Tips : Nak album ke tak?

Bismillahirrahmanirrahim Antara persoalan yang biasa aku dengar dari bakal pengantin ialah sama ada mahu buat album dari photographer atupun buat album sendiri. Tujuannya, untuk menjimatkan belanja :) Dalam perkembangan sekarang ni, bakal pengantin ada pilihan untuk membuat sendiri album mereka kerana terdapat syarikat printing yang menawarkan khidmat membuat album kepada orang ramai. Menarik kan? Dalam ruangan tips kali ni aku … Read More

Tips : Group Foto Keluarga

Bismillahirramanirrahim Aku minta maaf sebab belum dapat upload gambar majlis sebelum ni sebab kesibukan kerja sekarang. Kali ni aku nak cerita sikit tentang group photo keluarga dalam majlis perkahwinan. Walaupun nampak seperti remeh tapi kadangkala benda ni memang terlepas pandang oleh pasangan pengantin sebab melayan kawan2 yang datang ke majlis. Bila dah habis majlis baru sedar gambar ‘core family’ masih … Read More

Mood selepas raya haji

Bismillahirramanirrahim Alhamdulillah, aku dapat kembali bekerja arini walaupun badan rasa tak berapa sihat. Sebenarnya aku rasa sedikit rugi sebab raya haji ni tak dapat nak melapah lembu korban seperti tahun2 lepas. Oleh kerana kebanyakkan tempat buat korban pada hari Sabtu maka aku tak dapat join sebab dah berada di Johor Bahru untuk majlis perkahwinan client aku. Rindu plak dengan bau … Read More