Kiki & Rahim, Beranang

Bismillahirrahmanirrahim


Alhamdulillah dapat juga update entry baru kat blog ni. Kerja-kerja di kantor semakin sibuk dengan kehadiran bulan puncak Ramadan ni. Setiap malam pula kena menyiapkan album-album client. Jadi kurang masa untuk update blog ni. Ketika entry ni ditulis ada 15 hari sahaja lagi sebelum Ramadan menjelang:) Aku tak sabar sangat tunggu Ramadan kali ni.

Kali ni aku nak update majlis perkahwinan antara Kiki & Rahim yang diadakan di Beranang. Dah sampai sempadan Negeri Sembilan:) Aku cover 2 hari dari majlis pernikahan hingga majlis perkahwinan mereka. Ni kali ke 2 aku shoot area belah-belah Semenyih. Sebenarnya Kiki ni adalah akak kepada bekas client aku tahun lepas. Dia memang dah book sejak dari tahun lepas. Terima kasih Kiki :)

Majlis pernikahan beliau diadakan di rumah Kiki. Dah lama tak shoot rumah kampung camni.


Alhamdulillah dengan sekali lafaz, kedua pasangan ini sah menjadi suami isteri. Sebenarnya adik beradik diaorang berdua ramai dan mereka merupakan anak yang last-last. Jadi abang dan kakak mereka tu dah ramai anak dan ada yang hampir bersara pun :) Tapi alhamdulillah kedua dua mak bapa mereka masih sihat lagi. Seronok tengok diaorang ramai2.

Majlis perkahwinan mereka pada keesokkan harinya diadakan di Kolej Kemahiran Tinggi MARA, Beranang tidak jauh dari rumah Kiki. Dewan ni luas dan selesa untuk sebarang majlis seperti ini. Mesti dewan ni sentiasa penuh dengan majlis kahwin sebab aku tak jumpa dewan yang lebih baik dari ni kat area Semenyih/Beranang.


Sesi outdoor sebenarnya buat aku agak pening sebab aku tak biasa area Beranang ni. Ada ladang getah tapi aku tengok tak sesuai sebab agak semak. Tiba2 aku nampak tempat lapang orang bela rumput untuk dijual:) Akupun tak tahu apa nama tempat tu tapi kitorang gamble je masuk je tempat tu walaupun berpagar. Kalau kena halau, keluar jelah :) Layan sikit sesi outdoor tersebut.



Untuk akhirnya aku ucapakan terima kasih kepada Kiki sekeluarga kerana melayan aku dengan baik sepanjang 2 hari bekerjasama. Keluarga korang memang best dan meriah sangat :) Tahniah untuk pasangan yang diraikan. Semoga ikatan ini dirahmati dan berkekalan hingga ke akhir hayat,amin. Jumpa lagi next entry ye.



Nota kaki : Kiki book aku genap setahun lepas :) Sekadar makluman kepada semua memandangkan aku semakin sibuk dan dalam proses mengurangkan jumlah client wedding, bermula tahun 2012 ni aku hanya menerima tempahan dari pasangan yang bertudung insyaallah. Aku juga tiada menyediakan pakej pre-wedding sejak 3 tahun lepas. Terima kasih atas sokongan semua :)



Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography
Twitter : http://www.twitter.com/acaiijawe

Thanks for Comments

Suke sgt blog ni.. Bnyk info yg lh dpt.. N blog ni jugak la yg bnyk mendorong sy berubah.. Seorg yg terbuka.. Kpd yg tertutup :) Allah tunjuk hidayah kpd seseorg dgn bnyk cr.. Kan?? N seronok ble org disekililing menyokong setiap keputusan yg kte buat.. Harap2 sy akan kekal begini hingga akhir hayat.. Amin..

Abel – Salam Belle, Alhamdulillah. Tahniah Belle:) Semoga apa yang dibuat tersebut menjadikan Belle lebih baik dalam semua s=perkara. Diluaskan rezeki dan diberikan lebih banyak nikmat oleh Allah,amin. Barakallah.

Lama x ngomen sini. Makin lama makin lawo la sifuu
Cadangan. Lepas ni ko letak la nama tokey pelamin, mak andam..sebab aku rasa ramai yg mencari2 pelamin idaman dlm gambar ko..hee..hee

awe – Salam awe, lamanya tak jumpa ngan borak2 ngan ko awe :) Terima kasih awe. Aah kan pasni aku ingat nak taruk jugalah info tu. Tapi kekadang lupa nak tanya pengantin,hehe. Main amik gambar he :)