Majlis Pernikahan Rosliana & Azami

Bismillahirrahmanirrahim

Fuh, rajin gila aku update. Baru semalam buat entry dah ada entry baru,hehe. Macam takde kerja ke je,haha. Kali ni aku nak tunjuk Majlis Pernikahan antara pasangan Rosliana & Azami kat Senawang, Negeri Sembilan.

Terima kasih kepada sepupu aku, Yanti yang perkenalkan aku kat dia. Ni kali pertama aku jumpa pengantinlah. Tapi tak kisah sebab memang dah bersedia jumpa sesapa asalkan tak kena tangkap gambar makhluk asing kahwin,haha (haa, mulalah nak mengarut tu!).

Rosliana ni memang pemalu orangnya. Masa mula-mula jumpa tu memang susah sikit nak senyum. Tapi bila dia dah selesa memang senang bekerjasama. Hubby dia Azami tu baru kenal tapi macam dah pernah jumpa je, ramah. Aku doakan semoga korang berbahagia hingga ke akhir hayat seterusnya sampai ke syurga,amin. Korang layanlah gambar banyak gila aku upload ni,hehe



Oleh kerana aku shoot sorang2, masa ngah berehat aku cuba reverse lens guna 50mm..:) hasilnya dapatlah gambar cincin kat atas tu. Nak dapat sekeping tu adalah dalam 15-20 shoot aku try,haha. Takpe, usaha tangga kejayaan :) Lenkali aku nak buat lagilah,chaiyok2!!

Ramai tanya aku dah berapa lama aku amik gambar wedding ni. Sebenarnya aku belum sampai 4 bulan pun amik job2 berbayar ni :). Memang banyak yang perlu aku perbaiki setiap masa sebab aku masih dalam proses belajar. Jadi tak adillah nak compare aku ngan photographer2 yang dah lama bertapak maupun profesional dalam bidang ni. Sila beri tunjuk ajar kengkawan semua :)

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

nurul aini – Slm kak, hish takdelah banyak sangat kak,hehe..sebab masa tu tag along je..masih belajar2 lagi..:) tak payah bayarlah..sy emailkan nanti kak ye..tq.

ok acai nanti bgtahu akak. agak2 ada bape shoot ye? kalu byk sgt ada ratus2 kena laa hulur2 sikit kan. org banting gak ye. sama laaa. hehehe. akak excited nie. tau. thanks :)

Kak Azieazah – slm kak..:) aah praktis bleh jadikan kita jadi lebih baik,chaiyok2!!! bleh je kak, sy jadi tukang tangkap gambar..diskaun baik punye utk akk,hihi..

Practice makes perfect..

Teruskan usaha..

Nanti kalu andai kata Kak Azie nak terima menantu.. kasi discount ekkk….

Hehehe…! (ehh discount gak ker kalu menantu Kak Azie tu adalah tokey kamera ni gak?) hihihihi..

nurul aini – slm kak,thanks sudi singgah sini ye..:) alaa kak, jauh lagi sy nak sampai taraf sifu sy tu,hehe..gambar2 akk byk kat PC lama sy kat umh..nnti sy cari pastu sy antar kat email akk ni ye..:) terima kasih kak..

Zam – hehehe, perasan gak ko zam..tu dihilangkan buat sementara waktu,hehe..nak tukar ayat lain kot,hahaha..

AM – waaa, puan am..:) moga sihat2 bersama hubby tersayang..lama gak tak singgah sana,huhu..thanks am..masih belajar lagi nih,hehe

diya – slm diya, muahahahahhahaa..aah acai jadi spriderman diya, siap ada custom lagi tu tau,hahaha..thanks diya..:)

acai, gambar kedua tu awak jadi spiderman ke apa? panjat dinding eh? hahaha

p/s-sangat suka gambar kasut tu cai =)

Kak Kasih – Slm kak kasih,waaaa lamanya tak dengar khabar.moga sihat2 hendaknya..terima kasih kak ye..:) sy masih belajar lagi ni..blehlah amik gambar akk nnti,hihi..

fea – Slm akku, terima kasih kak..sy memang suka buat sesuatu yang baru..salah satu proses belajar gak tu tau,hehe..blehlah hubby akk join kitorang TT kak..dah dekat Dengkil ngan Bukit Changgang tpt sy tinggal..bleh berkongsi ilmu dan pengalaman..:) waaa, sy memang senang hatilah kak,sebab tu makin berisi,hahaha..

cantik2 la gmbr acai snap tuh…

full of romantique sense…

nnt leh la ajar2 skali hubby akak…**psstt..hubby akak kg kt dengkil tau…hahahaha!

anyway…tgk gmbr acai mcm da berisi sket la…hhmmm…hati tgh berbunga bahagia ni,kan??

salam bro…. huhuhu makin lama makin dasat ni skill… nnt bole suruh bro tmbk2 lak pic akak yer hehehe…

harus akak book adik akak tuk majlis kawin nnt hahaha…

Zayd – thanks zayd,hehe..aku byk belajar dari korang semualah..:) MU dah tak glory sangat dah,wakakakakakakaa..

cot – hehe, nanti aku ajar ko chot..senang je..ko pun dah ada 50mm..:)

nanba – hehehe, meniru adalah satu dari proses pembelajaran gak..:) baru leh bentuk identiti sendiri nanti,hihithanks bro..

ejal@jai – haha, nak ikut gi mana ejal? aritu kan dah ikut aku,keke..jomlah..

kerul shukor – muahah, ada gak yang perasan..aku saja tak letak, nak tengok camne,hehe..

ila nursalida – gambar tu tak panjat ila..cuma berdiri atas katil pastu angkat kamera tinggi2,hehe..tak tengok kat view finderpun..:) sbnrnya kan ila, kekadang benda tu request dari pihak pengantin..mungkin nak jadikan cerita sebelum dan selepas..it’s part of photographer job..

hayam – selamat abis exam dan balik ke malaysia ye wak..:) nanti bleh tunjuk amik gambar kakak kawin,hehe..aah, gambar tu panjat katil pengantin :)

peveyhack – muahahahahaha, siot je ko nak kahwin lagi,wakaka..thanks sifu singgah sini..

shairulfaiz – muahahahahaha, ni hasil tunjuk ajar ko lah bro..nantilah aku sampaikan,hehe..manalah tau bleh kenen2kan,kekekek..

seperti bese la cai…hasil dr ko mmg terbaik..nnt jgn lupe ajr aku teknik reverse lens tu….kekekekkee

salam..

tengok gambar2 kahwin yang awak tangkap ni, buat saya rasa tak sabar menanti hari majlis kakak saya nanti…
[cepat la exam..nak balik m’sia~]

p/s: gambar no.2 tu awak panjat katil pengantin ke??? hahhah

acai, untuk ambik gambar atas tu, kene panjat2 ke? nampak tinggi betul scene dia..
kalau boleh, takyah ambik gambar tengah mekap pun takpe kan…dah siap mekap oklah…(this is my 2 cents jer:)
niway, good joblah….