Nurul Sofa & Aizuddin, Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim


Aku nak kongsi satu kuliah baru-baru ni. Kata ustaz tu dalam kehidupan harian, kita kena pandang org yang lebih ‘kurang’ dari kita supaya kita jadi lebih bersyukur. Ia dapat elakkan diri dari perasaan dengki dan berasa kekurangan dari orang yang lebih baik dari kita. Tetapi dalam bab ibadah, kita kena pandang orang yang jauh lebih berilmu, berakhlak dan baik ibadahnya. Supaya kita tidak berasa selesa dengan amalan kita sekarang.

Majlis perkahwinan Nurul Sofa & Aizuddin ini diadakan di dewan Presint 8, Putrajaya. Satu yang agak berlainan dalam majlis ni ialah hiasan dewan majlis tersebut. Nurul Sofa gunakan banyak unsur kipas. Simple, cantik dan kreatif. Layan majlis dia ni.



Sesi outdoor kitorang buat kat area putrajaya tu je. Memandangkan sekarang ni musim hujan jadi aku rasa Putrajaya mempunya kelebihan kalau nak buat outdoor. Ia boleh dilakukan outdoor kalau cuaca baik dan indoor kalau hujan petang tu. Tapi alhamdulillah cuaca baik je sampailah selesai majlis dan outdoor kedua pengantin ni :)



Dah lama aku tak main gif image ni :) Ni salah satu yang sempat aku buat,hehe. Terima kasih kepada kedua sahabat Nurul Sofa atas kerjasama ye sepanjang sesi outdoor.


Alhamdulillah majlis berlangsung meriah dan tetamu yang datang sangat ramai. Aku ucapakan tahniah sekali lagi kepada Nurul Sofa & Aizuddin. Semoga ikatan yang terjalin berkekalan hingga akhir hayat,amin. Mohon maaf kalau ada kesilapan dan kekurangan sepanjang 2 hari bekerjasama. Terima kasih sahabat aku, Zakuan Hassan yang membantu aku sepanjang majlis ni berlangsung. Juga kepada Khairul Hafiz aka Cot yang turun masa sesi outdoor. Jumpa lagi dalam next entry. Wallahua’lam.



Nota kaki : Sila ‘LIKE’ page facebook aku untuk gambar lain ye. Thanks :)



Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography
Twitter : http://www.twitter.com/acaiijawe

Thanks for Comments
Bibilla Agai says:

mcm mane nak wat gmbr yg gerak2 tu erk…

Acaii Jawe says:

Bibillah – Salam, thanks sudi singgah sini ye. Itu cantamkan dua image jadikan dia .gif :)

Reen – Salam reen, aah semua kat majlis nipun memang comel,hehe.

wongjowo says:

Kabare kang…
wes suwi orak milu iki…

cot says:

salam caii..
waaa..terharu ade link aku kat sini..
padahal aku turun kejap je..
pegang lighting je pun..
hahaha..

hensem la gambar cikgu acaii ni..
nak quotation buleh?
kekekekke

IjanKahar says:

Sangat la comel pelamin itu…

Acaii Jawe says:

IjanKahar – Salam Izan, aah nanti buatlah comel2 camni ye izan,hehe

cot – Salam cot, mestilah kena taruk. Nak promote member2 juga,hehe. Lagipun ko pun banyak tolong aku selama ni :) Kalau nak quotation kena ada tarikh dulu ye. HArap maklum,hahhaa

Saipi – Ko lah saipi, dah kahwin terus taknak follow aku langsung,hehe

Assalam.

Wah wah. sonok betul.
bila lah buleh follow kakang ni. :)

alyn ahmad says:

cantiklah acai…!

Nurul Sofa says:

Alhamdulillah… lege rasenye majlis dh selesai… terima kasih buat en acai & rakan2… mohon maaf juge ye andai ade kekurangan… cantik sgt gmbr2 nie! tqvm =)

* comel la gift image tu~~~ 2 org tu sepupu plg akrab ngan saye =)

Acaii Jawe says:

Nurul Sofa – Waaaa pengantin dah masuk sini. Tahniah sekali lagi ye nurul :) Mohon maaf juga kalau ada kekurangan dan salah silap sepanjang bekerjasama.

Alyn – Terima kasih alyn :) cantikkan?hehe

awe says:

Tima kasih sensei letak link nama i kat sinih….

Nnt nak folo lagi…

maria says:

haha comel la gmbr gif yg bergerak2 tu.. nnt saya nak jugak erk macam tu.. :D

Acaii Jawe says:

maria – hahahaha, orait, nanti kita buat camtu banyak2 ye :)

awe – salam awe, terima kasih banyak awe tolong aku sepanjang beberapa hari ni. Insyaallah ada masa boleh follow lagi,hehe.

cikpingu says:

ohhh terjatuh hati kat pelamin die yg cute mute 2…
syiokkkk btul.. nmpk cntek sgt bile pengantin duk ats pelamin 2…hihihi

ejal says:

huh…x ajak…hahahaha..rugi plak tak ikut yer..ko mmg time aku takde la ko ajak kn..len kali insyaallah…

Acaii Jawe says:

ejal – Salam ejal :) itulah asyik tak dapat je nak shoot ngan ko,hehe. Takpelah jal, ada rezeki lain kali ye.

cikpingu – salam puan,hehe. Laa teringin lagi ke nak duduk atas pelamin lagi,kekekek :) Aah memang sweet je kan,hehe.