Majlis Pertunangan Lina & Fazli

Bismillahirramanirrahim

[audio:http://blog.faisalrahim.com/audio/Weezer – Island_In_The_Sun.mp3] Island In The Sun ( Weeser )


Weekend lepas aku ada satu job bertunang kat Paya Indah Wetland, Dengkil. Dekat je ngan rumah aku :) Client aku lina ni memang dah kenal lama sejak zaman universiti dulu. Jadi memang takde masalah nak bekerjasama ngan dia. Sebenarnya dia orang Ipoh tapi dia buat majlis ni kat rumah abang dia kat sini sebab taklah jauh sangat rombongan pengantin lelaki nak datang dari Benut, Johor sana :)

Lina ni seorang guru kat Lukut, Port Dickson. Cerita pasal guru ni kan, baru aku perasan akupun ramai kawan2 jadi cikgu ni. Dari 8 orang housemate aku belajar dulu rasanya 3-4 orang jadi guru sekarang. Walaupun jadi cikgu merupakan pekerjaan yang agak mencabar tapi peluang nak buat pendapatan sampingan tu agak mudah. Sebab tu diaorang semua lagi kaya dari aku termasuklah Lina ni,kekeke. Layanlah dulu gambar ni.



Masa mula-mula amik gambar dulu masalah terbesar aku ialah confident level aku yang masih rendah. Aku terlalu risau tak dapat deliver gambar yang diharapkan client aku. Sebab tu aku akan buat kajian dari segala segi termasuklah survey rumah, jenis pose yang sesuai dengan pengantin dan aku tangkap BANYAK GILA gambar. Just play save takut gambar dalam album tak cukup.

Tapi bila dah selalu amik gambar dan memerhati cara photographer berpengalaman bekerja aku telah perbaiki kaedah dan cara aku bekerja. Keyakinan aku juga semakin bertambah dan aku lebih tenang melakukan kerja. Jadi banyak idea boleh difikirkan semasa amik gambar. Selain tu, aku juga dah sketch dalam kepala aku gambar yang aku nak dan bayangkan kedudukannya dalam album nanti ; work smarter :) Banyak lagi aku kena perbaiki. Insyaallah aku akan terus ke depan pasni.



Nota kaki : Jadual aku untuk Oktober dan Disember telah penuh. Aku juga dah terima beberapa tempahan untuk tahun hadapan hingga Julai 2010. Sesiapa yang nak booked aku untuk majlis tahun hadapan, korang akan dapat harga tahun ni:) Sebab mulai Januari 2010 nanti aku akan naikkan harga pakej aku.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com