.
Hargai dengan kejujuran dan kesetiaan. Semoga benar-benar saling menyayangi dan bahagia hingga ke akhir hayat. AMIN

alaa..kedekut tao
3kpg je..hihi
alhamdulillah..wlaupun terselit skit dugaan tu,
tp semuanye berjln dgn lancar..
slamat pengntin bru dr bakal pengntin jgk,
hiks :p

tahniah acaii,…

sorry aku x dpt dtg ko punyer kenduri, ikutkan nak dtg tp terpaksa balik kg, kenduri adik aku dah nak dekat, kena tolong bapak aku…

dari sirreh [silverpicture.blogspot.com]

tahniah acai…dah kahwin ghupanya dia…semoga berbahgia hendaknya hingga ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang baik2 n sempurna kelak..insyaallah.

~Uiks, astaga.. Sorry acaii, aku btui2 xtau hng pnya event ni..
Aku mmg bz skit dlm 2-3 mggu ni, lupa nk check internet apa sume..

(,”) Selamat Pengantin Baru utk hng..
Bak mai la picts barang sekeping dua utk aku edit khas utk hng.

pehhh..bukan calang2 yg jadi op kau
rugi tak dapat datang..aku ade job hari tu
ape2 pun tahniah cai..moga terus dirahmati
dan kekal keakhir hayat..:)

slmt pengantin baru.. moga menjadi suami dan bakal ayah yg baik.. isteri & anak itu sesungguhnya adalah amanah Allah..

aku tak dpt dtg kenduri ko, wlpun sabtu tu mmg aku & parent ada kat kl (tapi day trip) pergi merisik utk adik aku.. kalau aku je anak beranak mmg aku dah stay kl mlm tu & pergi kenduri ko esoknya.. sorry ye acai..

ps: kalau aku & safir pergi, bertambah 2 org lg photog kan..hehe

huhu!
kawen sampai demam beb!hebat…
ekeke..(kidding!) ;)

cian..umah awak banjir..
kalo bitau kasih,bleh gak kasih tolong kemaskan umaah cikit2..
hehe..kasih ada experience kemas umah time banjir ni..
penat mmg tak hingat dunia la..

masa pi umah awak tu, blur gak la.naper xde orang.yelah, saya bknnya x ingat umah awak.. huhu..2-3 kali gak la round kampung awak tu.. :P

ghupa-ghupanya change location daa… hihih..

nway…mmg cam artis pun awak aritu..
ramai giler yg amik gambar..
apapun..’artis’ kita ni tetap senyum…
tu yang gua tabik spring tu.. =)ekeke..

so..acai..
moga happy ke akhir hayat..
rumahtangga yang diberkati selalu..
murah rezki…
jadi suami dan ayahanda yang baik..dan…
dapat anak2 yang soleh…
tahniah my pren! ;)

(pjg lak komen aku.. huhu..sowie)

acai..selamat berbahagia. Tahniah dan takziah atas musibah banjir..harap acai cepat sembuh ya..

and sorry again tak dapat dtg..

wahh..smpai sini jer..terus feeling lagu inteam

mana gambar knduri kat RTB??
akak nmpak muka ko agak kusam le dik..dlm pakaian brown kaler.
mungkin time tu kau dah kpenatan kut..

salam…

alhamdulillah…

segalanya dah selesai…

tunggu gak kad kahwin kad letter box…tapi tak de…faham aCAI bzzz…

Tahniah…hepi sgt bila sahabat kite yg sgt baik…sudah melangkah ke fasa 1 dlm hidupnya…

Sedih + hepi…sedih tak dpt dtg…blog nie pun pas borak dgn kak kasih tgk ader link blog aCAI…tgk blog baru rupanye…faham…aCAI bzz…

apa pun..Tahniah…semoga kekal ke akhir hayat…cecepat dpt baby tau…hehehe

jaga diri n isteri bebaik…okay…papai..

alyn..sahabatmu…

salam caii

selamat penagtin baru. sorry la tak dpt dtg wedding ko, kakak aku demam la… so tade la driver nk g. hehehehe.

anyway, aku doakan ko bahagia hingga ke syurga. chewah!!

tahniah…abg acai…huhhuu first aku mohon maaf sebb tkdpt hadir atas hal peribadi sikit…hehehe apa mcm skrg dh ada bini?best tak?kasi tips laaa kat aku yg bujang nie..heheheh

salam acai..dah lama benar aku tak bertanya khabar dengan ko sejak ko dah out dari team msjbox dan menutup blogspot ko..apa-apapun taniah dan selamat pengantin baru acai..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

tahniah.. best gambonyer.. aritu aku join shoot best gak.. tp gambo mmg x cun.. maklumla lom reti nk setting aper yg ptt..hehe.. selamat pengantin baru..

acaiiiiii…

:((

tension btl akak tauuuu…

akak da lama x masuk blog acai sbb bz sgt2….post box pon akak x jengah2 until la last sunday malam lps balik dari cari brg2 pengantin….rupenye ade kad kawin acaiiii :((

adoilaaa…sedih gile akak…x dpt gi majlis acai…

geram giler ni….

anyway acai…akak doakan acai berbahagia dari dunia hingga akhirat..dan semoga perkahwinan acai berkekalan hingga hujung nyawa…

oh ya…jemput2 la masuk web bridal akak… http://www.sriyanti.com
kot2 la ada kawan2 nk kawin ke member2 ke..rekomen la akak yer…hahaha…

cpt2 timang baby k!tahniah skali lg!

sori sesngat x dpt pegi kenduri acai. akak x g sbb xde mmber je huhuhuhuhh. apepon selamat pengantin baru ye adikku :) nanti bile lps bln 6, akak cube kasik adiah kawen yg spesel sket. akak try laa eh eh

nanti letak lg tau. eh kite sama2 x sihatlah plk. huhuuh

banjir le pulak.. ermm.. dugaan betul eh.. huhuhuuhuh