Zulhusni & Azzah, Ipoh

Bismillahirrahmanirrahim


Setiap manusia yang hidup dalam muka bumi ni pernah menempuh pelbagai bentuk ujian oleh Allah. Ujian adalah guru yang tidak bercakap, tetapi ia sangat mengajar dan mendidik. Banyak sebab Allah menguji kita. Apa yang pasti setiap ujian mempunyai rahsianya tersendiri yang kita tidak pernah tahu.

Biar apapun yang terjadi, sekiranya kita bersabar dan redha dengan ujian tersebut mungkin Allah akan berikan rezeki melalui jalan lain yang tidak kita sangka-sangka. Jauhkan dari berburuk sangka kepada Allah kerana ia menunjukkan kita tidak bersyukur dengan segala nikmat lain yang Allah berikan sebelum ni.

Aku update sikit majlis bertandang pasangan Zulhusni & Azzah yang diadakan sehari selepas majlis belah Azzah sebelum ni. Majlis diadakan di Dewan Politeknik Ungku Omar, Ipoh Perak. Ramai betul tetamu majlis kat belah Zul ni. Memang terasa kemeriahannya :)

zul1


zul2


zul3


zul4


zul5


zul6


zul7


zul8


zul9


zul12


zul10


zul11


zul13


zul14


zul15


zul16


zul17


zul19


zul22


zul21



Sebenarnya semasa sesi outdoor tu ujan turun agak lebat. Macam takde lokasi je nak pergi. Nasib lokasi gua yang Zul pilih ni teduh dari ujan tersebut :) Aku sebenarnya lupa nama gua tu, hehe. Tapi kalau ada lebih banyak masa di gua tu memang banyak lagi gambar boleh buat kat sini. Sebab tempat tu cantik sangat walaupun agak gelap dalam tu :)

Untuk akhirnya, terima kasih sekali lagi kepada kedua pasangan Zulhusni & Azzah di atas layanan yang sangat baik kepada kitorang semua :) Korang berdua memang best!! Semoga Allah memberkati dan melimpahkan berkat kepada korang berdua. Wallahua’lam.




Nota kaki : Takziah kepada sahabar baik aku yang kena ragut beg kameranya :( Bayangkan barang bernilai lebih RM20,000 hilang sekelip mata. Barang yang dikumpul beberapa tahun untuk cari rezeki. Kejamnya peragut tersebut. Semoga Allah berikan pengajaran terbaik untuknya kelak. Berhati2 semua.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography
Twitter : http://www.twitter.com/acaiijawe

Thanks for Comments

takziah jugak buat kawan tu. biasakan bersedekah dan berzakat supaya rezeki kita tidak diragut/sentap secara kasar… sebagai renungan…

semoga bersabar ditimpa musibah. mungkin juga Allah akan gantikan dengan rezeki yang lebih baik. insya-Allah..

azieazah – salam kak zie yang dihormati, aah kak. Alhamdulillah diberi kesempatan membesar sempurna bersama mak ngan abah. Dah lama saya tak ebrcerita tentang semua tu kan kak,hehehe. Blog lama pun dah terbiar camtu je,huhu. Kalaulah saya bawak, mau masuk harian metro kak,hahaha

Scene gua yang buat gua jeles.
Moga Kerul terus kekalkan semangat masa akan datang…
kepada Acaii dan kawan2 lain…
berhati2..lah kita..

awe – salam awe, terima kasih awe:) kita doakan semoga beliau terus tabah dan dapat harungi ujian tersebut dengan sabar, amin.

Baru igt nak tanya2 kerul untuk 1 event nanti. Sangat kesian kat kerul.. Innalillah

cikgu siti – salam chegu :) itulah takziah untuk kerul juga,huhu. Waaa, event baby ek,hihi.

siti – Salam tu, alaaa apalah flickrpun nak block?huhu. Tukan tempat simpan gambar,hehehe.Thanks siti ye.

waaaa weeeeeee…..dlm gua la plok..yea…sprt kate cot…mls la nk komen…hahahahha…

neway…tkziah jugak utk sahabat itu…dugaan bsr..smg die byk2 sbr dan peragut tu kite bakorrr jekkkkk!!!;)

broyoes- salam yoes, hehehe. itulah rugi ko tak join aku aritu joes outdoo.r Tapi insyaallah ada masa boleh follow lagi ye yoes,hehe

N – Salam puan N,hehehehe :) hahahaha, camne nak bakar anak orang N? Tuan doktor sihat?

akak kawen sok nk wat outdoor shoot kat dalam kem tenteralah. acaii nak tak? ehem ehem hohohooo

yg ilang brg tu.. kesiannyaaa.. T____T hopefully dptlah balik, harap2lah wpon rasa mcm mustahil je huhuhuhuh. peragut ni mmg nk kene potong tgn agaknye tau!

salam,

besar betul ujian yang perlu dihadapi oleh sahabat kita tu kan caii…
baru je selesai kenduri 2 bulan lepas..
alih² kena ujian ni pulak..
aku yang dengar ni pun dah terduduk mase tengah shoot aritu..huhu..
moga dia tak patah semangat dalam bidang ni…

gambar ko aku malas nak komen..bikin jeles je…kekekkekee..caii nanti ajar aku editing ye.. :)

mekasih…

cot – salam cot, betul tu. Mudah2an kerul tabah hadapi dugaan tersebut. Kalau kena memang boleh pengsan cot. Dahlah benda tu sumber pendapatan kita,huhu.

Kak MAsy – Salam kak, hahahaha. Kem tentera mana plak ni,hehe. Boleh je kak,ceeewaaahh. Moga2 peragut tu insaf dan pulangkan balik,huhu

Salam kang. hehe.
hm, betul tu ‘ujian adalah guru yg tidak bercakap’. perlu menilai dari setiap pengajaran yg kita timba.

memang nice lah posting kali ni. suka gambo yang ramai ramai tuh! nape outdoor nye kurang gambo kang. ;) hehe.

taqo – salam kang :) betul sangat pasal ujian tu,hehe. Sekrang mmg bizi sangat, memang nak masuk banyak tapi tak sempat nak kecikkan,hehe. Nasib gambar aku tak edit bukan2, kalau tak mesti lagi lambat masuk,ehhehe