Farihah & Fakri, Bangi

Bismillahirrahmanirrahim

fairiha

Bukan bahagia yang membuatkan kita bersyukur. Tetapi dengan bersyukurlah kita dapat rasa bahagia. Kebahagiaan bukan terletak pada status dan gambar-gambar yang kita kongsi di sosial media. Tetapi ia dirasai dalam jiwa. Ia menerbitkan rasa syukur yang dalam atas nikmat tersebut kepada pencipta.

Lama tak update blog. Jadi update majlis pernikahan Farihah dan Fakri yang diadakan di Bandar Baru Bangi yang tak sempat update sebelum ini.

fairiha1
fairiha2
fairiha3
fairiha4
fairiha5
fairiha6
fairiha7
fairiha8
fairiha8a
fairiha9
fairiha10
fairiha11
fairiha12
fairiha13
fairiha14
fairiha15
fairiha16
fairiha17
fairiha18
fairiha19
fairiha20
fairiha21
fairiha22
fairiha23
fairiha24
fairiha25
fairiha26
fairiha27
fairiha28
fairiha29
fairiha30
fairiha31

Semoga ikatan yang terjalin berkekalan antara kedua mempelai ini berkekalan bahagia sampai ke syurga, ameen.

Wassalam.

Sumbangan kita untuk agama

Bismillahirrahmanirrahim,

liana_adib
Liana & Adib, Jalan Kebun, Klang

Dalam kuliah yang aku dengar baru-baru ini, ustaz bagitau apapun pekerjaan yang kita buat kena niatkan ibadah dan azam membantu agama kita terus berkembang dengan kemahiran kita masing-masing.

Setiap kita mempunyai kemahiran berbeza-beza. Ada yang mempunyai pengetahuan dalam bidang komputer, mempunyai ilmu luas dalam bidang perniagaan, kedoktoran, termasuklah mempunyai kekuatan tubuh badan untuk membuat kerja-kerja berat setiap hari. Semua itu pinjaman dari Allah. Semua itu mampu digunakan untuk kebaikan agama kita.

lina_hafifi
Lina & Hafifi, Cheras

Setiap usaha kecil kita akan dinilai oleh Allah. Dengan amal ibadah kita setiap hari yang sangat sedikit dan belum pasti Allah terima, kita kena usaha jadi orang yang beri banyak manfaat kepada ramai orang, insyaallah.

Mari azam jadi insan yang selalu disenangi oleh semua orang, suka membantu orang lain dan menyebarkan kebaikan ke seluruh alam. Setiap hari.

Wallahua’lam.

Tahun Baru 2016

Bismillahirrahmanirrahim,

Kenangan bersama keluarga di Sabak Bernam.
Kenangan bersama keluarga di Sabak Bernam.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Tiada nikmat yang lebih besar kita perolehi dalam dunia melainkan nikmat keimanan. Tanpa sedar kebahagiaan, ketenangan fikiran, ketenteraman jiwa juga merupakan rezeki terbesar yang Allah beri yang jarang kita syukuri.

Aku harap dapat improve diri dalam tahun 2016. Dapat tambah lingkungan kawan yang baik-baik, yang selalu ingatkan kebaikan, yang tegur aku bila aku malas ke surau/masjid, yang selalu ajak ke majlis ilmu, yang bila aku tengoknya aku teringat perkara baik-baik.

Aku usaha kurangkan kawan-kawan yang negatif. Aku taknak ambil tahu cerita tentang orang lain yang tidak berkaitan. Cuba elak baca komen kat status sosial media/youtube/blog yang biasanya negatif, elakkan berdebatan dan bergaduh perkara yang tidak beri manfaat.

Semoga Allah lindungi dan rahmati kita semua.

Jika kita mati tahun ini, mudah-mudahan Allah ampunkan dosa-dosa kita yang lepas, terima amalan pahala kebaikan kita dan juga kepada seluruh keluarga, sahabat dan muslimin muslimat yang telah meninggalkan kita lebih awal.

Wallahua’lam.

Wawa & Fikry, Banting

wawa

Alhamdulillah, kita dah sampai penghujung tahun 2015. Semoga tahun ini menambahkan lagi pengalaman hidup kita di atas muka bumi sebagai hamba Allah.

Guru aku selalu berpesan. Jangan mudah tersinggung, jangan mudah merajuk, jangan mudah marah dan berlapang dada dengan setiap perkara yang tidak disenangi. Insyaallah hidup akan lebih indah dan tenang. Nampak macam senang tetapi ia satu nasihat yang sukar. Lebih-lebih lagi bila kita tidak sedar tahap ego dalam diri kita.

Kali ni aku update sikit wedding Wawa & Fikry. Wawa ni sepupu belah mak aku. Dari kecil dulu main sama-sama kat rumah arwah embah. Alhamdulillah dah selamat beliau jadi isteri orang :)

wawa1
wawa2
wawa3
wawa4
wawa5
wawa6
wawa7
wawa8
wawa9
wawa10
wawa11
wawa12
wawa13
wawa14
wawa15
wawa16

Sesi outdoor ni kitorang buat kat Pantai Kelanang je. Dah lama aku tak ke sini. Pantainya dah banyak hakisan dan jalan menuju kat sini dah banyak yang runtuh ketika aku shoot ni. Aku doakan semoga ikatan yang terjalan ini berkekalan bahagia sampai ke syurga. Jumpa lagi dalam next entry.

Wallahua’lam.