Tag bersama Avicenna Studio’s

Bismillahirrahmanirrahim.

Weekend lepas aku tag ngan Avicenna Studio’s bersama founder dia fairuzismail shoot satu majlis nikah kat Masjid Wilayah. Selain tu ada juga 2 orang photographer otai iaitu Zayd dan Kerul yang shoot sesama. Pertama kali aku shoot kat Masjid Wilayah ni. Memang cantik gilalah masjid ni. Architecture dia memang superb. Kalau korang nak nikah lagi baik korang buat kat sana, mesti photographer suka,hehe.

Satu yang unik pasangan ini ialah suami pengantin perempuan ni berasal dari Australia. Pertama kali gak dapat shoot mat salleh ni. Selain tu pertama kali gaklah (berapa banyak pertama kali daa) aku dengar lafaz nikah dan khutbah nikah dalam bahasa inggeris. :) Aku terfikir, boleh ke aku request nak akad nikah dalam bahasa jawe nanti?haha. Dahlah layan sikit gambar diaorang sebelum aku tambah melalut :)



Skin tone diaorang ngan kita memang berbeza betullah. Senang je nak shoot berbanding kulit orang kita yang bermacam2 tone kaler,hehe. Nanti ada masa aku upload plak gambar aksi kitorang yang gila-gila selepas abis majlis berkhatam kat surau tempat tinggal pengantin. Memang tak bleh blah abislah. Nantikannya di pawagam berhampiran anda!!! (ok, aku lebih2,hahaha).

Nota kaki : Kebanyakkan masa aku guna 50mm 1.8 dalam majlis tersebut



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

fairuzismail – thanks bro sebab ajak tag ngan ko..:) lenkali blehlah ikut lagi,kekeke..

azim – mula2 aku dengarpun macam pelik gak zim..:) tapi lebih kuranglah..kalau ko biasa tengok cite orang putih kat church tu..tapi ni ikut agama kitalah..:) lenkali aku nak rakamlah,hehe..mana aku nak ingat wei..

cai.. type blk apa lafaz nikah dlm english.. cam pelik je kan..
“i herebey declared bla bal bla ke”

ikhwanmuda – slm bro, thanks sudi singgah sini..hehe..typo memang di sengajakan camtu..:) memang tak bagi orang baca,hahaha.

Fathiyyah – slm awk, waaa patutlah dah lama tak nampak..:) thanks ye..alaa, masih belajar2 lagi ni..fotopages tu dah jadi sejarah,ceewahh..

faeizah – slm puan faeizah yang sedang ceria berbadan dua,hihi..:) terima kasih..nnti sy try request utk bahasa jawe ngan tok imam ye,hahah..

Kak Azieazah – slm kak zie, moga sihat2 hendaknya..:) betul tu kak, memang tak boleh cepat puas hati..sampai sekarang sy masih tak puas hati ngan kerja sy tau,huhu..rasa macam byk gile nak kena belajar..thanks kak ye..

Amboii… macam gaya dah nak menikah jerrr…

Frust ler Kak Azie macam niiii…. Hikhikhik! > aku plak yang melalut..

Hasil kerja kreatif ni memang perlu teliti.. Bersyukur tapi usah cepat berpuas hati.. sbb nanti tak improve..

All the BEST to ESAL…

biasselah hasil kerja acai semua cantik2. :) boleh kot request dgn tok kadi..acai nak akad nikah dlm bahasa jawa..yg penting sah! hehhe

Salam bro.Lama sgt tak singgah sini.Tadi lawat fotopages,tup tup tgk bro dh ada blog sendiri.Macam biasa la,sy kan suka tgk gamba org kawen. Waaa,lawa la gamba kawen pasangan ni.
tone warna dia lawaaa..

good Job bro! hihi

kak kaseh – slm kak..:) hahaha, tapi kalau semua orang jawe nak gelak pe kak,hehe..lainlah ada orang melayu dalam tu,kekek…

nanba – slm bro, thanks bro..:) akupun mintak2 satu hari nanti dapat client camtu sendiri,hehe..

zam – thanks bro..:) sila beri tunjuk ajar..

xmindfreakx – slm bro,hehe..aku memang suka guna 50mm..kalau buat custom albumpun gambar cantik skit,hihi…cisss, jangan haraplah liverpool bleh pintas chelsea lagi,hahahaha

Sarah – Slm sarah sahabatku, aah mesti best kalau dapat handle majlis yang pengantinnya bukan kulit melayu..eleh sarah, janganlah perasan ye..even sy tak kenal dia tapi sy takmo awk kahwin ngan dia,hahahahah..:) orang malayulah lagi best sarah..abis kempunan ramai orang kalau awkpun kahwin orang rusia tu,hihii..thanks sarah ye..sy masih baru dan masih belajar lagi..:)

Salam Acai. Maksudnya awak suka la kalau dapat handle majlis yang pengantinnya bukan kulit Melayu ye? Awak tunggu majlis saya nanti. Ivan Petrovich Mikhaelov. Pure Russian gitu. Huhu.

p/s: Apapun, saya setuju pasal tone warna kulit tu. Effect dia berbeza kan. Nampaknya makin lama makin hebat awak Acai. Gambar pun makin berkualiti.

haish…jeles…guna 50mm sahaje…acai…tahniah masuk semi..whoahaha…duduk no 2 tuh tak lama kan…bila nak turun balik tangga ke 3?

mass – slm mass,hehehe..alaa lelaki tempatan ramai lagi mass..tapi semua tu kan jodoh..manalah tau mass dapat orang arab ke,hihi…

kerul shukor – thanks kerul..:) best shoot ngan ko aritu,hehe..weiii kat kamera aku mana ada gambar gile tu..aku ngah tunggu dari kamera ko ngan zayd..kan aku pelakon dalam tu,hahahahaha…

klu bleh mass nak lelaki tempatan…x bleh blah…mcm abg acai nih…hak..hak..hak…

Zool – slm bro,hehe..insyaallah nanti kalau masanya mesti kahwinlah en zool kita nih..tapi jgn lupe jemput aku, nak shoot gambar ko,hehehe…:)

herni – slm puan herni, sudah2lah tu awk..:) brapa kali mau nikah daa,hahaha..takpe, semua tu akan jadi kenangan terindah tau..:)

k.ila – slm kak, hahahahaha mandai je akku ni..sy sihat jelah kak..nak angau kenapa plak?hihi..aah, mesti anak diaorg cute je..kak ‘memang tak bleh blah’ tu sbnrnya maksudnya sypun tak tahu..ia ikut pemahaman sendiri bergantung kepada situasi,hehe..

kasih – huhu alaa nak buat camne..nak cari rezeki lebih,ceewaahh..:) insyaallah ada masa nanti sy inform ye..

snm – slm falin,waaa bagus2 terangkan maksud tu,hehe..:) aah, lebih kurang gitulah maksudnya,thanks falin..

cot – slm cot,thanks bro..jomlah join shoot lenkali cot..

utk k.ila..

x bleh blah tu mcm ni

– x kena
– haru biru jadinya
– x masuk lgsg

ianya berkait dgn sesuatu peristiwa tu..mcm abg faisal ckp x blh blah tu kan, means haru biru jadinya keadaan dia dgn kwn2 snap pics kt tmpt tu.

**abg faisal, sorry tukg jwb kejap, tp klu ada penambahan, tmbh lg :P

aduhh!! bila yer?
kasih free jer..
Acai la.. bz sokmo..
time weekend ada jer keje nyer.. :(
abis camno?
ermm..nanti inform kasih yer.. :)

Salam dik..
mcm ‘orang tak sihat’ jer..cara kau bcakap niii??ohooo..tengah di kerumun langau agaknya..(angau);p

wauuu..mosti nanti anak mereka ‘comey2’.akak ada rakan blog .pompuannya orang jawa dari k.selangor.lakinya pensyarah australia.ala aiii..anak2nya..comey2 rasa nak cubit lakkkk pipi they all.:D

oh ye akak nak tanya..pgunaan perkataan baru remaja skrang “Memang tak bleh blah”

ape bnda tuuuu????uhuk!uhuk!! maklumlah akak ni kan dah tua..mana paham dgn wording tu semua:(

Kasih – slm cik kasih, thanks awk..jangan lupa suh sy amik gambar nanti tau,hehe..kat masjid tu lagi best,hahaha..kasih, bila sih mau tengok projek cacing ni?hihi

nge…nge..suke…suke tgk gambar2 yang awak amik…

ni dah tak sabor nak suh awak amik gambar saya kawen ni..
hihi… ;)

ermm..ibu saya pon suh saya nikah kat masjid tu..cantik..
erm..insya-Allah.. hehe… ;)